Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2013 02:04 - Неделя с Волен за десерт
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 3081 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 17.06.2013 02:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Протестите в София стават все по-хубави. По данни на Life News, тази вечер са протестирали много повече от двайсет хиляди души. Това е повод ако не за друго, то поне за надежда. 

Около обяд е имало поне един рехав протест. Някои говорят, че бил герберски. Не мога да кажа - знам, че мои приятели са били и на него и не са останали с впечатлението за някаква партийна агитка. Просто е бил малък. 

Инак - вече традиционно. В шест-шест и половина вечерта пред Министерския съвет. Хората отначало бяха към десет хиляди, но бързо се увеличиха. Невероятно шумни и радостни. Не като на протест, а като на празник. Имаше го пак мотористът от вчера, имаше повече хора с тъпани, така че и музиката си я биваше. Отново видях разкошните интелигентски лица на хора, които искрено уважавам, преподаватели и приятели. Не знам колко по-радостно да се изразя.

Долу ГЕРБ!
Нека повторя - ние не връщаме ГЕРБ. Не връщаме Тиквата или Буда, не връщаме Цецо Ушев, нито Дянков Секирата. Презираме ги и това си личи. Не, герберастите няма да успеят да ни откраднат протеста, каквото и да говори пропагандата на Бюрека и комунистите. 

Долу Орешарски!
Викаше се много против Бареков, против червените боклуци, мазното ДПС, мръсника Волен и АТАКА (за Волен ще стане дума и в края на този текст). Викаше се и против ГЕРБ. На тези също никой не им вярва. Най-много се викаше за оставка на тъпото правителство, за което никой не е гласувал. Нещата не опират само до гнусния Пеевски. Общо взето, към седем вечерта на площада пред Министерския съвет има главно умни хора, които гласуват за ДСБ, ДБГ и/или Зелените. Има и разочаровани атакаджии, има и разочаровани гербери, има и опити за агитка на Тиквата - но за щастие са обречени на провал. 

Пак традиционно - Народното събрание и Орлов мост. Вече като за втори ден - по Канала и към Моста на влъбените. По целия път - със смях, музика, вицове и проклетисвания срещу новата Четириглава ламя. Четириглава, да. Защото ведно с БСП, ДПС и АТАКА стоят и мутрите от ГЕРБ. И хората с цяло гърло ги ругаят. Вдъхновяващо е да се слуша. 

Днес по обясними причини колата на TV7 я нямаше. Никой и не жалеше за нея. Да върви по дяволите лъжливият Бареков заедно с хората, които напразно оправдават слугинажа си при него с нуждите на семействата си. Познавам достатъчно журналисти, които за нищо на света не биха се унизили да работят за такъв отвратителен лакей.

Придвижвахме се много бавно, защото бяхме страшно много. Дай Боже - и повече. Имаме нужда от критична маса. Двайсет или двайсет и две хиляди е само едно добро начало. 

От Моста на влюбените - отново по Фритьоф Нансен, Патриарха и Витошка, пак към мръсната централа на БСП на Позитано 20. По пътя хората ни поздравяваха. Пак приканвахме всеки да дойде с нас. Не бяхме излишно учтиви с безотговорните бонвивани по заведенията на Витошка: сочехме ги с пръст, викахме им да стават. Не сме ги закачали. Презряхме ги. 

Не сме лумпени!
Да подчертая - това е единственият досега нов европейски протест без нито един арестуван, без нито един счупен прозорец или пострадал човек за трети ден на невероятно енергични заявления. Ние не сме против живота в града, а против жалкото, престъпно управление, за които никой от нас не е гласувал. Ние сме против мафията. И бивша, и настояща. 

На Позитано днес имаше повече полиция от вчера. Мятахме тоалетна хартия (прекрасна идея, защото комунистите пак се осраха). Метнахме и няколко камъка, но не строшихме нито някой джам, нито нищо. А трябва. Имаше и фащли, и пиратки, но нищо кой знае колко фрапантно. Просто към десет вечерта кучетата, децата и младите жени понамаляват за сметка на все по-шумни млади мъже. Така и трябва. 

Пред ДПС избухнахме. Изригнахме, но все още овладяно. Няколко души демонстративно оставихме камъни в краката на полицията, за да покажем, че това все още е мирен протест. Докога? Зависи от самата полиция. Ако тя поиска да ДАНСуваме с нея, ще ДАНСуваме. 
Единствената глупост беше, както винаги - че прекалено много се викаше против турците, а не просто срещу мръсниците от партията.
Един симпатичен пияница се метна върху контейнер за боклук и с върховно уважение показа задника си срещу прозорците на проклетото ДПС. Зарадвахме се и продължихме към АТАКА - по Климентина и Дондуков, ккато вчера.

На Дондуков си направихме малкия кеф демонстративно да се направим, че пикаем на входа на централката на РЗС, тоест на Яне Педераста.

Пред АТАКА тази вечер имаше четири-пет реда жандармерия, с шлемове. Ревахме срещу сградата (смешното е, че вече втора вечер сякаш протестираме срещу "Пръстенът на Нибелунга", който се играе в Операта наблизо).  Обиждахме предателя Сидеров, приканвахме циника Местан да излезе от новата си кочина. 

Полицията е с нас!
Да, полицията е с нас. Едно момче пред мен отиде до полицай и се ръкува с него. Последвах примера му и се здрависах с петима жандармеристи. Всички те бяха спокойни, учтиви и абсолютно добронамерени. По-късно един от тях ми каза да не стоя до тях, защото все пак се намират и лумпени, които ги замерят с камъни. Полицията и жандармерията нямат заповеди да пердашат протестиращите - а и да я получат, не е ясно колко охотно ще я изпълнят. И на тях им е писнало от свинята Пеевски. Хората, с които говорих, съжаляваха, че им се налага да пазят от нас гнусното свърталище на изрода Сидеров. 

Както и вчера, разотидохме се кротко и доброволно към 23:00 ч. Днес приключихме малко по-рано от вчера. Прекрасен протест! 

Волен изпълзя.
Тук почва срещата ми отблизо с третия вид. С един приятел отидохме да си купим по една бира и нещо за хапване по Раковски. Разходихме се и до Магарешкия рай. Времето беше чудесно, по пътя се поздравявахме с групички, също разотиващи се от протеста. На Левски срещу университета видяхме невероятна красавица, която кокетничеше с двама-трима полицаи. Кой каквото ще да прави, стражата се задява с дамите. Идилия. 
Продължихме към Народното събрание. И към полунощ видяхме там плътна групичка хора, съпровождани от две-три телевизионни камери, а начело - позната белокоса глава, вдигната вежда... самият Волен Сидеров, излязъл на разходка след като недоволните от него вече се бяха разпръснали. Явно обясняваше пред присъстващите медии какви уроди поръчково протестират срещу него. 

С приятеля ми дори не се и спогледахме. Веднага си направихме удоволствието - високо завикахме:
- А, господин Сидеров!
- Спасителят на Отечеството!
- Турско мекере!
(Жалко, че не викнахме по-важното: "руско мекере".)

Изтъпанихме се под носа на мръсника преди хората му да се усетят. Каквото можахме, направихме. Привлякохме за секунди камерите върху себе си. наругахме го. Щастлив, съм, че някакъв глупак от антуража на Сидеров си позволи да ме удари в диафрагмата (нищо ми няма, удари ме прекалено набързо, пък и внимаваше някоя камера да не го засече). Естествено, развиках се, че лумпените бият български патриоти. Атакаджийчетата си отмъкнаха Сидеров по булеварда, двама-трима негови хора останаха да ни убеждават, че сме платени от ГЕРБ, но кой знае защо, не им повярвахме. Поговорих си надълго и нашироко с репортерка, предполагаемо от bTV, но без оператор с нея, защо съм против АТАКА. Защото е престъпна оргаизация. И дали не съм човек на ГЕРБ. Не съм (но това не знам дали се харесва в bTV). И колко души са се опитали да спорят с мен с ръчно-крачни методи. Само един. Останалите бяха мазно възпитани по вече изложените причини.

На площада имаше и нормални хора, които бързо отпратиха атакаджиите, а имаше и полиция, така че нищо повече не стана. Движението беше пуснато, докато още си говорехме с част от минувачите. Познат от палатките зад Художествената академия ми обясни, че атакаджиите поне три-четири дни кесят с часове наред в градинката между Университета и Народното събрание. Не смеели да мръднат докато текат протестите, но вечер изпълзявали и се опитвали да привлекат внимание към себе си. Това е ценна информация за протеста утре...

На слизане към къщи по Раковски минахме пак покрай Операта и видяхме насядали малките атакаджийчета - наистина хлапета. Подвикнахме им гаври, и те ни подвикнаха, но явно нямаха инструктаж за тупаници тази вечер, пък и не е ясно дали нямаше дори само двама било да ги надбягаме, било да строшим няколко детски главици. Нямаше как да не се сетя за това, което чух на площада на Народното събрание - че един-двама от младите фенове на Сидеров казал през деня пред палатките:
- Абе малко е тъпо да седим така, ама дават по някой лев.

Така, в шеги и закачки, отмина и третата протестна вечер. 




Гласувай:
3



1. tarabata - Утре (т. е. днес) пак. Мамицата им ...
17.06.2013 02:32
Утре (т. е. днес) пак. Мамицата им мутрократска.
цитирай
2. mglishev - Точно така,
17.06.2013 03:08
никаква милост. Вече и с лека артилерия.
цитирай
3. ejkobeshko - Много е важно!
17.06.2013 08:41
Да се избегне възможността ГЕРБ да яхне вълната на яростта ни!

Върнем ли Тиквата и Цецо - нищо не сме направили. Дори нещо повече, Орешарски се сваля много по лесно отколкото Боко
цитирай
4. mglishev - Точно така,
17.06.2013 08:58
никаква Тиква повече!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8625862
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата