Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2013 01:56 - Вторник, 18 юни: моля, не хранете троловете!
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 7716 Коментари: 17 Гласове:
9

Последна промяна: 19.06.2013 08:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това си беше протест и половина. Учтива работа, чак леко захаросана. 

След като снощи се поспречкахме с АТАКА и щяхме да стигнем до обмяна на мнения отблизо, но бяхме разсеяни от няколко униформени джентълмени, днес решихме уж изобщо да не ходим по партийни централи. В една-две групи на протестиращи из Фейсбук дори се предлагаше да обиколим, за разнообразие, банките, финансиращи хрумванията на последните две-три правителства - например Корпоративна търговска (на Цветан Василев) или пък Първа инвестиционна (на печално известния Цеко Минев - долу Цеко от Алеко, ако си спомняте). В крайна сметка нещата си протекоха по-традиционно и много кротко. 

Вчера и днес протестите са включвали минимум по петдесетина хиляди души (50 000!) в най-многолюдните моменти, тоест около НДК към девет вечерта. Това е повече от добра новина. Източниците ми са преценките на двама души, единият от които - опитен военен кореспондент, снимал и в Сирия. 

Пред Министерския съвет имаше опит май на две-три атакаджийчета да се сбият с някого, да ни разгневят и да ни привлекат към Операта, но полицията арестува един-двама от нахалниците и работата се приключи. продължихме си към Народното събрание. По-късно, вече на прибиране научих, че Волен се е опитвал да крещи и да вдига шум при централата си, но като нямало кой да му уйдисва, свил плакатите и си отишъл. Значи снощи напразно сме се ядосвали с него. Той ще се удави в собствен сос.

Някой беше дал добрата идея да си донесем "Животинската ферма" на Оруел на площада. Е, аз си взех друга любима книга. Няколко приятели също си носеха книги. Добра идея е да продължим с това - ние може и да сме лумпени, но сме четящите лумпени на България. Човек винаги може да поседне за две-три страници "Техника на преврата" насред платното на Орлов мост или "Владетелят" от Макиавели пред Народното събрание. Да си личи, че сме от сой, а може дори от време на време да протестираме, четейки мълчаливо или пък на глас. Тези неща се правят по света и са смислени.

През цялото време настроението беше много добро. На Раковски и Царя имаше тънка верига полицаи и още по-тънка от мацки с бележки: "Ignore the Whore", "усмихнисебе#", "Моля, не хранете троловете" и други такива. Закачахме се с тях, разбрахме се, че ще игнорираме идиота включително и на избори - и си продължихме по пътя.

На Орлов мост някакъв дебел чичка се опита да направи забележка на моя приятелка, която носеше плакат с гавра по адрес на Боко Тиквата. Трима души го напсувахме, две-три дами му изшъткаха и глупакът млъкна. Но да, намират се и герберасти. В тъжен свят живеем, а герберчетата са особено нагли въшки. Досущ като комунистите, атакаджиите и депесарите. 
За щастие, по-късно пък някакви по-млади момчета дойдоха наежено да питат що си носим Бойко на плакат. Но като видяха, че плакатът е гавраджийски ("Бойко - соцсвиня"), се зарадваха и се разделихме с потупвания по рамото. Ех, деца, деца, оправихте ми настоението...

Една похвала:
около НДК към нас се присъедини сериозно ново попълнение (приятно е, че напоследък при Моста на влюбените и НДК при нас идват приятелски настроени тумби нови хора). Днес, за разлика от друг път, почти не чухме глупости срещу "турците". Тоест нещата стават наистина цивилизовано.

Три забележки:
- първо, никой не зацепи от опитите да се насочи вниманието на протеста към КТБ и FIBank. Жалко, защото Боко Тиквата, Станишев и Орешарски са никои без своите банкери. А пък въпросните банкери са страшни кърлежи и здраво смучат държавни, тоест наши пари. Друг път трябва да се вика много срещу тези банки. Най-добре още от утре;
- второ, все пак посетихме две партийни централи - на БСП и ДПС. Метнахме по малко тоалетна хартия (тия дни имаше и яйца), пак без никакви проблеми. Но нали идеята уж беше да разнообразим малко? Не бива да изпадаме в рутина;
- трето и съвсем не последно по значение: ние хубаво бяхме пред две централи и избегнахме АТАКА, но не отидохме срещу ГЕРБ. Това е грешка и то сериозна, защото ГЕРБ са в тихо съгласие с другите три сили поне относно нетърпимия Пеевски. Да не говорим, че има хора, които смятат протестите за купени от ГЕРБ, а би било хубаво да ги привлечем. Отделно от това, ГЕРБ имат голяма отговорност за сегашното положение, а на това отгоре се канят и да се връщат на власт, което просто не бива да става, защото и те са престъпници. Цецо с нищо не е по-различен от Р. Овч.

Една тревога:
не ме е страх от герберите, те нямат шанс да обсебят протеста. С АТАКА днес се справихме много фино. ДПС и БСП се крият като мишки.
Но ме е страх, че от нежности с полицията и буржоазно благоприличие накрая този иначе хубав, мощен и сериозен протест може да се превърне във вечерна разходка. Нямаме нужда от насилие, но малко повече нерв си трябва. Това все пак е проява на недоволство, а не купон. Искат се яйца и тоалетна хартия.
Властта трябва да се плаши от нас, а не да свиква с нас. 

Една препоръка:
освен че не е лошо да навестим банките и централата на ГЕРБ, трябва да се засилят гаврите с Орешарски и Станишев. Отделно - трябва ясно да заявим, че не искаме свинята Пеевски за народен представител. Не на Пеевски!

Приключихме относително рано - към единайсет, пак пред Народното събрание, без никакви главоболия. Беше хубаво, утре пак. 



Гласувай:
13



1. saportok - Ами не е вярно.
19.06.2013 09:30
Всъщност пиша ти за последно.Няма да се хабя повече.Няма да те и дразня.

-Окончателно мисля:не заслужавате доверие-очевидно ви организират ГЕРБ+бивши и настоящи коалиционни партньори-ДСБ,НФСБ и други.
1)Най-важното беше да поискате оставката и на Плевнелиев.Прегрешението му е далеч по-голямо от прегрешението на Орешарски,а ако не махнете Плевнелиев,ГЕРБ получават автоматично ново правителство.Вие и глас не вдигнахте.Само Орешарски сънувате.
2)Хора,които носеха плакати против Бойко и Плевнелиев бяха АРЕСТУВАНИ за"конфронтационна агитация"?Ами то всички сте за арест тогава.На практика плакати срещу Плевнелиев НЕ БЯХА ДОПУСНАТИ.
3)При положение,че натискате за реални политически мерки само срещу правителството на Орешарски, а Плевнелиев не го попипвате,е абсолютна имитация това,че сте освиркали централа на ГЕРБ.Ако аз бях лидер на ГЕРБ,щях дори да ви платя да освиркате централата.И какво от това,вашите действия пак ми назначават правителство.Централата ми и освиркана,пак е на власт.
Т.е. вече честно казано нямам съмнение за кого работи,ако не вие,то поне протестът ви.Че сте организирани на партиен принцип нямам съмнение от факта,че обявихте протеста в два часа на същия ден,а в 6 и половина бяхте готови с протеста,че и с плакатите и бутиковите знамена.

-Съответно седя настрана и няма да ви подкрепя,вие не обединявате,разделяте нацията.Готвя се за следващия протест.Най-късно зимата.
Сценарият е прост.Вие сте в сценарии,но не само за връщане на Борисов, а за нещо по-лошо.За абсолютната власт.За следващо правителство,което ще ни направи окончателно роби под благовидни предлози за сигурност и икономика.То разбира се ще бъде водено от главния царствен толуп-Борисов и ще произведе и репресии срещу народа и хората.Вие,които протестирате,произвеждате това:репресии и официализиране на стоманения ботуш.Това,което той нарича"борба с домашната престъпност"вероятно е узаконяване на подслушванията и незаконните обиски по домовете.Данъчните и осигурителни мерки,които е приготвил,са терор и унищожение на най-дребните,защото той не ви казва,че микрофирмата плаща 3 до 15 пъти повече като процент от доходите си от голямата фирма по ДДС.
Борисов води 4 годишна целенасочена война срещу дребният бизнес,който оцелява въпреки него.Аз не виждам къде му е дясното,нито на вас къде ви е дясното,че заедно го подкрепихте с Костов.

-Може би дясното е в това,че сте поддръжници на гигантски десни робовладелци,които искат да унищожите дребния бизнес по две причини:
1)Да нямат монополите конкуренция-пряко следствие от управлението на ГЕРБ;
2)Да няма дребни предприемачи и независими граждани,а да има суперевтина и 100% зависима работна ръка за монополите-пак почти постигнато от ГЕРБ.
Това е единственото постигнато дясно.То е толкова дясно,колкото националсоциализмът е близо до комунизма.Това е политика,след която няма нито дясно,нито ляво,а само едно.
Натрисате ни всичко това.Натам ни бутате.

-Част от тази система е и Станишев, който игра против БСП,и Местан.За Доган не коментирам,там е 100% сигурно.Вие сте в капан за мишки.За тях работите-неволно.Не за хората.Категорично смятам,че Пеевски беше сиренце в капана.Смешно е да смятате,че един крупен милиардер,бивш замминистър,е умрял от желание да става шеф на ДАНС и няма подставени лица-бушони,които да сложи там.Решението беше пробутано светкавично защото ако която и да е от предложилите партии бе допуснала обсъждане в редиците си,Пеевски НЯМАШЕ ДА МИНЕ!Сценарии,и Бойко знаеше за него,защото беше достатъчно глупав само преди дни да заяви,че"Орешарски ще падне с гръм и трясък",а по време на гласуването"те погребаха столетницата,към която имам сантимент"-очевидно знаеше дори,че БСП като партия няма да подкрепи Пеевски,както и се оказа после.Направиха го светкавично,група заговорници против демокрацията.
Пеевски не го интересува ДАНС.Това е сценарии за да тръгнете да протестирате.Това е сценарии не толкова да върнат Борисов,което очевидно ЩЕ СТАНЕ СКОРО,но да оправдаят с тежката ситуация нови репресивни мерки СРЕЩУ НАС.Изиграха ви с едно евтино светкавично театро,което изненада дори и широките кръгове на БСП.

-Не знам защо не го виждате.По телевизията говорят,че вие сте интелигентните протестиращи.Не вярвайте на телевизията.Вярвайте на инстинктите си и на историята.Историята казва,че 90-та година след най-масовия протест новите бесепари разказаха играта на цветущата индустрия в България,по сегашни сметки за няколко трилиона евро.97-ма година, след втория по масовост протест България отново задлъжня с няколко милиарда, закри си козлудуй, а Костов разпродаде на цени за една лека кола предприятия, като Соди, Балкан и други, направи заменки в ущърб на държавата за милиарди и ги покри зад уж всеобща приватизация.Ами само авиокомпанията той я продаде за цената на един джип.И собственикът й веднага я препродаде за повече."Спасителят"Костов...
Честно казано вярвам само на протеста,в който хората се запалваха и ще повярвам на протеста,който ще поемат с оръжие в ръце за защита на правата си.Към който ни тласкате.
не се опиянявайте и не вярвайте, че сте умни,а започнете да мислите извън"духа на тълпата",който ви привлича.

-Аз си запазвам правото си да се дистанцирам от действията ви,да ви заявя:ВИЕ НЕ СТЕ МОЯТ ПРОТЕСТ,и да чакам момента,в който благодарение и на вас,ще ми се наложи да отстоявам свободата си.


ПП.Горещо ви препоръчвам,УЧАСТВАЙТЕ В ДЕБАТИТЕ за нов изборен кодекс.Ако имате юристи,задължително.Ако имате хора от процеса,още по-добре.Искайте граждански контрол върху БНБ печатницата.Според мен кодексът е другото нещо,по което всички партии в момента са се уговорили и нарочно го сменят.Това е нещото,което ще се случи и което дори вече вероятно всички освен нас,знаят как ще изглежда.Няма значение кой как ще гласува в НС за кодекса,едната фалшификация на изборите се компрометира,сега ще ви заложат нова,за 20 години напред.Участвайте,мислете,търсете връзка с хора навън,питайте какво и как и много внимавайте.Всеобщото гласуване е глупост,мажоритарното е неосъществимо за нас.Не ги гонете като цели.Търсете хватката в малките промени и техните цели.

-Бъдете здрави!
цитирай
2. mglishev - Не мога да ти попреча
19.06.2013 12:26
да вярваш в глупости.
цитирай
3. vishnichka - Интересно, че не мога да намеря никъде в мрежата снимката на транспаранта,
19.06.2013 14:03
дълъг поне десет метра и водеше колоната ви - "Съдбата на Чаушеску ви очаква"... Направи ми ужасно лошо впечатление!:(
цитирай
4. aman - Объркал си се в едно нещо или не знаеш ...
19.06.2013 15:20
Объркал си се в едно нещо или не знаеш адреса на централата на ГЕРБ. Трети ден минаваме край нея поред и викаме "мафия". Даже вчера се поспряхме за по-дълго. Проблемът е, че от България към Витошка подхода е тесен и част от хората, които са по назад решават да минат за по-напряко през паркинга на НДК и се вливат пак в шествието на Витошка при пилоните. Даже вчера за първи път имаше и няколко полицаи пред административната сграда на НДК, където се помещава "резиденшънала на ГЕРБ"!
цитирай
5. mglishev - Това за Чаушеску
19.06.2013 16:07
всъщност ми харесва. Трябва да се плаши властта.

Верно, бе, много съм прост. Ами добре, нека се спрем пред "резиденшънала" и да повикаме малко повече. Редно си е.
цитирай
6. vmir - 1. saportok,
19.06.2013 18:37
saportok написа:
Историята казва,че 90-та година след най-масовия протест новите бесепари разказаха играта на цветущата индустрия в България,по сегашни сметки за няколко трилиона евро.


Няма как историята да говори през устата на невежите като теб. Научи първо колко е един трилион, пък после разправяй бабини деветини. Кой има нужда от лъжите и провокациите ти?
цитирай
7. vmir - 5. mglishev,
19.06.2013 19:06
mglishev написа:
Това за Чаушеску всъщност ми харесва. Трябва да се плаши властта.


Да плашиш власт с оръжие е изгубена кауза, защото оръжието по дефиниция е във властта и тя по закон е длъжна да го използва срещу всеки, който представлява съответната заплаха. Силата на моралното превъзходство е много по-сигурна и мощна срещу властта, отколкото въоръженото противопоставяне, което без силен външен покровител е обречено по дифолт.

По нашите географски ширини няма външен покровител заради кауза, който да те те подкрепи по хуманитарни причини и после да те остави да се оправяш сам. Точно обратното - допуснеш ли да ти помогнат, след това те "оправят" цяла вечност. Знаеш думите на Левски по въпроса. Не си пропилявайте моралния аванс.
цитирай
8. ferhunde - saportok
19.06.2013 20:38
Драго ми е да видя, че си тук. Хубаво размишляваш, но нещата са кристално ясни.Мислещите като теб не мерите с еднакъв аршин. Хубаво, герберите бяха боклуци и си отидоха. С нещо по-добри ли са тия сега бе? Не ти ли се гади от безмерната наглост на Миков, Манолова, Станишев и цялата червена сбирщина?
Мама му стара, ужасявате се, че ще управлява ГЕРБ, ама тоя уродлив комунистическо-турски бардак да не е по- хубав?
Едни негодници замениха други негодници. Е длъжни ли сме да търпим и да се залъгваме, че тия мръсници са по.чисти от предишните? Еднакво мръсни са(

и така мислят 9 от всеки българи, само 1 от 10 явно е облъчен от утопии.


85% подкрепят протестите заради Делян Пеевски
цитирай
9. saportok - До ferhunde
19.06.2013 22:29
По изключение пиша.
При така зададен въпрос няма как да не ти отговоря.Тия са клика,крадци са,но засега са около 1,000,000 пъти по-добре от ГЕРБ.
ГЕРБ има стотици репресивни решения срещу хората.Че дори престъпни-в други държави за някои от действията им биха ги съдили.Това без да говорим за некадърност-ГЕРБ е партия,която събра повече конституционни касирания,отколкото всички преди тях.ГЕРБ 4 години отказваха да направят промените,които тези правят за две седмици,включително майките,пенсиите,изборният кодекс.
На тези засега прегрешение са им калпавите назначения,но ако си говорим за калпави назначения,спомняш ли си кой е шампионът?
Ако мислиш че аз подкрепям Пеевски,грешиш.Горе го написах:В момента Станишев, Местан,ГЕРБ и Пеевски играят обща игра и тя е СРЕЩУ НАШАТА СВОБОДА.Много печеливши ходове нямаме,но най-разумният е да изчакаме поне да се разгърнат вече раздадените карти,вместо да бием контра.Играете против себе си.

-vmir
Само кратичък отговор ще дам,щом и за история взе да ме критикуваш :)
В началото на осемдесетте години световните икономики по сила се подреждат:
1.СССР
2.САЩ
3.Франция
4.България.
България беше сред десетте по машиностроене,3/4 от електрониката на източния блок излизаше оттук и беше първа сила в света по храна и сред първите пет по оборудване за космонавти.Всичко това са много скъпи отрасли.
Ти го сметни в милиарди с колко нули е,да приемем че аз лъжа.Всичко това бе унищожено.За някои"модерни демократи"едно от изискванията е да обявят,че преди демокрацията тук е било пустиня...Ала не беше така.

-Бъдете здрави.

ПП.Разликата между протест и агитка знаете ли каква е?Протестът предлага алтернатива.
2005 избрахме БСП и ДПС за да спрат произвола на НДСВ.Не го спряха.2009 избрахме Бойко,за да вкара БСП и ДПС в затвора.Не ги вкара.2013 избрахме БСП и ДПС за да вкарат Бойко в затвора.Не го правят.Сега ще ги махнем и пак ще сложим Бойко.
Знаете ли,мисля си че тази игра можете да я въртите още век.И да повтарят колко сте умни при това.Добре,ама?
цитирай
10. nicodima - Да, колкото и да е зловещо, си прав!
19.06.2013 22:39
mglishev написа:
всъщност ми харесва. Трябва да се плаши властта.

Верно, бе, много съм прост. Ами добре, нека се спрем пред "резиденшънала" и да повикаме малко повече. Редно си е.


Иначе ще протестираме до дупка : )...
Трябват ни и малко оратори в стил Георги Марков, съдията... да раздава шутове и пр. Това възмущава благоприличните червени плодчета : ))... и не толкова благоприличните им идоли...

цитирай
11. bmp - Тревогата Ви е основателна.
19.06.2013 23:41
Който е казал "а", се налага да каже и "б". Иначе ви чакат още нощни разходки, бдения и опиянения.Но за да кажете това "б", ви е необходимо време. И желание. Да конструирате в легитимен вид визията си за управлението, както и носител на тази визия. Нема как. Пък трябва и добре да си помислите, дали някой не употребява, или няма да употреби естественото ви възмущение за свои цели.
цитирай
12. blogoblogov - Подарък за червените...
20.06.2013 00:03
http://blogoblogov.blog.bg/politika/2013/06/19/podaryk-za-chervenite-bokluci.1121970
цитирай
13. mglishev - Няма как,
20.06.2013 02:57
нещата са такива, че ще трябва да кажем и "б", и "в", а от употреба да се пазим в движение, колкото можем.
цитирай
14. vmir - 9. saportok,
20.06.2013 05:41
saportok написа:

Само кратичък отговор ще дам,щом и за история взе да ме критикуваш :)
В началото на осемдесетте години световните икономики по сила се подреждат:
1.СССР
2.САЩ
3.Франция
4.България.
България беше сред десетте по машиностроене,3/4 от електрониката на източния блок излизаше оттук и беше първа сила в света по храна и сред първите пет по оборудване за космонавти.Всичко това са много скъпи отрасли.
Ти го сметни в милиарди с колко нули е,да приемем че аз лъжа.Всичко това бе унищожено.За някои"модерни демократи"едно от изискванията е да обявят,че преди демокрацията тук е било пустиня...Ала не беше така.


За да говориш за икономика обективно, не трябва НИКОГА да вярваш на неграмотностите на ВенциВалери1951, Кушел, кризата, икономиста и още няколко тука като тях, защото на тези задачата им е да създават впечатлението, че едва ли не сме били стигнали американците и ахааааа- да ги задминем, ако не ни били измамили, че сме зле, както ние щяхме да ги измамим, ако имахме възможност и да смятаме измамата за геройство.

Няма нужда да смятам по лъжите на тези, защото данните си съществуват, трябва само да се погледнат. Ето ти и данните за икономиките от началото на 80-те:

1. САЩ - малко над 3 трилиона долара БВП (ама ти горе писа, че българската индустрия изгубила НЯКОЛКО ТРИЛИОНА ЕВРО...)

Дотук - добре, били сме ги изпреварили американците, ама от скромност не сме смеели да го кажем, нали?

2. Русия (над 90% от икономиката на СССР) през 1989 има 506 милиарда долара срещу 5,44 трилиона на САЩ за същата година. Данните отпреди 1989 все още не са разсекретени.

(По-голяма нали, ама АКО милиард беше поне равен на милиард, ама той е 1000 пъти повече, така че решавай 500 може ли да е по-голямо от 5000...)

3. Франция има за 1989 икономика за малко над 1 трилион, ако не слушаш агентите на Москва, ще сметнеш, че това е почти 2 пъти повече от СССР. Ако наистина искаш да си представиш реалната картина, трябва да знаеш, че икономиката само на Калифорния е по-голяма от икономиката на целия соц. лагер., а има данни, че в определени години икономиката на малка Холандия е надвишавала икономиката на СССР. Към същия момент, Германия има 35% по-голяма икономика от тази на Франция, което прави около 2 пъти икономиката на целия соцлагер, да не говорим за Япония с тогавашните й 3 трилиона долара, което е няколко соцлагера събрани наедно.

Къде сме ние ли? Нямаме нищо, ама нищичко общо с четвъртата икономика в света, което е толкова неграмотно и безхаберно твърдение, че не си заслужава отговора даже. Ще ти кажа обаче, за да се види мащаба на лъжите, които пробутвате за истина на хората, които толкова много се стараете да лъжете десетилетия след разсекретяването на данните за българската икономика:

4. България в началото на 80-те има БВП малко под 20 милиарда долара, а през 1989 е малко под 22 милиарда. Долара, не ЕВРА. Прави сметка как е загубила няколко хиляди милиарда евро по горните ти невежи манипулативни твърдения.

И с тази грамотност напираш да наставляваш и да съдиш??? Защото България е единствената страна в света, в която агентите на бившия СССР нагло и безпрепятствено лъжат и клеветят без всякаква мяра, за да създават раздори и интриги, да прогонват кадърните и да унищожават държавата??? Не ви ли е срам поне от това, че ядете хляба на хората, които ви търпят? Защо не си отидете в Русия да си разправяте там лъжите, или там няма да ви търпят, както у нас?

Или си ужасно неграмотен, или си ужасно подъл. Не ми излизай с кагебистките номера, че Фед незнам кво си, световната конспирация и другите безкрайни алабалистики за ликвидиране на държави.
цитирай
15. mglishev - vmir,
20.06.2013 09:32
понякога много ти се дразня, но друг път си цяло образование :)
цитирай
16. vmir - 15. mglishev,
20.06.2013 09:52
mglishev написа:
понякога много ти се дразня, но друг път си цяло образование :)


Моите представи никога не се основават единствено на приказки, защото приказките за различните хора означават много различни неща, при това напълно несравними. Затова всяка приказка я прекарвам през проверката на числата, при това от няколко източника.

Числата са прекрасни, защото позволяват сравнения по общоприети мерни единици. Когато видя, че някой приема мерните единици за дреболия, веднага разбирам, че този човек не се вълнува от истината. Грешка от един знак е 10 пъти разлика, 2 знака - 100 пъти, а някои не зачитат много знаци, което значи, че не сръвняват, а преповтарят някого за нещо, което не се знае кога и за какво се е отнасяло и каква връзка има с проблема.
цитирай
17. staler - запартъка е написал глупост, но тя ...
21.06.2013 16:56
запартъка е написал глупост,но тя не е много по голяма от тази с автор вмир.велики икономисте,3те трилиона на сащ са пълна мистерия.на колко се оценява труда на домакинята в юзраел/която всъщност обикновено ползва уелфеър купони/?колко струва еднодневневен престои в наи обикновена болница там?колко ли пък е да получиш 30минутна консултация от треторазреден адвокат,мм?глобален дурак.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8639463
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5672
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата