Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2013 03:48 - Ден шести: сенаторът Инцитат. Време за гняв
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 18353 Коментари: 25 Гласове:
12

Последна промяна: 20.06.2013 03:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Прекрасен ден за протести. Но вече наистина започва да се налага не просто да протестираме културно, а и да се ядосваме. Вече не става дума просто за едното тъпо назначаване на Пеевски на един ключов пост. Постовете са много. Хаосът е пълен. Грешките на Орешарски са истерични, но и нахални.

За простака Сидеров няма какво да говорим, с него сякаш е свършено. Никой повече няма да обърне внимание на крясъците му. Да, вярно, безобразие е, че назначиха точно него в етичната или антикорупционна комисия. Това безобразие е пореден лош ход на новото правителство - дори на последните оцелели атакаджии става ясно, че фюрерчето им ги е продало на БСП и ДПС. Открито се говори за нова Тройна коалиция (която всъщност е Четворна). При следващите избори този нещастник може изобщо да не влезе в Народното събрание. Амин.

Орешарски (Олигархски, Олигофренарски - наречете го, както искате) направи още поне две, а май и три свинщини днес. Назначи заместник-министър на МВР, който се оказа бивш сикаджия и е абсолютно негоден за поста. Вътрешният министър сам се оплака. Ама че хубаво правителство... все едно Руми Желева, ама на квадрат. Ама чакайте, този нов зам-министър не се ли оказа оттеглен още същия ден? О, Господи... 

После се оказа, че Делян Пеевски, този медиен титан, хем вече не е шеф на ДАНС, хем все още има достъп до класифицирана информация от техните ресурси. Ей, ти там, свиньо, не ровичкай с копитце в архива!
Тоест не е шеф, ама има правата на шеф. Никога не е ставал шеф, защото никога не е спирал да бъде депутат, но все пак достъп има... И таз добра.
Като казах депутат - Пеевски може и никога да не е ставал шеф на ДАНС, но сега е нещо странно - депутат без портфейл. Я?! Че откога ДАНС е министерство, та шефът му да е с ранг на министър, тосет депутат без място на банките? Ох, чакайте, ама той нали всъщност не беше шеф на ДАНС, обърках се вече...
За да сме напълно уверени, че тлъстият шопар на глиганската мама Ирена няма да заслабне, Орешарски почете свинюгата и с трети пост - този път директор на дирекция в новото Министерство на енергетиката и икономиката. Ама тогава защо пък му запазва депутатското място? Директорът на дирекция със сигурност не е с ранг на министър! Не, тези бесепаро-депесаро-атакаджии окончателно строшиха тъпомера. И нагломера. Толкова жестоки нарушения на закона за един ден, с един човек не са ставали даже и при Тиквата. Да надминеш дебила Буда от Банкя по безочие - това е нов световен рекорд. В сравнение с абсурдните събития в 42-то Народно събрание, хрумването на Калигула да направи коня Инцитат сенатор (а май и консул) е направо приятелска шегичка. 

Накрая Орешарски, който явно страда от много неща едновременно - и то все в главата - назначи още един директор на дирекция в Министерството на енергетиката и икономиката. И този човек се оказа:
- осъждан (айде пак сикаджийския номер);
- и назначен на мястото на друг човек, чието отстраняване е било неуспешно поискано от... отново от Делян Пеевски. Само че Марин Райков като временен министър-председател е отказал на Пеевски, защото старият директор е бил важен, включително и като свитедетел по дела, за които свидетелството му зависи от достъпа до конкретни документи. Днес обаче Райков го няма и последва отмъщението на нереза. Тук се налагат две наблюдения: 
- първо, този Пеевски все се върти около позиции, на които ще му се налага да работи с класифицирана информация... Прасчо, измъкни си копитцето от чекмедженцто с папчиците. Не барай там, каза ти се, свиньо мръсна! 
- второ, Прасчо може би е бил тормозен от съученици като малък и затова (по тъпата логика на Орешарски, Станишев... и идиота Явор Дачков) трябваше да му бъдат поверени функциите на главно тайно ченге на Републиката. Той тъкмо се канеше да почне да раздава справедливост, когато обаче пак му отнеха копанята с метафорична мусака и го натириха в енергетиката. Само и само да не тъпее в Парламента. Тоест, той може и да има тежест, но все не е толкова, хм, солидна, колкото тази на кукловодите му.
Да се надяваме, че и за този прасюга ще настъпи Коледа.

И така:
- имаме-нямаме вътрешен зам-министър сикаджия;
- имаме гранясалата топка лой, която стои вече на три стола и е с ранг на полуминистър; 
- имаме уволнен важен експерт; 
- имаме абсолютния изрод Сидеров начело на антикорупционната комисия. 

А ние нежните наивници, танцуваме! Смеем се! Разнасяме плакати с остроумни послания! Поим полицията с минерална вода и потупваме чичо Ушев по рамото! С това трябва да се свърши. Време е за малко повече решителност. Доста сме стоели.

Тук следват редове с открити подкани за жестокости. Който не иска, да не ги чете. Не, не става дума просто за емоционална реакция, както в слечая с АТАКА. Гневът се трупа дълго и не без поводи. Време е да бъде задоволен - и то не само на думи, както ще е по-долу в текста. Време е за действия. 

В този смисъл е абсолютно неуместно предвиденият гей-парад да се провежда заедно с нас. Стига вече глупости. Ние имаме работа, не сме тръгнали на карнавал. И нямаме друго знаме освен трикольора.

Тук вече не трябват протести. Трябва бунт. Трябва насилие. Трябва да се хванат Орешарски, Станишев, Местан, Пиги Пеевски и Сидеров - и да се убият като мръсни, проклети помияри, каквито са.

Това не са български политици. Това не са държавници. Това не са заблудени момчета. 
Не. 
Това са изпечени престъпници, които заслужават само дръвник. 

Междувременно жалките путки от ГЕРБ не направиха нищо, за да предотвратят абсурда. Ебал съм ги в опозицията. Те чакат на нас да ни прекипи и да им върнем властта. 
Но пасаран, милички. Вие трябваше да сте в залата и да заявите позиция. 
Само дето престъпниците Цветанов и Борисов лично са свързани с Пеевски. Само дето Бойко Борисов никога не смее да изтърси нещо против бившия си приятел Румен Петков-Глъвътъ, ковчежника на БСП. Това са толкова мръсни милиционерско-мутренски връзки, че и Марио Пузо не би ги схванал лесно. 
Тъй че Бойко, Цецо, а вероятно и Дянков също ще трябва да бъдат раздрани на парцалчета заедно с бесепаро-депесаро-атакаджийските си солташаци. 

И всичко това става на фона на сърцераздирателно тъпи гьонсуратлъци за "катарзис" и "християнски ценности" (ей, Местане, не ми говори за християнство точно ти, мордо безбожна с не-точно-християнски произход!). Курви миризливи.

Междувременно някой глупак е докарал НФСБ да "протестира" `тоест да пречи на нас, нормалните хора да пратестираме. Да ви еба майките на всички. Лъжливи гадове.

както и да е, нашият протест си протече, както си му е редът - с песни, танци, викане и вицове. Даже и обиколката на София си направихме. Никой не успя да ни попречи и ченгетата пак бяха ОК с нас, както и ние - с тях. Но това следва скоро да се промени.

Освиркахме НФСБ-то пред Народното събрание и нещастниците бързо си грабнаха знамената и почнаха да разглабят сценката си. Пръдльовци. Втори път да не идват.

После пред НДК техните автобуси, пълни с пенсионери, щастливо ни бипкаха и поздравяваха, все едно сме им приятелчета. Не сме. Но те явно още нямат комуникация помежду си или страдат от склероза. Автобуси! Сенилни типове, докарани с рейсове да пречат на нашето софийско шествие по площади и централи. Хайде де! Не им се получи.

За съжаление, не изпотрошихме централите на БСП и ДПС, както би трябвало да направим. но след всичкото ни търпение, вече е време за радикализация. днес прекалено много се подиграваха с нас. Дори Сидеров с тъпите си крясъци и кордони не ни раздразни толкова, колкото днешното тъпо безобразие в Парламента. Протестиращият народ лека-полека ще почне да троши. Време е, кълна се. време е за гняв.

Но ще почнем с малки неща. Яйца, домати. тоалетна хартия. Пластмасови шишета. Не по ченгетата - по партийните централи. Дискретният чар на буржоазията трябва да се превърне в нещо съвсем различно. танци на площада ли? Пичка ви лелина - камък в зъбите за министерската сган!

Трябва да има общонационална стачка. Трябва да спрем да се съобразяваме с работното време. Трябва да изчистим София от шайките атакаджийски лумпенчета и нфсб-ейски глупендери още в дванайсет по обяд. Трябва да обкръжим Парламента от няколко посоки и да поддържаме присъствие, особено в петък, при парламентарния контрол. За яйцата, доматите, хартията и шишетата вече казх. И не, за съжаление не можем повече да си позволим да кокетничим с полицията. тя заяви, че ни съчувства, сега е време да докаже - с нас или против нас. Това е.

На нито едно обещание на Орешарски не бива да се вярва. той е лъжец и съучастник на мафиоти. И на това отгоре има наглостта да говори, че нямало да даде оставка. точно така, няма да я даде, защото е редно да не му останат пръсти, с които да я подпише.

Банките на Цеко Минев и Цветан Василев трябва пда бъдат изпотрошени. За Галеви, Маджо, тимаджии и така нататък... е, всичко по реда си. Аман от путински подлоги.

на мазните приказки на Плевнелиев и на излизанията на Тиквовите кратунки трябва да се сложи край. Стига лъжи. Стига търпение. Стига сме се държали добре с тези сатрапи. 

Евронюз и БиБиСи са очаровани от нашия изискан начин да протестираме, а през това време собствените ни министри и депутати от всички четири партии ни сервират лайна за обяд. Няма да мине. Този път не. Чака ни нова 1997, но този път - този път нека да е с паднали глави на тлъсти измамници. 

Никаква милост! 

Не някакви си там агитки, а ние, кротките, работещите, с децата, гаджетата, кучетата и велосипедите трябва да решаваме. не селяндурите, които гласуват за Тиквата и Станишев, а ние, които имаме малко повече акъл в главите. 

Бащите ни признаха изборите от 1990 и това ни доведе до днешните нещастия. До Катилина, подпалващ къщите ни.

Никаква прошка.

Смърт за изродите.



Гласувай:
15



1. vishnichka - Приятелски съвет!
20.06.2013 08:40
Пиши, но не поствай нощно време! Звучиш абсурдно и анархистично, но като нищо някой без грам мозък в главата си ще възприеме апелите буквално...
цитирай
2. mglishev - :)
20.06.2013 09:29
Благодаря за съвета, но сега ставам, чета го пак и тоя път дори на светло д-р Джекил е съгласен с мистър Хайд.
Впрочем, някои от най-приличните си неща съм написал нощем. Това може да не е от тях, но не е невярно. Няма какво повече да се лигавим с това скапано правителство от мутри.
цитирай
3. vmir - Мога ли да ти предложа да помислиш за нещо,
20.06.2013 09:31
което според мен ще оползотвори гнева в създаването на основа за нормална държава, без да отрича или омаловажава протеста ви? Нали усещаш, че чакат да сбъркате, за да ви оплюят и оклеветят така, че да се обезличи или компрометират добрите ви (засега) намерения? Нали не мислиш, че като отправяш подобни призиви в яда си, някой не крои провокация по реализацията им, за да оперете пешкира когато му е удобно или реши, че няма как да ви използва? Няма вечен протест, но за да има полза от протест, той трябва да наложи решение, което да решава проблема. А вие няма да се задоволите с главата на Орешаря, защото искате много глави, а не виждам бройка, която да ви удовлетвори, защото искате и промяна, не само глави, така ли е?
цитирай
4. vulgaris - Втори съвет
20.06.2013 09:36
Пиши, Глишев, пиши! Нещата, които станаха в последните два дена, показват, че викането пред празни сгради никого не е трогнало кой знае колко. По-добре анархистичен подход, отколкото протестът да се превърне във вечерно разтъпкване и хората лека-полека да се примирят. Не знам, как им беше броят спрямо миналите дни, но онзи ден протестът беше по-тих от понеделнишкия, а вчерашният беше по-тих от онзиденшния. Нека това не се запазва като посока на развитие на нещата. Яйцата са добра идея, нека са повече и по-масово мятани. Трябва и маршрутът да се промени, протестът не трябва да минава всеки ден по програма. По дяволите, вчера, когато минавахме по Цар Освободител и всяка пътечка ни беше затворена, си припомних, как в събота хората завикаха "Позитано" и просто тръгнахме натам. Просто усещането беше... различно.

Трябва да се минава през нови места, трябва да ги изненадваме, трябва да ставаме по-гневни.

Апропо, как вървят нещата с превода ти на Беоулф? Някакви изгледи да излезе завършен в скоро време? (Ще прощаваш офтопика, преди малко се регистрирах и удрям с един камък два заека.)
цитирай
5. mglishev - Така е,
20.06.2013 09:47
естествено, прав си, vmir. И все пак, главите ще са нужни. Ако не друго - то поне скърцане със зъби и повече протести в работно време, перд самия парламент, било то със или без благословия от полицията. За да се плашат тия вътре. И после (напразни надежди) малко нещо съд, евентуално затвор... Това - по злобната част. Инак за промяната също си прав, разбира се.

vulgaris, "Позитано" завикахме с един авер - и бих казал, че съм доволен :)
Нищо не става, издателствата нещо са в криза, включително откъм акъл. Но и сега не ми е до това. По-късно ще го мисля.
цитирай
6. tili - Сега те лайкнах
20.06.2013 09:52
във Фейса, дано повече хора те прочетат.
цитирай
7. bmp - Обикновено едно безобразие, при това направено с пълното съзнание, че няма да мине се
20.06.2013 10:28
върши, за да се прикрие друго безобразие, или да се сервира някое ново, което в повечето случаи минава. Те и сега: Пеевски начело на ключова дирекция - тази по Енергетиката. И още много други новоназначения ,че и вече уволнения. Но с това неистово усилие да се назначават неподходящи хора още от времето на проектокабинета, не ми е ясно какво се цели. По скоро ме е страх да си го помисля. А това, което ме е страх да си помисля, е свързано именно с твоята реакция - съзнателно поддикване на обществото към бунтове и дестабилизация. Колкото и да не обичам БСП, не мисля, че им липсват аналитици. Чак толкова да са го окъсали, че да не могат да предвидят какво се случва, ако на едно куче се покаже кокал, не ми се вярва.
цитирай
8. vishnichka - 2. mglishev - :)
20.06.2013 10:53
mglishev написа:
Благодаря за съвета, но сега ставам, чета го пак и тоя път дори на светло д-р Джекил е съгласен с мистър Хайд.
Впрочем, някои от най-приличните си неща съм написал нощем. Това може да не е от тях, но не е невярно. Няма какво повече да се лигавим с това скапано правителство от мутри.



Нощната ти нестандартна поезия и на мен допада!:)

Виж, София не е България! Условията за живот и реализация са доста различни в различните точки на страната, защото днес нищо не е възможно, ако човек е без постоянна работа. Ако в София можеш да поставяш някакви, в провинцията приемаш всякакви условия, за да можеш да съществуваш. Не да живееш пълноценно, а да съществуваш. Там вашите усмихнати и танцуващи лица ще ги търсиш с лупа, но ти съгласен ли си всички да се натъпчем в София? И парламентарните варианти трябва да се обмислят внимателно, да се свалят тези "всички", срещу които са протестите. Примерно, агитацията срещу партиите е такава, че целия български народ се е събудил, браво! и при едни нови избори предпочита да пие кафе, елита доброволно /все пак той е показвал, че го може/ слиза от сцената, защото получава нулеви проценти! А дано, ама надали!:)
Другата алтернатива на нулевата активност минава през норма за задължителното гласуване, сега пък други ще кажат, че е точно като при байтошевото време!:)
Добави, че в крайна сметка България е част от негативните процеси спрямо правата на човека, които вървят в цял свят и какво се получава - демокрацията навсякъде се оказва в тежък цайтнот и искрено се надявам у нас да не полудеят и наистина разумните хора, от които би могло да зависи народа по площадите дали ще танцува, или ще беснее ...
цитирай
9. vmir - 5. mglishev
20.06.2013 11:31
Да, без паднали глави не може, съгласен. Но всички навъднъж е абсурд и наивна илюзия. А какво ще кажеш за изработването и публикуването на един "пакт за политическа стабилност на България" с принципни положения относно историята, икономиката и т.н, който да бъде отворен за присъединяване на всяка обществена организация, движение и партия?

Целта му ще бъде да поставя извън рамките на българския обществен и политически живот на всякакви лъжи и внушения, удобни единствено за чужди държави, но създаващи раздори и омраза между българите? Някои партии в момента паразитират точно върху вредителството срещу страната ни в полза на други държави. Най-пресния пример - от предишния ти постинг, където агентът, който се мъчеше да те убеди да искате главата на Плевнелиев, вярва, че СССР е бил първата икономическа сила в света. Нали се сещаш, че за когото е нормално да смята котката за по-голяма от тигър (да не говоря за сравнението ни със САЩ, което е като муха със слон), за него истината е поне непредсказуема, а България се нуждае от нормализация, от разумни хора, които не спорят до пълно оглупяване за неща, за които има предостатъчно официални данни, за да се развиваме и да имаме надежда, че лъжците и клеветниците ще бъдат поставени на мястото им? Между впрочем, този съвсем не е единственият просъветски провокатор, който се произнесе за Плевнелиев вместо българските институции. Огледай се и ще забележиш, че всички агенти на Москва в момента са зинали срещу българския президент. Ако им бяхте уйдисали да го бутнете, истината след това щеше да бъде толкова от значение, колкото и след изборите, когато Чорни подаде сигнал на петата колона за Атака срещу Костов...
цитирай
10. saportok - Уф,Господин vmir
20.06.2013 13:11
Господин vmir,Вие май ще се окажете моя сериозна грешка в преценката ми за хората.
Преди от лагера на sparotok Ви обявиха за предател,сега аз станах агент.
Няма как да не ви отговоря.Нещата са ясни,Вие сте сляп почитател на ГЕРБ,а mglishev на коалиционния му партньор-Костов,така че и не очаквам да ме разберете като ви говоря за политика.Изключено е да обясня нещо на политически зависими лица.От тях сме на това дередже.

-Затова ще опитам по същество,ако и да не видях смисъл,но пък си позволихте да ме обиждате.

-Това,че с mglishev взаимно се хвалите и мен ме оплюхте,и това че сте прави,както и това,че изобщо сте схванали какво ви говоря,са три коренно различни неща.

-Ето Ви статия от ЗАПАДНОГЕРМАНСКИЯТ DER SPIEGEL от 1982 г.В него СЪЩО пише,че през 1981 г.България е четвъртата икономическа сила в света.
http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-14354979.html
Специално го подбрах сред всички източници по въпроса,за невъзможната задача да Ви спре да плямпате небивалици.Напълно отговаря на всички критерии,особено неформалните-които предпочитате.За съжаление той не извършва пълна подредба на първите четири,както аз"си позволих"(няма и да се занимавам да пренареждам любимите ви САЩ),но пък е достатъчно категоричен на кое място в света е Българската икономика и не е писан от Горбачов,нито от Живков.

-Кратък курс по икономика за Вас и mglishev:
1)В предния ми пост казах, че България е била четвърта сила в света в началото на 80-те години.За отговор и двамата ми извадихте данни от1989,когато твърдя, че беше ограбена.Нещо не ми се връзва математиката.
2)В предния пост казах, че тогавашната индустрия е СТРУВАЛА трилиони левове по ОСЪВРЕМЕНЕНА ОЦЕНКА.Разбирам ви,че не разбирате понятието.Кратко мога да го илюстрирам:един долар 1989 и един долар сега не са едно и също нещо.Разликата е в пъти.
Да,не го сметнах,на око го казах,но със сигурност е истина,въпросът е колко точно,дали 1,3 или 5,а не дали за 1 милиард лева ще успеете изобщо да построите някой от средните заводи тогава.
3)Очевидно не разбирате фундаментални принципи.В смисъл,подвеждате се.Няма нищо,то и с протестите е така.
Критерии за класация на икономиките са:
-БВП на глава от населението;
-Икономически ръст на еднаква база.
Вие се подвеждате евтино и мислите,че критерият е общ обем на икономиките в пари.Ами то по този критерии според вас двете най-богати държави в света скоро ще бъдат Китай и Индия,поради милиардното им население с тенденции нагоре.
4)За илюстрация на обема Ви показах кои са доминиращите в световен мащаб отрасли.
Разбира се,изобщо не е трудно да се намери списък на заводите у нас и производството им,кооперациите и обработваемата площ,построените пътища,флота,авиацията...
Все прости и задължителни неща,преди да осъдите някого на първо четене.Или даже без четене.

-Баста.Ликвидирам си паролата.Не ми стигат нервите напоследък да споря и с вас.Агенти на политически партии...ме набеждават мен за агент.
Ами спечелете си изборите,какво толкова и си останете сами в тази държава и си я управлявайте както намерите за добре.В крайна сметка раждането ни тук е жребии,късмет.Не е нещо непоправимо.Мога да остана заради хората,но очевидно те не го искат и нивото им на мислене се променя или подменя.Е,"Моята борба"да я пише някой друг.
Сбогом!
цитирай
11. tarabata - Яйца, много яйца. Друг коментар е ...
20.06.2013 13:27
Яйца, много яйца. Друг коментар е излишен.
цитирай
12. mglishev - @
20.06.2013 13:53
@bmp: Вероятно си прав.

@vmir: Това е добра идея! наистина добра. Да, трябва да се направи такова нещо.

@ saportok и showbiz: Глейте си работата :)

@tarabata: Точно.
цитирай
13. vmir - 11. saportok,
20.06.2013 15:33
Аа, един вече път ти се вързах на засуканиците за Спароток, че го правиш от добри и почтени намерения. Сега, като виждам, отново и по същия начин както тогава пишеш не за да опонираш на теза, а за да правиш спектакъл. Целева група – скучаещи безделници и далавераджии, търсещи вдъхновение в гьонсурати като себе си. Е, няма как да ти мине номера втори път, поне не пред мен. И си прочети още един път Шпигела, преди да му приписваш уникални тъпотии.
цитирай
14. vmir - 13. mglishev,
20.06.2013 15:43
mglishev написа:

@vmir: Това е добра идея! наистина добра. Да, трябва да се направи такова нещо.



Трябва някой да състави текста, но това е сравнително дребната работа. След това трябва да се популяризира не само текста, но и да се разяснява и защитава смисъла и целта, да се пази от клеветнически "обяснения" и да се внасят необходимите корекции в текста, за да бъде актуален и адекватен на постигнатия консенсус. А това е работа на много хора, която не го ли направи необходимост, като безброй други добри инициативи, ще си остане ненужна хартийка и някогашно намерение.
цитирай
15. mglishev - Общо взето,
20.06.2013 16:03
така си е.
цитирай
16. alegatora - Браво, Маноле!
20.06.2013 18:11
Браво, Маноле!
цитирай
17. raders - Имам усещането, че каквото и да се ...
20.06.2013 20:51
Имам усещането, че каквото и да се направи в тази държава, все ще бъде грешка. Това не е дори патова ситуация, а някакъв предумишлен хаос, от който се чудя кой има полза. Наистина е невероятно заради тази личност /или безличност/ Пеевски защо е нужно да се дестабилизира още повече държавата и какво е това тъпо усилие на "управляващите" непременно да го закотвят на някаква ключова позиция. Няма обяснение този Орешарски защо продължава да прави грешка след грешка, освен ако не е кукла на конци и е курдисан там да обере пешкира.
цитирай
18. saportok - Не мога да се стърпя. Искам да те п...
20.06.2013 22:08
Не мога да се стърпя.Искам да те питам:Тази нощ окървавиха протеста.
Ти откъде знаеше,че точно днес ще е"време да се ядосвате"и че протестът днес трябва да стане агресивен?
цитирай
19. vmir - 20. saportok.
20.06.2013 22:32
saportok написа:
Не мога да се стърпя.Искам да те питам:Тази нощ окървавиха протеста.
Ти откъде знаеше,че точно днес ще е"време да се ядосвате"и че протестът днес трябва да стане агресивен?


Ама ти нали каза, че си си ликвидирал паролата, бе???
цитирай
20. oara - Ама писна ми вече от разни мрънкала. ...
20.06.2013 22:54
Ама писна ми вече от разни мрънкала. Не стига, че не си отлепят задника от леглото и не се замислят, че един престъпен режим нагло е захапал кокала и трябва да си ходи, ами разтягат локуми що протестирали хората. Да седят и да чакат тия олигофрени да ни управляват ли? Трябва да ск пълен идиот за да харесаш нещо в тоя уродлив кабинет. Днес излязоха данните на Алфа Рисърч - 14 прооцента одобрение на парламент и правителство. Това е безумие да останат тия на власт, след като само 1 от 10 българи ги харесва.
Както каза сутринта Боряна Димитрова - протестите не трябва да стихват. Проблемът е само, че са все още малобройни - управляващата мафия затова се натиска още.
Ако трябва да се избира между чудовищата Борисов, Станишев, Сидеров, избирам Борисов, макар че и тримата са за Централния затвор.
цитирай
21. saportok - Скъпи колеги vmir и oara
20.06.2013 23:29
Вас не питах.Питах господин mglishev.

-Имам и друг вариант.Да питам и органите на реда.Засега не се възползвам от него,но малко нанагорно ми идва този гадателски"кървав"пост,комбиниран с предходния пост на същия човек,в който твърди,че централата на БСП не била замеряна и трябвали поне яйца и тоалетна хартия.
Принципно не вярвам,че господинът прави нещо друго,освен да вика и да пише глупости по форумите,затова и не предприемам мерки,но най малкото и подстрекателството е проблем.

-Както и да е.Днес забравиха за централата на ГЕРБ,а Бойко се оттегли дори и от съвета по национална сигурност за да"не се води,че протестират и срещу него".Кръв на Позитано,и то от приятелски огън.Т.е. маските паднаха.

-Желая Ви повече разум,г-н mglishev,и Ви желая някой недобронамерен да не Ви е прочел постингите.
цитирай
22. vmir - 13. mglishev,
21.06.2013 00:49
Ето тук драснах едно малко по-широко обяснение по горния въпрос:
http://vmir.blog.bg/politika/2013/06/20/pakt-za-politicheska-stabilnost-na-bylgariia.1122348
цитирай
23. mglishev - Сапорток,
21.06.2013 10:05
ти нали нямаше да пишеш повече. Става малко досадно.

Никой не е "окървавявал" протеста. Леко одран един журналист. Това е нищо, разбираш ли. Ние ходим по тия булеварди, в първия ден очаквахме полицията да ни гази, на третия бяхме готови да минем през атакаджиите като нож през масло, а - колкото и да е странно, на Орлов мост през това време прекрасни хора си подаряват книги и правят музика, защото протестът е хем готов за втвърдяване, хем остава весел.
Ти ми говориш тук глупости. Като те е страх, стой си у дома и си мълчи. По дяволите, аман от мрънкала! Като не помагате, барем не пречете! Тук някои се опитваме да направим все нещо - за разлика от вас, лентяи и страхливци. Влязохме в лични разходи за плакати и транспорт. Лишихме се от сън, а на следващия ден ходим на работа. Безсрамно е да ми развиваш тук хипотезичките си.
цитирай
24. aman - mglishev - да не си попаднал на ня...
21.06.2013 15:55
mglishev - да не си попаднал на някаква порция хапчета на Болен, та си заподскачал така. Доколкото имам впечатления се занимаваш с история и би следвало да знаеш, че подобна "революционна патетика" е много хубава, докато не те поведат теб към дръвника!

Спри се моля! Още повече, защо си мислиш, че като сме цветни, весели и идейни не сме гневни??? Силно си се объркал ако си мислиш така и приемаш протеста ни така - ние излязохме не просто защото сме гневни, а защото се минаха всякакви граници на търпение и предели на моралност и ще бъдем навън докато не направим нужното всичко да се промени или докато не ни победят (дано не е второто). Тъй че, към всички плачещи за окървавяне, за дръници, пиночети, сталиновци, хитлеровци, троцкиевци, маратовци и робеспиеровци - пооогледайте, помислете, попрочетете и после решете на кой протест да бъдете или на кой площад да седите. Може пък да намерите съмишленици на Врабча и Раковски, знам ли!

За тънкочувствителните - както виждате, чуваме ви и ви четеме - вече не се вика "турци сте", а даже вчера се снимахме с едни девойки с тениски с турските знамена и с плакати с хаштага на двата протеста - в бг и в Турция. Както много пъти съм казвал, тези скандирания не се отнасят до обикновени хора било то турци, членове на бсп, мюлюлмани, че даже и симпатизанти объркани на АТАКА.

За лекочувствителните - как пък така, след седем дни и при условие, че над 40 000 души снощи минаха край централата на БСП, най-важната новина стана, че някакъв идиот хвърлил камък по нея и одраскал журналист - дано на журналиста всичко да му е наред. 7 дни, стотици хиляди души, десетки километри, всякакви провокации и провокатори и хора, които са непознати един друг, без лидери, без организационни механизми и един хвърлен камък... Цял свят се диви на културата, образността и мирния характер на нашия протест, а тука от тоя камък сигурно до два дни ще стане канара, а драскотината хиляди строшени глави.

До довечера по същото време на същото място и умната!
цитирай
25. mglishev - @aman:
23.06.2013 16:35
Уви, не е до хапчетата :)

Гневът по нищо не личи. Напротив, виждам, че енергията спада.

Да, това за турците е добре.

Мирният протест е хубав за през западните медии, но няма да бутне мафиотите.

До довечера!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8624360
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата