Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2013 10:14 - Май пак ще трябва да чакаме зимата
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 6493 Коментари: 9 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Кой каквото ще да мисли. На високо или ниско ниво, заради културата си или по други причини не вярвам в смисъла от мирното продължаване на протестите. Не мога да накарам никого насила и не искам да ставам единствена жертва, но вярвам само и единствено в тоягата. БСП, ДПС, Болен и тихите им гербаджийски приятелчета могат да бъдат свалени не с красиви възгласи, а с камъни и дърве. Но виждам, че почти никой не иска това. Хората смятат даже само един-два домата за "екстремизъм". Страх ги е да не развалят имиджа на протеста, сякаш този имидж е най-важен. Миков се гаври с протестиращите. Монов ги нарича с обидни имена. Сидеров пръска слюнки. Местан и Доган тихо си гледат хаира. Извънпарламентарните "десни" мълчат. Тиквата си чака момента. Васко Кръпката пее: "Ако ти ка-" и му се радват, но не слушат текста. Сенатът знае, консулът вижда, а престъпникът си живее на свобода...

 

Картаген трябва да бъде разрушен. Стига протести. Трябва бунт. "Ама полицията е с нас, жал ни е". Ако е с нас, няма страшно. "Ама може да обърне дебелия край". Е, нали уж беше с нас? Ако обърне дебелия, оставяме гаджетата у дома и отиваме на площада с бухалки и железа. Но какви ги говоря, вие всички ще продължите да пеете и да се смеете, докато ви писне и оставите гнусното Народно събрание да иде във ваканция. Истинските недоволства ще започнат чак наесен и през зимата, когато цените и времето обърнат дебелия край. Така смятах и до назначаването на Пеевски, но после се подведох по уж енергичните протести, които обаче излязоха просто приятни... и ялови. Впрочем, недоволствата ще започнат, само ако не сме тотални страхливци. Защото това сега е само малко музика. Ако някой смята другояче - наивен е. Разбира се, бих искал да стане чудо и да се окаже, че греша. Но не се надявам на такива неща.

 

Писна ми. Протестирам, откак се помня. Надявам се през ноември пак да има нещо. Събудете ме тогава. Тоя път ще дойда с парче желязо. Носете си го и вие.

На първи юли все пак ще ида да повикам: "Оставка!". Но не става с викане. Става с бой, колкото на красивите да не им се иска да го признаят.



Тагове:   бунт,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Грешиш. Признаваш само буквалността и формата. А точно те са временни, конюнктурни и привидни.
29.06.2013 10:59
Насилието е инструмент на буквалността и формата. Съдържанието е не по-малко важно от формата. Смисълът е в постоянството, не в моментните решения, които без смисъл биват заобикаляни и обезсмисляни. Насилието обезсмисля повече от всичко останало. Защо се поддаваш на изкушението за моментен успех? Бягай от успеха, постилай фундамента на промяната. Без добър фундамент не само сградите, но и всеки успех скоро се срива.
цитирай
2. mglishev - Не вярвам нито дума от това.
29.06.2013 11:01
За да има траен успех, БСП и АТАКА трябва да се забранят, а сегашните парламентарни шефове да бъдат натикани зад решетките. За да стане това, трябват камъни. Всичко друго е половинчата работа.
цитирай
3. kleotemida - Ха! За пръв път да се съглася с vmir :) ...
29.06.2013 11:22
Ха! За пръв път да се съглася с vmir :)

Глишев, мислех че си от тези, които могат да си дадат сметка, че днешният Картаген не може да бъде разрушен с камъни и с дърве. Но явно съм те надценявала.

mglishev написа:
За да има траен успех, БСП и АТАКА трябва да се забранят, а сегашните парламентарни шефове да бъдат натикани зад решетките. За да стане това, трябват камъни. Всичко друго е половинчата работа.

Защо да се забранят, Глишев? Кое точно тях ги прави за забрана, а онези променили само външната си разцветка, но запазили стария си тоталитарен манталитет - не? А твоята забрана знак за какво е? За демокраичност? Тц, ти си толкова продукт на тези вемена, колкото и всеки член на БСП, ДПС, ГЕРБ или която да било друга наша политическа партия, родила се през посттотатлитаризма. Зашото, по делата, Глишев, по делата...
цитирай
4. mglishev - Няма какво да се умува повече.
29.06.2013 11:39
Който разтяга локуми, в най-добрия случай греши. Делата, за които говориш, са ясни и всеки ден се показват все по-грозни. Който смята другояче, уж от демократизъм, просто е малодушен.
цитирай
5. vishnichka - Предлагаш да се забранят партии като БСП и АТАКА, затвор за лидерите им,
29.06.2013 11:47
за единия милион българи, които ги подкрепят - виновни ли са или не?
И ако да - какво наказание искаш за тях?

Твоите постинги ме подсещат, че самото понятие демокрация се е зародило и намерило живот в едно общество, което съвсем законно е делило хората на свободни и роби, а жените са били лишени от граждански права...
цитирай
6. milady - a ,бе хора..кога...????
29.06.2013 13:18
Кога най сетне 6е се нау4им да мислим..разумно и да се вземем в ръце, ама хаа дее..Стига полити4ески театър..
цитирай
7. vmir - 2. mglishev,
29.06.2013 14:42
mglishev написа:
Не вярвам нито дума от това. За да има траен успех, БСП и АТАКА трябва да се забранят, а сегашните парламентарни шефове да бъдат натикани зад решетките. За да стане това, трябват камъни. Всичко друго е половинчата работа.


Нима не виждаш, че ехидниците те чакат с нетърпение да паднеш в собственият им капан? За каква забрана говориш, след като нямаш сила поне да ги свалиш от власт? Не прахосвай моралния си аванс. И с танкове да ги смачкаш, пак няма да можеш да управляваш само с танкистите. Тези и с пръст да ги посочиш, и вече квичат, че си ги подкарал на заколение, а ти с клане ще ги плашиш. Недей така, бе Глишев, не разбираш ли, че печели търпеливият, само кагебето ни лъже за обратното, огледай се, маама му стара!

Как можеш да искаш забрана на партии и хора, а да пропускаш забрана на действия и постъпки??? Не се ли сещаш, че забрана на действия може да включва забрана на изпълнителите им, но забрана на изпълнители няма как да включи забрана на изпълненията им?
цитирай
8. mglishev - Аз може да нямам сила,
29.06.2013 15:02
но имам достатъчно здрав разум. Който си иска, може да бъде наивен, ехиден или какъвто там му харесва. Достатъчно добре знам, че демокрацията не означава толерантност към антидемократични организации.

Иначе си прав - за действията и постъпките, смятам, нещата се подразбират.

За търпението - е, точно в това не вярвам. Тоест да, човек трябва да излиза на протести в лошо време или по-дълго време, или пък дори и да го тормозят. Това е моето търпение. Но да трябва да "потърпи" още малко безобразия - не, това не е търпение като за мен. Това е овчедушие.

И друг път съм го казвал: нямам против да бъда смятан за идиот.
цитирай
9. xopxe - Картаген НЕ трябва да бъде разрушен!
01.07.2013 11:10
За съжаление, протестиращите сте картагенската армия застанала пред стените на Рим и се чудите дали да ги щурмувате или да обикаляте из Италия докато Рим сам се предаде. Дори по-точно сте армията на Спартак, без лидер обаче, притежаващите по-висок статут роби, въстанали срещу Империята, докато черноработниците по латифундиите покорно чакат свободата да им падне от небето.
И както тогава, така и сега, малко са готови да тръгнат към центъра на властта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8624494
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата