Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2013 11:41 - Вторник вечер, 23 юли: малко ръгби около "Невски"
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 27101 Коментари: 35 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
И каква стана тя?
"Трите хиляди" протестиращи успяха да заградят всички изходи от Народното събрание. Бюджетната комисия и всъщност около седемдесет печално окъснели депутати (плюс двама-трима министри) не можаха да си тръгнат от работа. Даже "неочаквано" появилите се гербаджии решават да спят в сградата, за да не им се наложи да се изправят срещу народната любов (което и НСО първоначално им препоръчва). Обаче паникьосаните бесепари, боейки се да не изпуснат някой късен епизод от руско-турските сериали по телевизията, искат да си ходят с автобус... 
Останалото го знаете. Автобусът с налягали в него депутати, с полицейски щитове по прозорците, че и с два кордона полуобезумели жандармеристи около него просто не мина. Да, имаше задържани, имаше и пострадали. Но софиянци за моя повече от приятна изненада не се огънаха, изпотрошиха стъклата на рейса и седнаха пред него. Блъскаха ни, разхвърляха ни обаче не им мина номерът. Както бяхме само "три хиляди" (според МВР) или дори само "четиристотин" (според ИТАР-ТАСС), така се оказа, че сме напълно достатъчни, за да спрем жалките опити за пробив и на жандармерията, и на НСО, и на изпоплашените социалистчета, начело с безценния им Цветлин Йовчев. Разбира се, това трябва да се случва и сутрин - всяка сутрин. За да се разпусне Парламентът, понеже тия вътре само от тояга разбират.

Пълен позор
Но не за нас, а за "народните" представители. Мишоци, опитващи се да изпълзят от капан. Днес дори не смеят да идат да заседават - Миков твърди, че било имало опасност за живота на депутатите. Станишев с треперещ пръст сочи герберите, уж че те били причинили вчерашната блокада (макар че блокадата се опитваме да я направим от месец, без изобщо да ни пука за ГЕРБ, дето успешно си ги свалихме през февруари). На това отгоре обяснява, че нямало да сдаде властта. Е, ще видим. Местан мълчи безпомощно. Онзи с вече девалвиралия "златен" глас, Сидеровчето, се покри безславно някъде по морето с все гражданските си арести. Орешарски, горкият послушен "министър-председател", на два пъти се опитва да си подаде оставката, но Станишев засега успява да го накара да млъкне. Европейската комисия праща все по-кратки и тъжни писма до правителството ни - не, така не се управлява, не, ще трябва из основи да се променят тия я и тия практики... Чуждите медии и съюзническите посланици коментират неубедителния опит за управление на БСП и ДПС вече направо с възмущение. Президентът, омбудсманът, кметицата и дори (о, чудо!) КНСБ са против жалкото 42-о "Народно" събрание. А откъм Парламента и Министерския съвет все по-отчетливо ухае на страхливо напикани гащи. 
Тиквата сигурно се радва на случващото се, но си прави сметката без софиянци. На протестите хората говорят за него само това: че единствената му смислена постъпка е била оставката. 

Неадекватната жандармерия
"Говори полицията. Ходете си, че инак ще ви бием..." И за това не ви бива. Тормозихте няколко момичета, изправяхте ни на крака, хвърлихте няколко души на паважа, издърпахте едва-едва няколко души в колите си, разбихте една-две глави, ръгахте ни в ребрата ниско, та да не се вижда с камерите. Като казах камери - изпоръгахте и репортерите, и фотографите, колкото да си проличи, че за нищо не ставате. Потите се и миришете под жилетките и щитовете, които не знаете защо носите. Страхливо ни крещите да не ви удряме (ама че сте страхливци, хем в екипировка). А ние просто седим или лежим на паважа, псуваме ви, задето слугински пазите една шайка мръсници, държим се за ръце и не ви се даваме. Абсолютни нещастници сте. На това отгоре сте ни длъжници, защото с протестите си хем работим и за вас, хем ви образуваме извънредното заплащане, че даже и часове стаж. Да не говорим, че заплатите ви са от нашите данъци. Даже още се намират добронамерени наивници, които ви връщат шлемовете (защото сте толкова некадърни, че си губите въоръжението по време на акция) и дори от време на време все още ви подават по някое незаслужено шише вода. 

Да, това вчера беше вече сериозно. Днес няма заседание на Парламента, само някаква пресконференция на БСП и извънредна среща на правителството. Мисля, че четиридесет дни безобразия са достатъчни. Няма нужда от още чупене на автобуси. Да не вземе да почине там я Миков, я Бисеров от страх. Най-добре е това нелепо Народно събрание да се саморазпусне. Че инак в четвъртък и петък пак ще трябва да напомняме кой е демосът и в кого е -кратията.



Гласувай:
19



1. andorey - Всичко хубаво, само без да обиждаш ...
24.07.2013 12:06
Всичко хубаво, само без да обиждаш жандармерията. И те си вършат работата и те са хора като нас...
цитирай
2. dolce - ндаааааааааа
24.07.2013 12:29
виждам някакви думи написани добре ама не виждам мисъл в цялата работа. Главата ти явно е изпразнена или си е такава по рождение? Ако не е така и греша значи някой ти плаща за да пишеш и публикуваш глопотевини. Друго обяснение няма. Кои сте вие дето ще решавата вместо нас какво и как в тази държава?
Кой си ти че да ми даваш уроци по морал?
с какво си по добър от мен /аз който чинно си работя и си плащам данъците за да могат да ви хрантутят вас от ШОПЯТА/ , с поуките и робското угодничене пред чужди емисари бъркащи се в нашите си български работи?
Кои сте вие ИДИОТИ че да ви обръщат внимание?
Малко грубо се изразявам ама ми писна от такива като тебе дето все знаете , дето сте начетени и умни че да ни поучавате нас глупавите!
за което не се извинявам да знаеш
цитирай
3. socialismus - Не одобрявам обсада на парламента и унижаването на депутати
24.07.2013 12:36
цитирай
4. mglishev - 1-3:
24.07.2013 12:39
Е, заради такива като горните се налага нормалните (демек, мерси, начетените) да рискуват пред жандармерията. Много добре. Щом трябва - трябва. Най-вече трябва "Шопята" най-сетне да се наложи в България.
цитирай
5. tarabata - Църкайте номенклатурни мишоци и ...
24.07.2013 12:56
Църкайте номенклатурни мишоци и селяндури на партията. Както е казал вашият велик вожд и сифилистик Ленин: "Ние не само ще ви бием, но и ще ви унищожим."
цитирай
6. christotamarin - Избори веднага! Сегашната власт на БСП-ДПС-Атака е узурпаторска!
24.07.2013 13:29
Те спечелиха депутатските си квоти след манипулация на изборите и нарушение на закона в предизборния ден (събота, 11 май), в което бяха подпомогнати и от главния прокурор, за съжаление. Избирането на правителство с гласовете по-малко от половината от депутатите не се е случвало от деветосептемврийския преврат 1944. През всеки час, през който правителството на Орешарски управлява, България търпи материални и морални щети.
цитирай
7. djgator - МОМЧЕТАА!! Не се карайте
24.07.2013 14:13
Поздрави за екшъна пред парламента!

Не се карайте с Радо и ти и той сте ми симпатични, не искам да виждам разцепление в будните българи! Радо е малко по-сдържан, ти си по-буен, но и двамата знаете къде е заровено кучето, кой ни управлява 70 години вече и тн. Ако гадната олигархична мафия цели да ни разедини ( което е сигурно) то подобни дразги наливат вода в тяхната мелница и не ни помагат с нищо. Заровете томахавките и си стиснете ръцете, не се обиждайте - грозно е. Двамата сте се доказали хиляди пъти, имате ценз и аудитория, не правете сеир на нещастниците!
цитирай
8. socialismus - До mglishev
24.07.2013 14:26
Може да си начетен, пък може и да не си. Знае ли човек? В мрежата трябва да сме предпазливи. Отнасям се толерантно

Обаче Не одобрявам обсада на парламента и унижаването на депутати
цитирай
9. mglishev - Одобряваш или не,
24.07.2013 14:38
това е, което предстои. Сами си го изработиха.
цитирай
10. анонимен - Ти май си най-големия лумпен в тоя ...
24.07.2013 14:51
Ти май си най-големия лумпен в тоя сайт. Не бях те забелязал до сега. Банален си като кръчмарски дървен философ.
цитирай
11. mglishev - Страшен лумпен,
24.07.2013 15:03
направо си нямаш представа. А соц-кречеталата и аз не ги забелязвам.
цитирай
12. krassko - Никой не е унижавал депутатите :)))
24.07.2013 15:07
socialismus написа:

Обаче Не одобрявам обсада на парламента и унижаването на депутати


Настроението беше такова, че ако депутатите бяха излязли сами без полиция щяхме да ги пропуснем с освиркване, да не говорим за журналистите и служителите в парламента...
Не искаме да бием депутатите, а да ги накараме да разговарят с нас...

Но мъдрецът Цветлин Йовчев заповяда да ги затворят в Парламента.


цитирай
13. tarabata - Тези, които са против сегашните ...
24.07.2013 15:09
Тези, които са против сегашните протести, могат да се подредят в три категории: номенклатурки и техните синчета и дъщерички, тъпи мутри и имитиращите ги жалки селяндури-анцузлии и червени бабички. Не виждам смисъл от диференциране и каквато и да е търпимост. Не може да позволим на селяндурска измет (определно няма как да се характеризират по-подходящо) да загроби страната този път окончателно. Всякакъв дирижиран ченгесарски "диалог" е безпредметен и вреден. За тях не може да има място под слънцето. Трябва да ги погребем веднъж завинаги.
цитирай
14. showbiz - Mи, щом
24.07.2013 16:37
сте толкова ербап, съберете се повече от 1-2 хиляди човека. Така сте по-скоро смешни, отколкото страшни.
цитирай
15. zelas - Браво, Маноле! Подкрепям. Не об...
24.07.2013 17:04
Браво, Маноле! Подкрепям. Не обръщай внимание на мишоците.
Те после ще обърнат плочата.
цитирай
16. mglishev - Ми ние сме се събрали,
24.07.2013 17:31
само разни слепци не виждат колко души сме всяка вечер :) Снощи нещо и жандармерията остана изненадана.

Зелас, ти не подкрепяй, а направо протестирай :)
цитирай
17. porko - Глишо
24.07.2013 18:23
е като един Атлас, на плещите му лежи нашето бъдище. Затова пред очерталото се такова масово бългърите си обират крушите(бъдището си) и дим, дим да ги няма.
Опонентите на господина не са много по- различни
цитирай
18. mglishev - Ако можеше
24.07.2013 18:30
порковският коментар да е и грамотно написан...
цитирай
19. ok3223 - Ще ви видим гърбовете ...
24.07.2013 18:45
ДА СВАЛИТЕ ПРАВИТЕЛСТВО. Ако е от баби е възможно. Ако Орешарката е мъж на място, ще ви направи на маймунки напълно законно. Ще те гушнат подстрекателчо ченгетата, а за останалите, ченгета много.
Само униформените в Софиия са над 15000, а с цивилните от ДАНС и другите над 20,000.
ЩЕ ВИ ПРЪСНАТ КАТО ПИЛЦИ ..
АКО ОРЕШАРКАТА Е МАЖ НА МЯСТО.
Няма да клекне и сдаде държавата на 2-3000 гробари и софийски лумпенгери, гробари, наркомани, пияндета, криминалета, и, на платените охранители от охранителни фирми, близки до Тиквата; жадни за власт и още грабежи на опосканата от ГРОБ Българска държава и народ.
Ако държавата у моменто се управлява от истински БЪЛГАРОФИЛИ И МЪЖЕ!
цитирай
20. theeconomist - Глишев,
24.07.2013 19:04
чакалите, винаги са смели на глутници..................
цитирай
21. porko - До даскал Глишев Боридепутатков
24.07.2013 19:09
Господин Глишев, може и по– грамотно. Признавам си, че отдавна не съм добре с правописа. Но само със стоенето пред компютъра и правенето на нищо ще помогна много повече на обеството отколкото вие с участието си в 100 протеста. Когато се протестира патетично и толкова решително е добре да има за какво. Вие какво искате да промените? Системата??? Надали! Без тази система сте в трета глуха ! Системата си отглежда красиви и умни хора като вас, коиито после се отплащат. И един въпрос, бихте ли си пуснал децата да протестират и после да ги пребият, струва ли си?
цитирай
22. mglishev - А, да,
24.07.2013 21:19
"ако Орешарката е мъж на място...". Точно това той не е, тук е проблемът. За "българофили" в БСП и в ДПС да не говорим. Апропо, Тиквата е същият идиот като Орешарски.

Хм, не, Порко, нищо няма да направиш. А ние, "лумпените", всъщност нормалните хора, дето сме видели малко повече свят, сме направили своето въпреки скапаната обществена система у нас. И, да, ще направим възможно най-много да я променим.

Колкото до децата, мога да кажа само едно: бих прежалил себе си. Пък и вече съм го направил.
цитирай
23. tarabata - Маноле, видяхме, че страшните ч...
24.07.2013 22:06
Маноле, видяхме, че страшните ченгета са жалки не само в нета, но и на улицата. Големи мАже на място. Хо-хо-хо.
Само презрение и ебавки за номенклатурната измет.
цитирай
24. rustocks - а kushel си е обикновен педал
24.07.2013 22:14
деба и боклука!

Без извинение!
цитирай
25. vmir - Доскоро мислех, че протестите от 90-те са недостижими,
25.07.2013 08:46
но тези значително ги задминаха. Глишев става истински експерт по протестите, най- накрая да се появи експертност по нещо и у нас, дано и другите да си гледат начинанията сърцато като него. Няма друг начин да се спре наплива на катилите към властта. Браво на Манол! Сложи олигарсите, мрънкачите и дърдорковците в джоба си.
цитирай
26. railwaymodel - Eeee, най-после се намери някой ....
25.07.2013 11:23
...който да го каже в прав текст тук, при това абсолютно точно и вярно.
90% от протестиращите мислят и действат точно така. Има и платени, и провокатори, но като няма чуваемост отсреща, тези две групи може да вземат връх.Чрез платените провокатори, пак ще стане като февруари.
Плъхчето станишев, все още не е свален в собствената си партия, щото ги държи за топките почти всички - както казва Дилов-син "Тях не им пука за гладните на улицата - тях ги е страх те да не останат гладни!" (евала за лафа).
Оня рязания, не му е ясно политиката - той просто замества шефа си във фирма ДПС. Хубаво казваше в началото "суверена това, северена онова..." ама като видя, че суверена (тоест народа работодател на всички 240 идиоти) си иска обратно България, се нас*а от шубе...та тяхната фирма един многохиляден митинг не можа за 23 години да събере, щото там наистина се плаща, а така ще изгубят много пари в джобовете на уплашените и подчинени подръжници. Така обаче фирмата им е на загуба!
Оня неврастеник - 3 в 1 ...волята на ленин (волен това означава) му истина мястото, сега тикваря като се върна, 3в1 избяга по морето да прави там барикади с пластмасовите си бункери и свои хора от двете страни на барикадите.
Остана тиквата - най-тарикат ще излезе. Вече си отряза едната опашка - И.Ф.
Сега ще скрои шапка и на Цв на квадрат и ще ги остави да потънат, а той ще е на спасителния сал.
Още през февруари трябваше освен вода и вафли на полицайте, да се подава тоалетна хартия и сандвичи през прозорците на парламента и докато не ни решеха исканията, да не излизат от там.
И сега не е късно, ама трябва да се пази суверена не само от партийте, но и от платените им провокаторчета (заблудени души винаги ще има).
1. Нов изборен кодекс (пропорционален и мажоритарен вот).
2. Незабавни оставка.
3. Избори в най-кратки срокове.
От един февруарско-летен протестиращ, който през деня е на работа.
ПП.полицайте все пак са наши момчета - можеше по-лошо да бият, а те само по "протокол" - и те са част от суверена.
цитирай
27. mglishev - Да, общо взето
25.07.2013 13:03
полицията се държа относително прилично (като изключим двайсетината идиоти сигмаджии, които наистина налагаха безпричинно, при това извън пътя на рейса).

Но не бива да се изпад в стокхолмски тип любовно отношение към момчетата, които просто си вършат работата. Тяхната работа е слугинска, колкото и самите те да са нормални хора.
цитирай
28. demograph - Ох..Роби, Роби..колкото искаш. Не могат да вдянат, чче свободата е това което ще ги направи хора!
26.07.2013 12:53
dolce написа:
виждам някакви думи написани добре ама не виждам мисъл в цялата работа. Главата ти явно е изпразнена или си е такава по рождение? Ако не е така и греша значи някой ти плаща за да пишеш и публикуваш глопотевини. Друго обяснение няма. Кои сте вие дето ще решавата вместо нас какво и как в тази държава?
Кой си ти че да ми даваш уроци по морал?
с какво си по добър от мен /аз който чинно си работя и си плащам данъците за да могат да ви хрантутят вас от ШОПЯТА/ , с поуките и робското угодничене пред чужди емисари бъркащи се в нашите си български работи?
Кои сте вие ИДИОТИ че да ви обръщат внимание?
Малко грубо се изразявам ама ми писна от такива като тебе дето все знаете , дето сте начетени и умни че да ни поучавате нас глупавите!
за което не се извинявам да знаеш

Защото сега сте роби с говежда психика -само да преживяте останките от закуските на олигархията ви бива. Я ходете на Бузлуджа да пасете,че има хубава трева и обори на открито.
Успех Маноле!
Да знаеш, че и ние сме там с вас.
цитирай
29. demograph - ОК-ейчо, показа си фашизоидното мозъче най-после. Кръв искаш да пускаш а?..
26.07.2013 12:55
ok3223 написа:
ДА СВАЛИТЕ ПРАВИТЕЛСТВО. Ако е от баби е възможно. Ако Орешарката е мъж на място, ще ви направи на маймунки напълно законно. Ще те гушнат подстрекателчо ченгетата, а за останалите, ченгета много.
Само униформените в Софиия са над 15000, а с цивилните от ДАНС и другите над 20,000.
ЩЕ ВИ ПРЪСНАТ КАТО ПИЛЦИ ..
АКО ОРЕШАРКАТА Е МАЖ НА МЯСТО.
Няма да клекне и сдаде държавата на 2-3000 гробари и софийски лумпенгери, гробари, наркомани, пияндета, криминалета, и, на платените охранители от охранителни фирми, близки до Тиквата; жадни за власт и още грабежи на опосканата от ГРОБ Българска държава и народ.
Ако държавата у моменто се управлява от истински БЪЛГАРОФИЛИ И МЪЖЕ!

Такива сте всички наемници на мафията.
цитирай
30. tarabata - Все по-ясно се очертава една тот...
26.07.2013 15:06
Все по-ясно се очертава една тотална разделителна линия: искащите промяна на системата и нов обществен договор (доколкото това изобщо може да се използва за досегашната българска действителност) и дребните черни човечета, които искат да си живеят в кочина и "никой да не се прави на някакъв". С боклука не се води диалог.
цитирай
31. tarabata - Родната милиция ни пази: https:...
28.07.2013 02:24
Родната милиция ни пази: https://bivol.bg/dans-protesti.html
цитирай
32. yotovava - Приложи и видеото, на което се вижда, че стъклото на автобуса
29.07.2013 07:29
се чупи отвътре, то добре че обходи социалната мрежа, иначе пропагандната машина на БСП знаеш как действа
цитирай
33. tarabata - Има разлика между напукано отвън и ...
30.07.2013 12:06
Има разлика между напукано отвън и строшено отвътре стъкло. Това, което е важното, се състои в обстоятелството, че за белия автобус не успяха да пробият път и МВР и олигархичните подлоги станаха за смях.

Опитите на ченгетата да сеят объркване в нета стават все по-жалки. Изостанали сте, другари. Губите надпреварата с гражданското общество, както я загубихте с капитализЪма и империализЪма. Тогава си наметнахте псевдодемократичната мантия, но този път мимикрията не минава.
цитирай
34. mglishev - Ние така или иначе
02.08.2013 14:04
щяхме и без помощ отвътре да потрошим рейса. Но че ни "помогнаха" отвътре - е, да, помогнаха си ни. Защо? Ами много просто - ако случайно не бяхме мятали камъни отвън, тогава как медийките на Пеевски щяха да разпространят "истината" за протестната лошотия?

Истината е, че "стратезите" от Парламента хем са страхливи, хем са цинични, хем не домислят.

Лично аз съвсем безплатно си метнах камък. И пак бих го направил. Препоръчвам същото.
цитирай
35. dolce - то
02.08.2013 14:25
то вие сте едно "общество" майката си трака
да ви го кажа в прав текст за да ме разберете правилно
тъпи прости шопя
вашата тоя път няма да я бъде ако трябва и с кръв но ще ви спрем
цитирай
36. tarabata - Eдно е да се отправят нелепи заплахи ...
03.08.2013 02:48
Eдно е да се отправят нелепи заплахи към цивилизовани протестиращи. Съвсем друго ще е, когато наесен на хората им се изпилят окончателно нервите и се наложи селяндурските заплахи да се осъществят. Който разбрал, разбрал. Няма какво повече да се добави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8626111
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата