Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2013 22:40 - Паветата трябва да полетят
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 7281 Коментари: 19 Гласове:
3

Последна промяна: 12.10.2013 12:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тази вечер чета, че някакви хора били подали оплакване, защото част от протестиращите били приканвали открито към насилие. Всъщност и аз съм приканвал - и ще ми е много интересно дали някой ще подаде оплакване срещу адски сигурното ми убеждение, че целият сегашен състав на Народното събрание и банкерите му трябва да иде не просто в затвора, а направо на ешафода, при това заедно с половината Конституционен съд и с лакеите си от средните и по-високите етажи на МВР, които открито заплашват протестиращи по площада, правят опити за дребен психотормоз по страничните пресечки и дори от време на време безнаказано побийват - като в 1997, в 2009, в 2012 или сега на 23 юли, пък и оня ден при връщането на Пеевски в Парламента.   Моите идеи са ясни отдавна. На няколко десетки хиляди граждани им писна да следват шумни, но неводещи до нищо барабани, да не блокират София, да няма павета срещу министерствата, няколко банки и Парламента, да сме кротки и усмихнати. Други десетки хиляди се чудят дали случайно не сме гербери или обикновени поплювковци. Останалите милиони вегетират в робски ступор, а ние вече четири месеца трамбоваме по паветата. Няма оставки, защото срещу нас стоят не нормални политици, а шайка разбойници, на които изобщо не им дреме за нас. И ако наистина искаме да ги свалим от узурпираната власт, това ще стане само с насилие. Точно така - с насилие. От което никого от нас не бива да го е страх и което всички сме понасяли. Но трябва много повече. Ако това наистина е някаква обществена промяна, е, тя може би трябва да пренесе част от дейността си извън нета, където чичко Ушев чете, и да започне да надъхва протестиращите за много по-сериозни действия. Засега с усмивки просто не успяваме. Не сме Ганди. Предпочитам да мисля за американската Война за независимост или по-точно - срещу тиранията.

Смятам парализирането на София за задължителна първа - само първа! - стъпка към връщането на повече хора на площада. Няколко десетки души можем няколко пъти подред да блокираме дадена невралгична точка посред бял ден, да изгубим часове и дни, ако трябва, в това неприятно и водещо до уволнение занимание. О, можем да направим още доста неща. Да отнасяме и палките. Директно да отказваме подчинение на нищо незначещите полицейски разпореждания. Да си лежим часовете и да си говорим със съдиите в Районния съд (който поне е по-поносим от Конституционния). Да местим огражденията и да ги прескачаме. Да викаме и журналисти да ни снимат. А после? Каквото камък покаже. Всичко друго е самозалъгване и твърдя това от първия ден.

Стари приятели на семейството ми са го отнесли доста сериозно през уж безобидните последни години преди Десети. Баща ми яде пердаха в 1997. Мои приятели имаха това удоволствие в 2009. Аз си отнесох моето в 2012, протестирах и през февруари тази година, а от юни досега съм задържан четири пъти, предупреждаван не знам колко и веднъж обвинен и оправдан за дребно хулиганство - което не е криминално досие, а единственото възможно CV към момента. И далеч не съм единствен. Аз бях и този, дето се ръкуваше с милиционерите. Но изобщо не вярвам в глупостите за мирен протест. Нямаме повод за подигравки със съседите от Турция, които устроиха своя неистов Таксим.

Трийсетгодишен, неуспял и все още живеещ в страната на връзкари като свинята Пеевски. Нищо не ме "страхува", само ме срамува сянката на Пламен Горанов. Не се съмнявам, че и Тиквата нямаше да си подаде оставката, ако внезапно Траян Маречков и Горанов не се бяха самозапалили. Е, аз няма да го направя, но колкото и жестоко да звучи, от мутрократи власт не се взима с добродушие, барабани и учтивости. Взима се с дрането, което заслужават - защото нарушават и Конституцията, и законите, и елементарния човешки морал. На 23 юли метнах камък по рейса. Това е единственото, в което има реален смисъл.



Гласувай:
6



1. vmir - Хубаво, но не допускай да ставаш част от сценария за подмяна на реалността, защото с него ни въртят в омагьосан кръг.
12.10.2013 00:53
Писнало ми е да слушам идиоти и червени мазници колко добре сме били живели при комунизма. Да ми твърдят най-ехидно, че мизерията и безнадеждността на социализма, която не само мен е довеждала до крайно отчаяние, не била съществувала. Моля те, не продължавай живота на гадната традиция. Вълната от самозапалвания избухна след оставката на правителството, колкото и да не ти се иска да е така. Което прави по-логично противоположно на пропагандното твърдение за връзката между самоубийствата и конкретната политика, с което ни облъчват неуморно благодарение на парите, които смъкват от наивността ни.
цитирай
2. mglishev - Поне за това нямай грижа,
12.10.2013 01:20
изобщо не съм от любителите на червени буламачи.

За самоубийствата определено не си прав: Горанов се самозапали на 20 февруари и почина на 3 март (това лесно се помни), а Борисов подаде оставка чак на 13 март. Преди оставката по този начин загинаха още хора: Траян Маречков на 18 февруари; Венцислав Василев се самозапалва на 26 февруари и умира на 10 март.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Авторе,
12.10.2013 01:33
Ако глупостта можеше да лети, Вие Щяхте да сте астронафт...
цитирай
4. vmir - Направих справка, останал си с грешни впечатления.
12.10.2013 08:10
mglishev написа:
изобщо не съм от любителите на червени буламачи.

За самоубийствата определено не си прав: Горанов се самозапали на 20 февруари и почина на 3 март (това лесно се помни), а Борисов подаде оставка чак на 13 март. Преди оставката по този начин загинаха още хора: Траян Маречков на 18 февруари; Венцислав Василев се самозапалва на 26 февруари и умира на 10 март.


Борисов обявява оставката си на 20 февруари, в деня на самозапалването на Павел Горанов, не съм проверил дали преди или след самозапалването, защото става дума за много хора, които в следващите дни и месеци последваха примера на Павел. А Станишко и сие пробутаха залъгалката, че самозапалванията са станали "символ на управлението на ГЕРБ". Не ти ли прави впечатление, че само малка част от дебелащината на Станишев и компания е предостатъчна, за да се издигне твърдението, че самозапалванията са резултат от оставката? Ами защо четвърт век ни пробутват червените буламачи, освен да предизвикват производство на дебелащина и похабяване в подобни безсмислени спорове или мъкнене на вода от 99 дерета по всеки възможен повод?

Това, че те са безскрупулни да извъртат нещата на 180 градуса и да повтарят клеветите си до безкрайност, не ни дава основание да набеждаваме всеки в клеветите им, с които ни затрупват непрекъснато. За тях няма по-важна цел от безвремието и я постигат, като ни клеветят, за да се подозираме и ненавиждаме едни други. Нима не виждаш, че с твърденията, че протестите са гербаджийски, ехидно провокират демонстративно разграничаване от ГЕРБ? Кому, освен за тях и останалите им клевети е необходимо това провокирано разграничаване на хора, които нямат нищо общо с ГЕРБ освен солидарност с искането на оставка. Нима вярваш, че като набеждават в гербаджийство, ако застрашите властта им, няма да ви изкарат по-черни не само от ГЕРБ, но и от дявола дори? И как мислиш елиминираха ОДС, СДС, ДСБ, освен с тактиката, която и днес разиграват, този път спрямо ГЕРБ?

Няма как несъгласието и нетърпението да са алтернативи на политиката. Ако беше така, втора като България нямаше да има във вселената.

цитирай
5. tarabata - Няма какво повече да се добави към ...
12.10.2013 10:39
Няма какво повече да се добави към постинга. Страхливци и мазници определено не ни трябват.
цитирай
6. vmir - Страхът е начало на мъдростта.
12.10.2013 11:02
Най-ме е страх от "не бойте се" - повече от сигурна гаранция за неизбежни гафове, най-големият от които е комунизмът, от който няма как да се измъкнем, докато не игнорираме лъжите и глупостите му. Важни са делата, не етикетите, зад които се вършат.
цитирай
7. mglishev - Никакъв комунизъм, мерси.
12.10.2013 11:26
И в момента напразно разсейваш от текста, vmir. Оставката на Борисов последва самозапалванията тъкмо на Траян Маречков и на Пламен Горанов. Което именно твърдя. Ще редактирам, за да няма безсмислени коментари.

vencivaleri, пише се "астронаВт". Вдигнете си ципа на дънките.

А паветата трябва да полетят.
цитирай
8. tarabata - Страхът е състоянието на робство, а ...
12.10.2013 11:31
Страхът е състоянието на робство, а "мъдруването", за което пишете, е част от ченгесарските методи, използвани от отговорни другари за държане на населението в подчинение.
Този разговор тук обаче е излишен. Който има ум, трябва да мисли. Който има във вените си кръв, а не пикня, трябва да действа, а не само да шикалкави.
цитирай
9. vmir - 8. tarabata,
12.10.2013 12:14
tarabata написа:
Страхът е състоянието на робство, а "мъдруването", за което пишете, е част от ченгесарските методи, използвани от отговорни другари за държане на населението в подчинение.
Този разговор тук обаче е излишен. Който има ум, трябва да мисли. Който има във вените си кръв, а не пикня, трябва да действа, а не само да шикалкави.


Робството на българите и приказките за робската психика са изчислица на ченгесарите да оправдават комунизма и ликвидацията на българската държавност и държава. Българите не са били роби нито на римляните, нито на византийците, нито на турците, а са били част и са участвали активно в управлението на тези империи. Номерът с "робството" e използван от онези, които са търсили начини да властват над българите, а ченгесарите го пробутват в угода на работодателите си. Дори паве да хвърли човек, ако е помислил преди това, ще е по-наясно кога, къде и как да го хвърли. Само робите хвърлят според това, какво им е казано или какво им е пробутано за истина по адрес на възможните им съюзници, затова са и роби.
цитирай
10. mglishev - Пам-парам-спам
12.10.2013 12:24
vmir, стига лирически отклонения. Павета и толкоз. Всичко друго е бошлаф в момента. Впрочем, най-много павета трябва да паднат върху ченгетата и БСП. Но далеч не само върху тях.
цитирай
11. vencivaleri1951 - Благодаря за коректурата!
12.10.2013 16:38
mglishev написа:
И в момента напразно разсейваш от текста, vmir. Оставката на Борисов последва самозапалванията тъкмо на Траян Маречков и на Пламен Горанов. Което именно твърдя. Ще редактирам, за да няма безсмислени коментари.

vencivaleri, пише се "астронаВт". Вдигнете си ципа на дънките.

А паветата трябва да полетят.


Иначе с разкопчан цип и скъсан джоб ми е по удобно.

Те паветата полетяха. Хвърлили сте и Вие според хвалбите Ви. Смятате го за героизъм, резко движение, а аз мисля че беше глупаво. Най малкото защото от тази нощ протестът започна да се проваля. Смениш ли рязко посоката при голяма скорост/а протестът беше набрал скорост/ опасността да "обърнеш колата" е реална. Случайно или не Резките движения в онази нощ бяха в полза на мнозинството в НС и Вие лично с камъка който сте хвърлили сте закрепили доцента по финанси като премиер. Сега правителството ще падне когато мнозинството реши.
За комунизъма:

Глишев, Не мислете, че хвърляте "камичета" по комунисти. Ако те бяха на власт най вероятно щяхте да ги венцеславяте, защото на гамените по техно време даваха камани, но да ги къртят и носят. Бъдете здрав!
цитирай
12. mglishev - Ми не е коректура,
13.10.2013 01:04
а корекция.

Вървете по дяволите с глупостите си.
цитирай
13. vmir - 10. mglishev,
13.10.2013 07:50
mglishev написа:
vmir, стига лирически отклонения. Павета и толкоз. Всичко друго е бошлаф в момента. Впрочем, най-много павета трябва да паднат върху ченгетата и БСП. Но далеч не само върху тях.


След 4 месеца непрекъснати протести и пращане на баби и всякакви идиоти срещу протестите, паветата са най-демократичното средство за приучаване на политиците към принципите, духа и смисъла на демокрацията. Иначе никога няма да имаме демокрация. Смущават ме обаче две неща:

Първото - че искаш много и наред да трепем, а това вече не е демокрация и разумен избор спрямо доказали се унищожители на демокрацията. Трепането трябва да е отлично обосновано, иначе ще бъде масова истерия, безумие и далавера на престъпници целящи унищожението на държавата чрез поставянето й под чужда зависимост както на 9.9.1944 и след това. Това са онези типове и мазници, които открито твърдят, че се гордеят с всеки ден от историята на БКП и както още да се е казвал този инкубатор на интриги и продажничества, който не престава да води война срещу работоспособни, активни, млади, читави и кадърни и да превръща противопоставянето им в политика и начин на съществуване. Без павета тези негодници ще продължават да пращат склерозирале баби и криминални типове, а крадците ще продължавата да викат до безкрайност "дръжте крадеца", защото те се хранят от беззаконието и гаврата с чувствата на хората, искащи прличие и почтеност. Ченгетата са гадни, но са си подсигурили поддръжката на онези, които от малодушие, страх и навик подкрепят негодниците, които ги подстрекават срещу нас. Разбира се, че няма как да трепем дебилните баби, на които им е все едно за по-дългосрочните проследствия от продажничествата. Трабва да целим подстрекателите им и инициаторите на ликвидацията на държавата, имам предвид главните инициатори, които надъхват лумпените да се катерят по Бузлуджа, за да героизират националните предателства и така да превръщат предателството в норма и дори професия.

И второто, което ме смущава, преди да минем на паветата - безразличието към Октай Енимехмедов. Ами неговото провинение не е по-голямо от употребата на павета за приучаване на политиците в зачитане на демокрацията, а нехаем, когато го съдят за същото и дори по-безобидно от това, за което се готвим. С това безразличие към съдбата му, ние сами се поставяме в съгласие да бъдем плювани и съдени като терористи заради похвалните си намерения да започнем най-накрая да си възпитаваме политиците в съобразяване с хората и вслушване в исканията им. Няма как едновременно да сме съгласни да ни третират като престъпници, и да успеем, а упехът на такова начинание иска да застанем зад този младеж, и да подкрепим мотивите му, които съвпадат с нашите, и да настояваме за безусловното му освобождаване, без значение дали провинението му не е евентуално инсценировка на ДПС, защото по-важно е принципът да бъде защитен и това прави инсценировките пренебрежими и незначителни.

Ако не се научим да си възпитаваме политиците в уважаване на принципите и смисъла, заложен в идеята за демокрация, не народа ще си отглеждажда и възпитава политиците да бъдат отговорни, умни и почтени, а политиците ще си произвеждат тъп, безсилен и далавераджийски народ, децата на когото с помощта на сенилни старци и кретени най-нагло ще продължават да разгонват по чужбина, за да си правят каквото лично им е най-изгодно.
цитирай
14. mglishev - Стига глупости,
13.10.2013 16:30
който иска, знае какво да направи.
цитирай
15. vmir - Ясно.
14.10.2013 12:36
Павета ще полетят, ама само ако полети Орешарски. Поради 7 милиона всезнаещи и жизнено важните им инструкции... Честито!

цитирай
16. mglishev - Уви,
14.10.2013 13:04
лош мат'рял, беше казал някой. И то правилно го беше казал, което е най-смущаващо.
цитирай
17. vmir - Не мога да спра да се чудя колко лесно ехидниците ни карат да повтаряме след тях,
15.10.2013 07:43
че цел на управлението е да управляват супермени. Нелепо, погрешно, невъзможно, лузърско и противоречащо на смисъла на управлението. Че, какво е това управление, в което шепа свръхчовеци, надарени с юнашки способности, ще решават проблемите на щастливите и безгрижни управлявани? Не по-малка лузърска ехидност е и нелепото очакване, че доброто управление е, при което парите стигат за всичко.
Най-голямата ехидност обаче е, когато започнат да сочат, че някой се прави на супермен, обаче не е никакъв супермен, защото не е направил парите да стигат за всичко, следователно той е отвратителен позьор, хитрец, лъжец и следователно всичко, което се каже за него, ще бъде недостатъчно да опише лошотиите му. Почти четвърт век наблюдавам непрекъснато как с ежеминутно пробутване и подхранване на тези две инфантилни очаквания, ехидни престъпници държат задкулисно не само властта, но и с една шепа клакьори, самодоволо диктуват настроенията на тълпите. От последните избори насам са в състояние на перманентен блъф и залагат единствено на това, че протестите ще заглъхнат постепенно, или протестиращите ще направят гаф, за да ги изкарат екстремисти и лумпени. Истината за мен е, че продължителните протести са трън в очите на кукловодите, защото свидетелстват, че не им е никак чужда идеята да властват чрез противопоставяне на управляваните и са крайно заинтересовани това противопоставяне да бъде вечният им инструмент за групови и лични домогвания.
цитирай
18. mglishev - Целта на нито една страна в света
15.10.2013 13:57
не е да има продължителни протести просто така. Щом недоволството е продължително, значи то е недокрай успешно, а управляващите са изключително нагли. Или, както казваш, ехидни. Затова трябва да бъдат свалени възможно най-бързо. Разбира се, че трябва да се протестира, докато има за какво - и в момента определено има. А най-вероятно и след падането на това правителство пак ще има. Но протестите не са самоцел.
цитирай
19. mglishev - Е, на мен това
17.10.2013 18:59
не ми стига и не вярвам, че този миролюбив оптимизъм изобщо стига до самоовластилите се наглеци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8625411
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата