Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2013 03:30 - Ножът и кокалът. Малко свобода на словото по НК, гл. 10, чл. 320
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 1591 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 04.12.2013 03:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Не виждам демократичен изход..."

"Не ми пука."

(Михаил Миков)

(Разпилени мисли за нужното и предстоящото)


Украинците и турците знаят как и защо се протестира. Българите се оказват мишоци. Срамота. "Мирен протест", "не на насилието", "сакън да не стане кръвнина", "провокатори", "полицията е с нас", "диалог", "ама какво следва", "оставката не ни е цел" и други малодушни приказки се чуват, докато проклетата власт ни се качва на главите. Целият състав на 42-то "Народно" събрание е за затвора, а конкретно кабинетът, част от банкерите и всички парламентарно представени партийни шефове - за адски дълъг срок. Това без сблъсъци с миризливата милиция не може и няма да стане. А ако не стане, тук ще си бъде губерния, от която всичко свестно ще се изнесе. Който твърди друго, волно или неволно вреди на България, защото с мирни протести се докарахме доникъде. Точно така, съзнателно и публично приканвам към насилие срещу така наречената "държава" и нейните представители като единствен изход от безизходицата в страната. И не, не уважавам българските органи на реда, воглаве с гнусния Йовчев и сродния му Цецо Цветанов. Тук-таме по случайност е останал по някой нормален полицай, който направо трябва да напусне отвратителното си работно място.

За вечно недоразбралите, ироничните и благочестиво потресените: още от юни говоря за нужното насилие на протестите. За над пет месеца видяхме неуспеха на мирните протести и то не защото те сами по себе си са лоши, а защото насреща ни има не нормална власт, а банда самоовластили се престъпници, които са готови да управляват, тоест да продължат да крадат на всяка цена. Това прави мирното продължение чисто и просто неефективно. Колкото до незаконността на призивите към насилие - първо, тези призиви щяха да са ненужни, ако правителството беше проявило здравия разум да се съобрази с протестите; и второ - в момента България се управлява тиранично, а тиранията се сваля само с насилие, което не е някаква новост; трето - насилието вече беше упражнено неколкократно, незаконно и то именно от властта. А на онези, дето уж дълбокомислено питат какво правя аз - нека първо питат себе си. 


Е, няма как да изпаднем в религиозно, патриотично и общоконсервативно умиление от поредната история за калугерска педерастия. Същото важи и за историята с къркащите преподаватели. Което си е свинщина - свинщина си е. Тези неща отдавна са публична тайна и едва ли не минават за нещо нормално. А не са. Трябва да се поправят и то без излишна деликатност. 

Но това е само половината истина. Другата половина е, че това са относително дребни гадости на фона на много по-страшни неща у нас. За кокошка няма прошка - за милиони няма закони. Цялото общество е болно, защото рибата толкова се е вмирисала откъм главата, че трови цялото тяло и то от много десетилетия. Цари безхаберие, непукизъм, цинизъм и корупция навсякъде. Некадърни даскали? Пияни лекари? Корумпирани ченгета? Монаси педерасти? Скапани семейства? Битов упадък? Всичко това е налице - и е грозен симптом на българската болест, която се нарича: лов на шарани в мътна вода. 

Българският живот в момента е тъп, безнадежден и лишен от идеали. До идеали не може да стигне, защото не му стигат вода и въздух, а от време на време се утешава неуспешно с ракия, педерастия и тарикатлъци. 

На цялата страна й е нужна огромна и радикална промяна. Изрязване на туморите. Нищо по-малко от няколко хиляди бесилки, драконовски закони и изцяло нови хора в управлението на всички нива. Но точно това е най-трудно да стане, защото постоянно се разсейваме с глупости и дреболии, а нещата опират до самоовластилите се престъпници. Или те, или ние.

Ах, ама това били болшевишки приказки? Сакън да не стане кръвнина? Non, merci. Нека стане. Тъкмо с наследниците на болшевиките трябва да се почне. А дали ще стане - това е друг въпрос. Важното е да се знае, че трябва. 

Паветата трябва да полетят.

--------- 

П. П. Понеже нямам брадва и въже, само ще трия коментарите на недоволните. Можете да се оплачете на поп Цукербергян, ако желаете.



Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8639631
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5672
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата