Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2014 15:35 - На игри като на война
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 3763 Коментари: 9 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Игрите в Сочи стават все по-яки даже преди да са започнали. Тръгна от груповите тоалетни, в които човек може да играе сантасе със съседа си по чиния (които за мен са познати само по описание в "Сага за Олаф Трюгвасон", тоест руската хигиенна мисъл днес е на нивото на Норвегия преди хиляда години, което само доказва норманската теза за произхода на руската държава). Мина се през веселите преводи на имената на ресторантските манджи от руски на английски ("език пане" се превърна в "Language in the Test", а за шедьовъра "Ice-cream in the Ass" не ми се и коментира). Стигна се до бартерна обява в Сочи: "Разменям три електрически крушки срещу брава за врата". Това вече не са Олимпийските игри, а игрите на глада. Един приятел вече стигна до извода, че е хубаво, дето няма пълен бойкот, щото инак Путинска Рус нямаше как да стане чак толкова за смях. Петдесет милиарда разходи, мегаломания, безумно крадене... и пак всичката пАра (и парА) в свирката... Допускам, че котаракът Бегемот съветва Путин по въпросите на настаняването на чуждестранни гости и очаквам нови приключения. То стана като филма "Кит": 
"... от нищо правим нещо 
и веем знамена."

Само ми е жал за хората - тия 50 млрд. са можели да идат за по-важни неща: училища, болници, а да не говорим за селото край Сочи, което остана изолирано между две магистрали без подлези... Всички знаем що за финансово безумие и корупционна дупка са изобщо Олимпийските игри днес. Кубертен не би се кефил. Нито пък Пиндар. Ама на, нали трябва да има размах, престиж, харчлък нашироко през пръстите, хем зле организирано, набързо и очевидно некачествено проведено. "Топове вместо масло", тоест величие вместо щастие - ама с цената на зарязаната страна и личното обогатяване за куп олигарси, участващи в разпределянето на 50-те милиарда. Путин може и да падне някой ден от власт, но съветският тип разхищение-с-кражбами си е вечен. На тоя фон са ми още по-безумни българските фенове на Путин, които милеят за такъв тип "държавническо" мислене. Е, пак добре че чичо Путя не е вложил милиардите примерно в един окупационен корпус за Източна Украйна или в сибирски концлагери за педерасти. 

В Русия и игри правят, както водят война - без да жалят хората. А им предстои и Световно по футбол. Горките руснаци. Ето защо дори в най-смотания си еснафско-педалски вид Европейският съюз е за предпочитане пред уж божем консервативната, а всъщност просто разсипническа Матушка.


Тагове:   Олимпийски,   Русия,   СССР,   путин,   игри,   Сочи,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Именно!
06.02.2014 15:48
За да правиш олимпиади, първо трябва да си оправил живота на хората. Но той там няма особено значение, освен ако не са едни други хора.
цитирай
2. raders - Недей така, джанъм! Все пак мъчи се ...
06.02.2014 15:56
Недей така, джанъм! Все пак мъчи се човекът да вдигне летвата, но и там мат`риалът е малко сбъркан, та ще минат доста години, докато нещо свястно се пръкне. То си е до възпитание, до традиции, до ген, ако щеш. Няма как да накараш гражданите на Столипиново или Факултето да слушат деветата симфония нали? Все пак Путин е несравнимо по-добър от онези сенилни старци в някогашното политбюро, чини ми се. Поне засега.
цитирай
3. christotamarin - Присмял се хърбел на щърбел
06.02.2014 16:12
Уважаеми дами и господа,

Съгласен съм, че "мат`риалът в Русия е малко сбъркан".

Ама не забравяйте, моля Ви се, че "мат`риалът" в България е още по-дефектен.
цитирай
4. vmir - Няма начин собственият ти мат'рял да ти се е оказал по-дефектен от друг,
06.02.2014 16:37
ако не си правил поне опити да го продаваш. Ако са платили добра цена за майка ти, щеше да си траеш, или да я хвалиш, ако са ти я поискали без пари, тогава ще мислиш, че е дефектна.

p.s. Правдив постинг, не виждам какво му е присмехулното, освен ако някои не възнамеряват да продават и руснаците, и не им допада да им отбиват от цената.
цитирай
5. ko642 - Ма много негативен постинг! Както ...
06.02.2014 19:34
Ма много негативен постинг! Както 'инсинуира' другря от един друг постинг - требе да се гледа по позитивно на олимпиадата.
цитирай
6. ko642 - Объркали се хората. А врагът с фо...
07.02.2014 04:52
Объркали се хората. А врагът с фотоапарата наснимал тоалетните чинии (едната от които е трабвало да бъде биде) и сега снимикте из целия Интернет.

А може би, тоалетната чинния се е объркала и заела мястото на бидето?
цитирай
7. ko642 - И понеже авторът на постинга о...
07.02.2014 14:21
vencivaleri1951 написа:

И понеже авторът на постинга обича да си "хортува " с Бах когато не окупира:) се сетих за една бирария до най известния паметник на композитора. В Лайпциг. Бях там командировка в края на 80, малко преди промените . Засекох се в града с един познат и нова надежда /тогава/ сред преподаващите "Научен комунизъм" и виден представител/незаобиколим главно поради размера си:)/ днес на противниците на комунизъма и директор на един соросоиден/по израз на автора/ институт. Та влезнахме във въпросната бирария /от 16 век/ и "ударихме" по няколко халби. Под масите реставраторите бяха запазили изграден улей от бронз/просто мечта за мургавите ни братя/ където любителите на бирата някога без да се притесняват са си вадили достойнствата и са уринирали в улея.
По късно колкото пъти се срещнехме с тази надежда от катедрата по "научен комунизъм" в СУ тогава и виден и "обширен" :)демократ днес, толкова пъти той отваряше тема за улея за уриниране. Или както се изрази една обща позната: " Дай на пикльовците за уринатори да си говорят" Днес авторът на този постинг поради идейна а вероятно и поради друга близост с някогашната надежда по "научен комунизъм" пише статия за тоалетните в Сочи. То народът си го казва точно: "С какъв се събереш, такъв ставаш"


Сигурно и от BBC са били във въпросната кръчма, щото и там забелязах споманаваха за кенефа, даже и снимката бяха изтипосали. Ма тех си ги знаем че са пикльовци о край време :)

Както казваше навремето една моя позната, "Партийците много обичат да казват на черното - бяло. И са способни да спорят до дупка, че е така. Полкова се увличат в спора, че накарая сами си вярват".
цитирай
8. mglishev - Хохохо,
09.02.2014 19:06
червените тролчета добре сте се задействали, трия ви безогледно и с радост. Откриването се оказа доста сгафено, както и приемът, на който натирените български, узбекски и украински политичета си седяха сами заедно в ъгъла, където е мястото на руските васали.

Междувременно гафовете в игрите продължават.

А инак в Мола човек може да гледа и Шекспирови постановки: http://mglishev.blog.bg/izkustvo/2013/11/16/makbet-po-vreme-na-buriata.1206687
цитирай
9. ok3223 - Да си гламав
11.02.2014 20:12
Не си. Поне на пълни 100% не си.
Всеки може да измайстори такива кенефски снимки, и да казва , че са от СОЧИ.
За учениците на Гьобелс това е детска играчка и забава.
Така че, за мен няма нищо вярно в снимките с клозетните чинии и бидета.
Русофобите се опитват да насерат и Сочи. Няма да могат, гъзовете им са обидно малки. Муха не може оцвъка слон, нали.
А ти не се радвай сороидче, жалко.
Муха не може да насере и Мечка.

Ще ви накаже Господ Бог.
Вас всички, незабавно.
В клозетна яма, зъл и строг,
ТОЙ, в ада ще ви топи бавно ... бавно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8624553
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата