Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2014 18:27 - 2014: сътрудничество със Северна Корея... моля?!
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 6932 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 12.02.2014 18:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сътрудничество със Северна Корея: неновините са по-постни от действителността
Така, отваряте правителствения сайт, секция "Решенията накратко" от 12 февруари и попадате не само на съобщението за подписано споразумение за сътрудничество с Пхенян в сферата на образованието и медиите, а и за няколко подобни дребни протоколни споразуменийца с Монголия и Азербайджан. 
Спомнете си международната изолация на президента Първанов - той не можеше да си покаже носа примерно в нормална страна като Франция или Италия, а имитираше усилени контакти само с разни недотам стратегически за България -станове из бившето съветско (и бъдещо евразийско) пространство на прабългарската Urheimat, където ловуваше. 
Сега е същото. Почетно консулство на Монголия... Сътрудничество с Азербайджан... със Северна Корея... с приятелска, но проруска Армения (но не и със също приятелска, но пронатовска Грузия)... с настаняване на министър-председателя ни редом с узбекския и все по-изолирания украински президент, когото в Прага не искат и да посрещнат. Предстои и посещение на Орешарски в Москва. Да припомням ли безумните опити на Първанов за контакти с Иран и безобразието, извършено от депутата на БСП Страхил Ангелов с подкрепата за Башар Асад в Сирия? 
Това става на фона на критики от немското, холандското и френското посолство, на антиимиграционно законодателство в Обединеното кралство, на фона на убийствен мониторингов доклад от Европейската комисия, на фона на обиди на наши уж божем политици към предполагаемо съюзнически дипломати и на фона на тотален провал за влизане в Шенгенската зона, коментиран гузно и неумело от нелепия ни външен министър... През ноември немският посланик Матиас Хьопфнер директно беше попитал дали се боим за европейското бъдеще на България. Да, Ваше Превъзходителство, боим се! 
Някой може да се попита какво му е толкова лошото на проруския курс - Европа очевидно не държи особено да ни помага, а ето, Русия иска да строи Южен поток, дава заеми, мисли и за АЕЦ "Белене", а защо не и за Кремиковци...  Ето къде е проблемът: всичко това върви през корупция, съсредоточаване на изгодите в малобройна проруска клика овластени лица (т. нар. олигархия, която е от посткомунистическо-мутренски произход), изчезване на свободата на словото, личната свобода и възможността за независимо развитие. Ще изчезне и последният шанс за енергийна диверсификация, тоест Москва все по-лесно ще диктува цената на природния газ, а това значи - цената на всичко. Нямаме ресурсите сами да захранваме това производство, което веднъж в историята вече се е доказало като неефективно и водещо до фалити на държавата. Оставаме изолирана страна, нова Белорус от евразийски (тоест неосъветски) тип, управлявана полицейски и оставаща далеч от все пак свободния свят. Да не говорим що за позор е да се поддържат отношения с тиранични правителства като това в Пхенян.
Вече не само вътрешната, но и външната политика на това правителство е очевидно реставраторска. Долу режима! Долу БСП! Хвърляйте павета! Прекалено меко протестирахме!
Да добавим, че всичко това, съвсем по постсъветски/проруски/евразийски значи и доунищожаване не само на суверенитета и гражданските свободи, но и на българската природа. Руските и проруските бизнеси са не по-малко вредни от американските за всякакви природни хубости. Те просто не стопанисват, а само рушат. Единствено в Европа криво-ляво има интерес към опазване на природата. 
А ние сме седнали да си сътрудничим с Узбекистан, Азербайджан, Янукович (той поне вече не е Украйна) и най-вече... с Русия. И, всичката Мара втасала, че и със Северна Корея? А защо не направо да отваряме мордорско консулство? 
--------- 

Сидеров, Сашо Симов, червените блогови и форумни тролове и други автори на опорни точки могат да ликуват: не признавам съществуването на псевдодържавата, наречена "Република България". В момента това е бананово образувание, нова НРБ, задунайская губерния, администрирана от мафиоти на руска служба. Всякакви, включително насилствени средства за борба с незаконното българско "правителство" и неговите покровители са напълно легални. Полиция не съществува, това е частна охранителна фирма на един тираничен режим. Павета ли? Не павета, а бесилки трябват. Който вярва в мирен протест или подкрепя настоящото управление, е или наивник, или директно престъпник. След Турция, Украйна и Босна, ние също сме длъжни да положим истински усилия за антисистемен протест, за бунт и за сваляне на нелегитимноите правителство и Парламент, които всеки ден заплашват сигурността на нацията. БСП, ДПС и Атака трябва да бъдат забранени, а водачите им трябва да идат в затвора заедно с членовете на сегашния кабинет, повечето депутати и поне няколко банкери. Органите на реда, бизнесът, образованието, съдът и администрацията трябва да бъдат лустрирани. Ама така било по болшевишки? Явно с тези може да се действа само по този начин. Мир в България ще има, когато посткомунистическата мутрокрация попадне зад решетките.


 
#ostavka #оставка #ДАНСwithme #occupySofia #occupyBulgaria



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. demonwind - Е нищо де,
12.02.2014 21:17
следващите избори ще дойде на власт Свинечовека Свинян без цензура, заедно с ПОМАК, та руската мечка ще ни се стори като невинно коте. Че то какво лошо има - и Белгия е даже триезична държава - и ние ще станем - ще се изучава български, турски и цигански.
Като се плюе срещу комунягите (всъщност те далеч не са комунисти, ама акъл трябва да се разбере - истинските комунисти ги избиха тия уроди още след Девети), трябва да има алтернатива, а такава в момента няма (има платени лумпени, на които им трябва як каиш и много работа, само дето вече няма тухларни и ДК)...
цитирай
2. 4aiotgluhar4e - Ами с кой друг? Правителството се ...
12.02.2014 22:13
Ами с кой друг? Правителството се обърна към естествения си партньор. То и без това страните от ЕС и НАТО се отнасят с него като с мъртвец - или добро, или нищо. В случая нищото е оглушително.
цитирай
3. mglishev - Ами трябва Ганьо да проумее,
13.02.2014 02:41
че никой в нормалния свят няма да го гали по главата, а ще трябва сам да създава блага, хем при конкуренция.

Е, да, друго е при Матушка Русь - хем не работиш, хем ти дават барем два лева месечно...
цитирай
4. анонимен - Като изключим
13.02.2014 08:31
призивите за бесилки и паветата, подкрепям текста.
Аз още не мога да проумея как е възможно да сключваш споразумения с най-тираничния режим и то в областта и на медиите....Впрочем, логичен резултат - видяхме новите данни на "Репортери без граници". От 87 място България се срина на 100 по свобода на словото.
цитирай
5. demonwind - Глишев,
13.02.2014 11:43
много си прав. Сега вече ти плащат по цели 800 лева на месец за 14-16 часа работа (без почивен ден и само с една седмица отпуск), осигуряват те на 250 лева и затова, че получаваш "огромни пари" (само тока зимата ти е поне 250 лева), шефа ти може да те псува дори на майка (а ако си е пийнал може и боя да отнесеш).
Е, има и хора дето бая парички намазаха покрай протестите, ама това е съвсем друга тема.
Не че казвам колко хубаво беше тогава, преди 10 ноември, ама знам само, че и така не става. За сравнение - нашата конституция е копие на белгийската. Белгийските съдилища са като нашите (тия дни пуснаха на свобода един убиец, при доказана вина, та затова утре ще има стачка дето ще блокира целия град), обаче... За 1 минутка (една минутка) допълнителен труд ти плащат 150%, а нощния е на 200%. Най-черния работник получава поне 1300 евро на месец + ваучери за храна за поне още 300 евро (квартирите са скъпи, наистина, но например в Лидл можеш да си напазаруваш ХУБАВА храна за 50 евро на седмица, докато в България ще си напазаруваш за 50 лева канцерогенни боклуци от същия тоя магазин), а социалната помощ е 800 евро на месец. Всички белгийски клошари ходят на нашето Черноморие. Ти къде ходиш? Ако кажеш, че в чужбина, значи ясно откъде са ти парите - и без това хвалиш протестите под път и над път.
И разбери едно - оставка НЯМА ДА ИМА! Не и без кръв, но както виждаш в Украйна върви на зле. При сценарии с кръв просто цяло Кърджалийско си се отцепва и отива в Турция - комшиите имат готовност на минутата да изсипят НЯКОЛКО милиарда само за този регион - да ти кажа честно и аз ще туря феса и ще се върна в българия ако стане така.
Така че оставката я забравете, въпросът е да тръгнем напред, а не да буксуваме само на едно място!
цитирай
6. tarabata - Не може да се тръгне напред върху ...
13.02.2014 12:38
Не може да се тръгне напред върху гнила основа. Отстраняването на самозабравилата се номенклатурна олигархия е условието, без което пред българското общество не може да има бъдеще. Който отрича това, именно буксува в мафиотските манипулации.
цитирай
7. mamkamu - Да
13.02.2014 18:19
Да, и докато беше президент Първанов имаше некакъв супер невероятен рейтинг! `Бах ти и бедния объркан народ... Днес пък се оказва, че близо 60% от тоя народ одобрявал връщането на наборната армия!!! Мажоритарните избори одобрявал! Задължителното гласуване одобрявал...
цитирай
8. mglishev - demonwind,
13.02.2014 22:29
уесно нема, както би казал Миков. Но наистина не може да се върви напред без оставка.
цитирай
9. bserafimova - Без ръкопашен бой няма да се случи нищо според мен!
14.02.2014 01:48
Само бесилки, даже и съд не заслужават тия помияри, плужяци, дембели, оядени и ненаситни ПАРВЕНЮТА, ама до едно!

От лицето Сашо Симов не може да се очаква друго - той е щатен в "Дума", както и разни други нещатни в "Дума", но на които им плащат също от "Дума", "Капитал" и всякакви други Организирани престъпни групи...
Дуписе са още по-големи крадци и комунисти, те направо са за шериатско наказание.
Законите обслужват 500 души и обкръжението им. Прав е бил Бай Ганьо да каже:"И едните и другите са маскари".
цитирай
10. xloranphyl - Оказа се, че такова споразумение ...
22.02.2014 00:38
Оказа се, че такова споразумение има подписано през 2010г.
Кой ли беше на власт тогава?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8625546
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата