Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2014 01:13 - 1 март: Крим, приятелите ми и руското посолство
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 4790 Коментари: 9 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес вече е втори март, Простена неделя. Би трябвало на никого да не се гневя. Но тази няма да я бъде, ако ще сам Господ да каже друго. Вечерта на първи март Путин нахлу в Украйна след поредица лъжи и провокации. Днес един свободен народ жали за нови жертви. Днес Крим и Запорожието - утре Росенец и Варна. Никой не е сигурен в близост до проклетия Кремъл. 

В шест вечерта по наше време мръсните слуги от Думата "разрешиха" (не смеят друго) на Путин да прати войски в Крим, а пратиха хора и в Запорожието. Дори с това излъгаха, защото вече поне от ден, ако не и от повече, пращаха войски в Крим. В същия Крим, където украинци и татари не биха приели чужда армия. Националните граници не значат нищо за руските престъпници и се боя, че утре може да им скимне същото и за България, уж в защита на руските граждани във Варна, нищо, че ние, за разлика от нещастна Украйна, се водим в НАТО и ЕС. Проклета да е Русия. Проклет да е и от Бога, и от всеки нормален човешки глас всеки, който защитава жестокостите на путиноидите. Надявам се, че все пак Киев и западна Украйна ще запазят новата си, крехка свобода. Желая им успех. 

Пак в шест вечерта българската полиция арестува моя добър приятел и рядко интелигентен човек Владимир Недялков, архитект и повече от истински гражданин. Защо? Защото, заедно с последните няколко десетки разумни хора протестираше смело и смислено пред гнусното руско посолство. Защото нито Крим, нито Запорожието, нито дори един квадратен сантиметър българска земя не са плячка за Кремъл. 

Да върви по дяволите Русия, заедно с всичките си защитници. Да върви по дяволите, заедно с цялата си висока и ниска култура, с всичките си иначе прекрасни писатели и композитори, защото всички те са използвани от всеки следващ кирлив и омразен на съседите й режим като пропаганда. Искаме Булгаков, а ни пробутват сталинизъм. Не може да има и един свободен, честен, свестен човек със собствено самочувствие; не може да има нито един истински български патриот, който да държи на мръсното присъствие на отвратителните москали. 

Утре (вече днес), втори март, от 12:00 по обяд поне до 14:00 ще бъда при Районния съд в Лозенец, между Радиото и Римската стена, за да изразя подкрепата си за един неправомерно задържан, честен мъж, който не би позволил немитата Москва да гази свободни народи - нито нашия, нито украинския. 





Гласувай:
10



1. анонимен - Маноле,
02.03.2014 12:38
Аз не бих приравнила Пушкин, Чехов, Лермонтов, Достоевски, Булгаков, Солженицин до Путин. Нека правим разлика. Както и да уважаваме тези руснаци, които открито се противопоставят на президента си за действията му в Източна Украйна.
Между другото, и тук поствам този линк, нека Путинофилите си направят труда да го видят:

https://www.youtube.com/watch?v=2DJFNygHqK8
цитирай
2. oranjevia - Води се глобална битка. САЩ и Европа ...
02.03.2014 13:19
Води се глобална битка.САЩ и Европа срещу Русия ,Индия и Китай.Причината е финансовата и икономичска криза криза в западния свят и САЩ в цялост. Русия ,Индия и Китай са в растеж,имат ресурси,имат бъдеще.Жизнено важно е да бъдат ошмулени,нацепени ,ограбени/както нас през последните 20 години/ за да се задържи растежа в западния свят.Украинците имаха просто глупостта да се подадат на миражи,заблуди и нездрав национализъм.Меца обаче гледа.Ето линк къ м едно различно западно мнение : http://www.youtube.com/watch?v=S59fDUZIuKY
цитирай
3. tit - тъй е, Оранжевия, ама в Откровението пише, че накрая
02.03.2014 14:21
жълтите ще победят!:)))
Това ме възпира да съм крайно категорична, като други устати колежки..

пп. Давате ли си сметка колко обикновени хора битуват в страх и несигурност в момента?:(
Хора, които са ни близки по кръв и вяра?
Или са близки само на нас?
За вас е важно вашето дело да победи... Космополити!
цитирай
4. анонимен - ПП
02.03.2014 14:22
Забравих да ти кажа, че Момчо беше там и снима. За новия сайт, в който се премести да работи.

http://clubz.bg/FullArticleView/1184
цитирай
5. vmir - 7. pesho,
02.03.2014 20:43
pesho написа:
Значи това което направиха маидановци е демократична революция,а това което прави Путин е окупация и незпазване на договорите.

Значи Босна и Косово може,а Крим не може.


На това дами и господа му се вика западен двоен стандарт, фалш и лицемерие


Видяла жабата, че подковават коня, е тя надигнала крак... Твърде бързо забравяте, че Русия не се нуждае от малцинствата, нали, затова и руското малцинство трябва да покаже достойнство, за да оправдае официалната позиция на Русия и да си наляга парцалките под чужди закони, както десетки народи го правят от столетия под руски диктат. Се ла ви, а ако не е гърмете ядрените арсенали, но първите гръмнали ще са самозабравилите се лумпени. Жалко за читавите, но лумпените не ги заслужават и няма голяма разлика дали ще ги ликвидират бавно и мъчително, или изведнъж с гръм и трясък, дурака ще си остане дурак, без дори да разбере какво е направил...


цитирай
6. zarenkow - Право ти е да се гневиш, но проклинаш ...
03.03.2014 01:02
Право ти е да се гневиш, но проклинаш жертвата Русия на същия международен мафиотски урод, на който жертва сме и ние и Украйна и Румъния и Унгария и нямат чет жертвите на комунизма. Това , че там в Русия червеното фашистко чудовище е запазило силите не е повод да проклинаш и най голямата жертва. Жертва, защото сривът и там е неизбежен и ще е най страшен. Отборът потомствени дебили не са в състояние да преценят, че ги очаква участта на жертвите на бащите и дедите им.
цитирай
7. mglishev - Опорни точки
03.03.2014 03:03
тук не минават.
цитирай
8. demograph - Сиромашията ни е от Русията
03.03.2014 11:15
И простотията.
цитирай
9. nikgeo - Искрено съжалявам за приятеля ти
12.03.2014 08:27
Да ви припомня че на 20 февруари 8 автобуса с жители на Крим бяха спрени в Корсун , Черкаска област. Въоражените нападатели - демократитите, майданци, наркоманизирани гниди - разстрелваха пътниците и с удоволствие режеха части от телата им!!! Изчезнаха повече от 30 човека. Припомнете си какво знаете за случая от нашите ' медии ' . Аз зная доста за това събитие от близък мой приятел.
По принцип не харесвам политиката на Путин. В случая той рискува много като се намеси с военна сила. Руската намеса спря нахлуването на озверелите борци за демокрация, който не криеха намеренията си. Какво ще се случи от тук нататък, зависи от продажните бандити в Киев. Виждаме че те не могат да контролират поведението на собствените си поддръжници.
Жалко за обикновенните украинци! От трън - на глог! За всичките престъпления които сега се случват там, аз им пожелавам държавата им да се разпадне на колкото се може повече парчета!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8628103
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата