Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2014 22:58 - Не всяко решение е добро (но и не всяко е чак толкова лошо)
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 1622 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                 Е, добре, жалкото правителство на БСП, ДПС, Атака (и ГЕРБ) най-сетне падна. Това трябваше отдавна да е станало – и то не заради външен натиск и мафиотски интриги, а просто защото нацията така е искала. Друг въпрос е какво иска нацията, дали иска нещо и дали съществува. Важното е, че все пак кабинетът си отива. Тук няма да се разпростирам много върху нуждата от наказателна, а не само политическа отговорност – това би трябвало да е ясно на всекиго (толкова по-зле, ако не е), а и съм писал другаде по този въпрос. Би било истинско нещастие, ако след всички събития от последната година не само наказателната отговорност (отново) се размине, но и някои неприятно възможни бъдещи политически коалиции вземат, че се случат.

                 ДПС+ГЕРБ

                Това не само е кошмарът на т. нар „дясномислещи” в България (повечето от тях неосъзнати социалдемократи), но е и наистина вреден за страната вариант. Не, сериозно – Борисов наистина ли си въобразява, че ДПС се били държали „отговорно”? Някога бившият им (или добре прикрит) водач Доган се явяваше пиян на следизборни пресконференции, хвалеше се, че той раздава парите у нас, заплашваше с гражданска война и самодоволно обясняваше как тормозените му подопечни „бачкат”. Няма коалиция, към която ДПС да е запазило лоялност. Новият лидер на уж божем либералната партия доказа, че е способен да се кълне във вярност на дадено правителство и сетне да помогне за свалянето му. Освен това повечето привърженици на ГЕРБ (с основание) ненавиждат ДПС и биха обърнали гръб на ръководство, което би направило грешката пак да връчи на т. нар. „турска” партия родното Министерство на земеделието. Друг въпрос е, че и ДПС всъщност е прокремълско.

                 ДБГ+НФСБ

                Разбира се, това е само слух. Партията на Меглена Кунева засега е лоялна към Реформаторския блок и би било повече от прекрасно, ако това си остане така. Още по-хубаво е, че отвратително компрометираният Даниел Вълчев се махна от партията (или поне дава такъв вид). Но изглежда, че инак центристката г-жа Кунева се чуди дали да не прибере под крилото си и малко от т. нар. „патриоти”. Надявам се слухът да си остане само слух. Реформаторският блок е това, което трябва да бъде (без да е идеален, но се ядва) и изобщо не са му нужни разни съмнително ченгесарски заместители на национал-комунизма от „възродителски” тип. Не ме разбирайте погрешно – не казвам, че патриотизмът сам по себе си е ненужен, даже напротив. Просто НФСБ са ченгета, а не патриоти. И е по-добре да стоят далеч от Кунева и ДБГ, за да не нанесе близостта им морални и електорални вреди на Реформаторите.

                 АБВ+Атака

                Щастлив съм, че Сидеров умря. Не физически, да спи зло под камък, а политически. Преходът от крайно антисоц към крайно сталинистки позиции винаги е съпроводен от риск за това, което в Япония наричат рошо фуджо, тоест внезапна гибел. Все пак, колкото и наивен да е българският патрЕот, той не може безкрайно да бъде залъгван с глупости – и политическата смърт на злото джудже Сидерих е доказателство за това. Но напоследък трупът на нациста води задгробно съществуване: той иска да привлече на своя страна „левия избирател”. Левият избирател като такъв е още по-наивен дори от българския патрЕот. Доколкото БСП може би няма скоро да прости поредната измяна на Сидер ага, то единствените достъпни леви избиратели остават тези на АБВ. Представете си, приятели и съседи, фен-клубът на Гоце и агитката на Волен заедно да бранят т. нар. „чест” на българския национал-комунистически фронт. Смешно е, но току-виж тази смехория се образува и влезе в 43-то Народно събрание за наше общо отвращение (и малко субсидии).

                 ББЦ+BBQ

                За тия ли барекоидни мишки ще си говорим още? Те сами си се погребаха. Даже гениите от ВМРО, какво ти! Даже духът на Че Гевара ги заряза! Те танцуваха само едно лято.

                 Не с лошо!

Добре, стига негативизъм! Трябва не само да се изобличава злото, но и да се дава поне малък шанс на дори само хипотетичното добро. Най-прекрасното, което може засега да се случи на нашата прелестна Родина, е, то се знае, изящната коалиция между покаялите се довчерашни мутри, а днес небесни ангели на Бойко Борисов и още по-изисканите, културни и твърде нежни приятели на говорителя Радан Кънев. В края на краищата, Реформаторският блок и ГЕРБ заедно ще да са съвършена проява на християнство, принципност, консерватизъм, морал, европейска лоялност и лустрационна решителност. Поне така ми се иска. Ако не друго, то при тях има поне чисто математически шанс това да е така. Ще взема да им изгласувам едно доверие. Тоест – на Реформаторите. ГЕРБ и без мен си имат десни фенове, нищо че ги е страх от Русия. 




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8627428
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата