Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2015 13:19 - Народопсихология на цинизма: руско-български културен обмен
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 8502 Коментари: 21 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Губим си времето да доказваме очевидното. Разбира се, че Русия воюва срещу Украйна (а също и срещу Грузия и Молдова). Това всъщност фанатиците-путинисти не го отричат. Те знаят, че Путин води война и одобряват това. Не го оспорват.

Също така дори най-глупавите от тях инстинктивно осъзнават, че единственото необходимо отрицание на очевидния факт е нужно само за пред някои западни наивници, за да не може да се задейства цялата мощ на Америка и Европа в помощ на Украйна. Тази процедурна зависимост от доказателства на западните администрации се схваща от фанатиците-путинисти не като демократично изискване или като интерес към истината, а само като слабост. Путинистите нямат нищо против цинично да се възползват от тази слабост.

Същевременно те нямат против и да злорадстват, знаейки, че Путин отдавна воюва в Украйна. Ето защо за фанатиците-путинисти няма никакъв проблем едновременно да се радват, че в Донбас има руска войска и да отричат, че тя е там. Това не е шизофрения, а само безкраен цинизъм.

Смешното е, че този уж макиавелистки, уж прагматичен цинизъм не носи на повечето фанатици никаква лична изгода, а само мизерия, защото обществените средства в Русия отиват не за училища, болници и пътища, а за война и кражба. Но това фанатиците не схващат като проблем; те са свикнали с мизерията и не могат да си представят друго. Стремежа към подобрение на живота те също смятат за слабост. Не цивилният живот с неговите радости и грижи, а само войната и мизерията е разбираема за тях. Но това няма общо с благородния гръцки агон, защото той има и мирни изражения. Мизерията и подлостта отдавна изграждат единствените разбираеми за фанатизираното руско население понятия. Изолиран процент от националната интелигенция живее в травмирано отвращение от този факт. Положението там силно напомня изкривената психология на Котарака в "Човекът от преизподнята" на братя Стругацки. За него цивилният живот е неразбираем.

В не чак толкова солдафонско-мизерна степен, но по също толкова подъл начин едно значително мнозинство от българите също е неспособно да разбере ценностите на нормалния живот, солидарността, грижата за частната и обществената собственост, справедливостта и обикновения морал. Ако към това българите все още бяха и храбри, те щяха да бъдат чудовища като руснаците. За щастие и нещастие, българите днес вече са способни само на дребна жестокост и дребна агресия, а не чак на страховитите крайности на руския фанатизъм. От една страна, сегашното българско състояние на масова морална низост пречи да има истинско гражданско движение в страната ни (същото се отнася и за Русия). От друга страна, страхливостта тук пречи и да бъдем опасно агресивни към по-слаби съседи - както опасно агресивни са руснаците. Разбира се, в чисто битов план българите имитират руската жестокост на скотско, квартално, пиянско ниво. Не сме способни да се бунтуваме (за жалост), нито да нападнем Македония (слава Богу), но често бием невинни минувачи по улицата (което ни доближава до московското свинство).



Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. appen13 - Да-а-а..трудно се изкарват слугинските инкомедийни НПО-подаяния...
16.08.2015 13:43
Съчувствам на платеното НПО-инкомедийно протестърско клоунче, което с АГРЕСИВНИ лъжи и НЕПРИКРИТА, ЖИВОТИНСКА ОМРАЗА към своите сънародници, се опитва да ни убеждава, че бялото е черно, и че суверенната държава Русия НЯМА ПРАВО да защитава своите сънародници, и своите ИЗКОННИ НАЦИОНАЛНИ интереси, по начин който смята за най-ефикасен ! А също , че няма право да се защитава от вековните си врагове, и да отказва да бъде техен полу-колониален суровинен придатък и донор !
И , че ние, българите, които сме част от РУСКО-ВИЗАНТИЙСКИЯ ПРАВОСЛАВЕН ареал и ЦИВИЛИЗАЦИЯ, трябва да вярваме на тези наши евро-германски "приятели", подлагащи ни на БРУТАЛЕН колониален ГЕНОЦИД, в най-добрите традиции и практики на хитлеристкия Трети райх !!!
цитирай
2. balebalev - За съжаление
16.08.2015 14:48
статията описва настоящата реалност. :(
цитирай
3. aboychev - РУСКИ НПС-ТЪПАК АППЕН13
16.08.2015 15:15
С ОЛИГОФРЕНСКОТО СИ ПОВТАРЯНЕ
НА ТЪПОТИИТЕ НА ДУГИН
НЕ СИ ПРИМЕР ЗА НЕЩО РАЗЛИЧНО
ОТ ТОВА КОЕТО СЕ ОПИТВАШ
ДА ВМЕНИШ НА ДРУГИТЕ
ХИТЛЕРИСТКИЯ ТРЕТИ РАЙХ
Е ФАНАТИЧНАТА МЕЧТА НА ПУТИН
И ИДИОТИТЕ КАТО НЕГО
ИЗКОННИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ
ИМА ТАМ КЪДЕТО ИМА НАЦИЯ
Т.Е. ВЪВ "РУСКАТА" ФЕДЕРАЦИЯ
ПО ОПРЕДЕЛЕНИЕ
ТАКИВА ИМА САМО В ОТДЕЛНИТЕ НАЦИИ
ВЪРХУ КОИТО ФЕДЕРАЦИЯТА НА ПУТИН ВЛАСТВА
ИМЕННО ТЕЗИ
ИСКАННИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ
ЩКЕ УНИЩОЖАТ
ОЗУРПАТОРСКАТА "РУСКА" ДЪРЖАВА
А УРОДИТЕ КАТО ПУТИН И ТЕБ
ЩЕ ПРАТЯТ В НЕБИТИЕТО
цитирай
4. podvodni - Хи-хи-хи, проблемът на съвреме...
16.08.2015 15:40
Хи-хи-хи, проблемът на съвременният свят не е Путин, нито путинистите. Проблемът на съвременният свят е Запада.
Запада написа правилата на днешният ден, а Путин надиграва Запада в собствената му игра чрез собствените му правила.
Това е кошмарът на Вашингтон, Лондон и Брюксел.
Да променят правилата не могати не желаят, защото ще признаят собственото си поражение и ще задълбочат все повече собстквените си противоречия.
Пред Запада остават два изхода - лош и по-лош.
Въпросът е кой да се избере !
цитирай
5. aboychev - ГОРКИЯТ ЗАПАД
16.08.2015 16:00
ПОВЕЧЕ ОТ 100 ГОДИНИ
МУ КОПАЕТЕ ГРОБЪТ
А ТОЙ ВСЕ ЖИВ И ЖИВЕЕ
А ВИЕ ГРОБОКОПАЧИТЕ
ПЪЛНИТЕ ГРОБОВЕТЕ
ДЕТО ГИ КОПАЕТЕ
И ИЗДИГАТЕ ПАМЕТНИЦИ НА
ГРОБОКОПАЧЕСКАТА СЛАВА
АШКОУУЛСУН ВИ ЗА СЕРСЕМЛИКА
Хи-хи-хи, проблемът НА ПОДВОДНИЧАРЯ
ХОДИ НА КУРСК
ПУТИН ДА ТЕ УДАВИ "ГЕРОЙСКИ"
цитирай
6. mglishev - Много е забавно
16.08.2015 16:20
как всички привърженици на комунизма, Русия, Путин, евразийството и "Изтока", едновременно смятат себе си за "православни",
а опонентите си - за хем "евреи", хем "нацисти", хем "американци", хем "сини болшевики", хем "хунвейбини".
Нормалните хора осъзнават колко шизофренично е това.
цитирай
7. ok3223 - В главата ти е каша човече
16.08.2015 21:23
Приличащ на сомнабул, които като на сън повтаря тъпи мантри. Един яяк пердах ще те отрезви, но-о няма кой да те обработи, така, както ти се полага. СВЯСТНОТО от българската младеж СЕ ИЗНЕСЕ ОТ БЪЛГАРИЯ В ЧУЖБИНА, (В ТЪРСЕНЕ НА РАБОТА И ДОБЪР ЖИВОТ/. Останаха нищожествата и мухльовците подобни на теб, платени от чужди и продаващи българщината за паници леща/грантове/. Надяваме се, ако продължавате да си показват рогата, да си получат полагаемото, щом почнете по команди отвън, да почнете отново да мътите водата и ума на хората. Време е да ви се покаже, че България е на българите и не е, и няма да става нечия колония.
цитирай
8. ok3223 - В главата ти е каша човече
16.08.2015 21:23
Приличащ на сомнабул, които като на сън повтаря тъпи мантри. Един яяк пердах ще те отрезви, но-о няма кой да те обработи, така, както ти се полага. СВЯСТНОТО от българската младеж СЕ ИЗНЕСЕ ОТ БЪЛГАРИЯ В ЧУЖБИНА, (В ТЪРСЕНЕ НА РАБОТА И ДОБЪР ЖИВОТ/. Останаха нищожествата и мухльовците подобни на теб, платени от чужди и продаващи българщината за паници леща/грантове/. Надяваме се, ако продължавате да си показват рогата, да си получат полагаемото, щом почнете по команди отвън, да почнете отново да мътите водата и ума на хората. Време е да ви се покаже, че България е на българите и не е, и няма да става нечия колония.
цитирай
9. podvodni - ПОВЕЧЕ ОТ 100 ГОДИНИ МУ КОПАЕТЕ ...
16.08.2015 21:58
aboychev написа:
ПОВЕЧЕ ОТ 100 ГОДИНИ
МУ КОПАЕТЕ ГРОБЪТ
А ТОЙ ВСЕ ЖИВ И ЖИВЕЕ
А ВИЕ ГРОБОКОПАЧИТЕ
ПЪЛНИТЕ ГРОБОВЕТЕ
ДЕТО ГИ КОПАЕТЕ
И ИЗДИГАТЕ ПАМЕТНИЦИ НА
ГРОБОКОПАЧЕСКАТА СЛАВА
АШКОУУЛСУН ВИ ЗА СЕРСЕМЛИКА
Хи-хи-хи, проблемът НА ПОДВОДНИЧАРЯ
ХОДИ НА КУРСК
ПУТИН ДА ТЕ УДАВИ "ГЕРОЙСКИ"



Абойчев, а на бас, че на Запада в този му вид остават не повече от 15 години.
Всъност кризата ( защо ли всяка криза произлиза от Запада ?) която започна през 2009-та ще продължи до 2020, като най-силната и част ще бъде през 2018-2020.
ЕС ще се разпадне, а в целият Запад ще текат процеси на тотално престуктуриране, вкл. и чрез граждански войни. Ролята на Изтока в световен мащаб ще нараства пропорционално на краха на Запада.
И добре, че Путин прояви разум след обстрела на "Курск" инак сега щеше да яздиш камила в ядрена пустиня наречена Балкански п-в.
цитирай
10. demograph - Просто си разбиващ!! Браво Маноле...
16.08.2015 23:07
Това е причината скотовете да ти се нахвърлят. Но те за ясно различими. Без гащи са. Човек без морал е като без гащи. Постинга ти е убийствено изчерпателен!! Маса тролове ще получат контракции тази нощ.
За appen13 малко ще ми е мъка, защото човека има развитие - в коментарите му има 11,27% по-малко главни букви...!? Може пък да поумнява..!
А тоя дето говори за "ролята на изтока" е сладур.
"Ролята на изтока" винаги е била една и съща - да източва. не да претака или налива..да източва. И като източи всичко - пресъхва. Я вижте степите и пустините - сухи са като на стара чанта онова.
цитирай
11. planinitenabulgaria - Брависимо за постинга!
16.08.2015 23:14
Анализът на фактите, който изнасяте бърка в мозъка на платените тролове на Путин в социалните мрежи, но и тяхната не е лесна: С намаляване на приходите на Путин от нефта скоро той няма да има с какво да плаща на хибридните си войници на длъжност тролове в социалните мрежи.
Аз имам доста информация, защото много пътувам, сега съм в Лос Анжелес. Тук се срещах с руснаци, които емигрират от година две като за световно, защото не искат да живеят в ненормална държава, също с украинци, с грузинци, евреи от Украйна и Русия, емигрирали към 1978 г. Мненията Ви за Русия са като техните. Те твърдят, че "мужиците", както те наричат тамошните дребни мутри, занимаващи се с измами и кражби отдавна живеят на пазрания принцип, но живеейки в голямата лъжа и като част от нея, Путин ги устройва. С лъжата, насилието, цинизма и много други качества, които хората са придобили след 1917 г. за да оцеляват те са свикнали както въшките с ДДТ-то. Ако в Русия Путин падне или си го отстранят сами по сценария "Сочи - Хрущо", точно тези мужици турнат за най-първи някой друг като него. Но не таъв, който да предостави алтернатива за промяна в живота им, в политиката на страната, към които те са се приспособили.
Ние сме малко по-напред от руснаците и ще изтъкна мотиви:
Нямаме още преносими крематориуми за храни от месо, нашите трактори се ползват за изораване на нивите, а не за мачкане на товари от влакови композиции със сирене и масло. Има на какво да се поучим от тях. И маркспутитците не са ни малко, имаме дори техни партии в парламента. Виждам между коментиралите постинга и откровени кимченунове - носещи в себе си вируса на брадата спирохета на Маркс както е била замислена.
Правилно - става въпрос за цинизъм. Срещу него оръжия няма открити...
цитирай
12. aboychev - НА ЗАПАДА В ТОЗИ МУ ВИД
17.08.2015 00:09
НЕ ОСТАВА И МИНУТА
ЗАЩОТО ЗАПАДЪТ
НЕПРЕКЪСНАТО СЕ РАЗВИВА И ПРОМЕНЯ
В ТОЗИ СИ ВИД ОСТАВА САМО
РУСКАТА ТЪПОТА
ЗАЩОТО ЗА НЕЯ
БРОНЕБОЙНИ ПАТРОНИ НЯМА ОТКРИТИ
ЗАТОВА РУСИЯ ЩЕ СИ ОТМРЕ ОТ ТЪПОТАТА СИ
КАКТО И ВАШИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ СИ ОТМРЯ
А ВИЕ ГРОБОКОПАЧИТЕ
ЩЕ ПРОДЪЛЖИТЕ ДА СИ КОПАЕТЕ ГРОБЪТ
ДОКАТО ЛЕГНЕТЕ В НЕГО
А КАКВО АЗ ЯЗДЯ ИЛИ ЩЕ ЯЗДЯ СИ Е МОЙ ПРОБЛЕМ
НЕ НА ВАШИЯТ ТЪПАНАРИАТ
цитирай
13. blackpredator - Еййй, Маноле, това мноо кефи
17.08.2015 00:26
"Но това фанатиците не схващат като проблем; те са свикнали с мизерията и не могат да си представят друго. Стремежа към подобрение на живота те също смятат за слабост. Не цивилният живот с неговите радости и грижи, а само войната и мизерията е разбираема за тях."

За потвърждение цитирам заглавия не от прокопиев парцал, а от "руския" сайт "investor"
- "500 хиляди имота купени от руснаци по бългаското Черноморие"
Друго от тия дни:
"България в надпревара с Турция и Крим за руските купувачи на имоти",
За "свикналите с мизерията" няма да споменавам имотите в Испания, Хърватия и Черна гора, Кипър и Гърция...

и още:
"Близо една трета от руските домакинства имат по повече от един имот"
Сравнение-Русия 32,3%, Германия 17,8%, Франция 24,7%, Австрия 13,4% и т.н.
Бахти мизерниците дето ги управлява Путин.
Нещастници, дето си нямат риформатори и баце...
цитирай
14. mglishev - Виждам,
17.08.2015 00:51
някои фенове подскачат, защото четат неприятни факти :) И се радват на финансовите успеСи на "новите руснаци". Не стига, че руските мутри са дребен процент от инак мизерстващото население, ами и да се възхищаваш точно от престъпниците...
цитирай
15. blackpredator - хех, Глишев,
17.08.2015 01:16
голема навалица от мутри бе
цели 32.3% и прогресивно се увеличават...;)
цитирай
16. fairly - Към автора
17.08.2015 03:11
Изхвърли последния абазац.Изхвърли го от съзнанито,от мисленето,от инстинктите си.ИЗХВЪРЛИ ГО! И ще говорим-има за какво.
цитирай
17. planinitenabulgaria - Ще навлеза по-дълбоко в този сайт,
17.08.2015 06:06
защото "прогресивни и честни" граждани, както се квалифицират хибридните войници на Путин, са влизали често в него и по коментариите им проличава троловата им специализаация, получена в Центъра. Един башбиринджия може да бъде разпознат и сега при това от не специалисти в троловата материя.
Рядко се появяват такива статии, но добре е, че има хора които са наясно с проблема. Решаването му ще става все по-трудно в Русия, където новата класа, наричана мужици и която частично се припокрива с нашите мутри, също заформя задкулисие - управляващите са изотзад, без лик, те дърпат дърпат конците на назначените от тях за изпълнители, както става у нас вече четвърт век. И за чието утвърждаване воюват хибридните войници, назначени като тролове в социалните мрежи.
Още веднаж - поздравления за статията.
Лос Анжелес
цитирай
18. demograph - Хей, планинарю
17.08.2015 09:57
Страхотно е в Планините на България. Идвай си вече. А за свинизма, контрацептиви няма открити, няма открити...Манол обаче бие дивите свине с бренекета...
цитирай
19. fairly - Старите вицове отново са актуални
17.08.2015 12:08
Отвъдното: срещат се последния император и последния болшевишки вожд, пита величеството-руският народ още ли най-голямата армия храни-още,отговаря вожда; руският народ още ли с водка пиянства-още,отговаря вожда; руският народ още ли е най-бедният-още. Ами тогава защо я правихте тази революция?
цитирай
20. ok3223 - До дружинката от дефектни и купени политикани.
17.08.2015 22:16
blackpredator написа:
"Но това фанатиците не схващат като проблем; те са свикнали с мизерията и не могат да си представят друго. Стремежа към подобрение на живота те също смятат за слабост. Не цивилният живот с неговите радости и грижи, а само войната и мизерията е разбираема за тях."

За потвърждение цитирам заглавия не от прокопиев парцал, а от "руския" сайт "investor"
- "500 хиляди имота купени от руснаци по бългаското Черноморие"
Друго от тия дни:
"България в надпревара с Турция и Крим за руските купувачи на имоти",
За "свикналите с мизерията" няма да споменавам имотите в Испания, Хърватия и Черна гора, Кипър и Гърция...
"Близо една трета от руските домакинства имат по повече от един имот"./ В Германия 80% от немците нямат собствени жилища и живеят под наем. Наем, за който отива от 1/3 до 1/2 от месечната заплата./
Сравнение-Русия 32,3%, Германия 17,8%, Франция 24,7%, Австрия 13,4% и т.н.
Бахти мизерниците дето ги управлява Путин.
Нещастници, дето си нямат риформатори и баце...

Тези цифри и примери от ИНВЕСТОР разбиват тотално бълнуванията на психопата
A BOYCHEV, НА ПЛАТЕНОТО МЕКЕРЕ и блогов досадник и грешка човешка, и 100% нула като интелект и патриот, ДЕМОГРАФО. И като капак, идеолого на дружинката от соросоидни лекета, слабо известния, И, известен в Университета като вечен студент неудачник, боксуващ години на първите няколко семестри ... СОРОСОВ СТИПЕНДИАНТ, ГЛИШЕВ.
Русия и руснаците били мизерствали, и като такива, накупили стотици хиляди имоти в България, в Гърция, в Турция и къде ли не. И това са руснаците със средни и малки доходи, каквито почиват в нашенските курорти. Ами богаташите, милионерите руски и милиардерите, които почиват в елитните световни курорти като Ривиерата и Бахамите. Които са известни с широките си пръсти и руски замах при харченето. Та за тях ще се избият да ги привлекат като клиенти френските, италианските, испанските, всички курорти по свето.
Бедстваща и мизерстваща Русия, е дежурната мантра ,която повтарят папагалски всички видове соросоиди, наети да повтарят до втръсване старите лъжи в все по - нови и нови, и по - лъскави фалшиви опаковки.
РУСИЯ Е РУСИЯ, Г-ДА, ЯСНО ЛИ ВИ Е ...
цитирай
21. mglishev - Как сте, тролове,
18.08.2015 14:27
продължавате с измислиците, виждам :) Лайте си, те фактите си стоят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8626021
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата