Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2015 01:09 - Сидеров в НАТФИЗ, втори път
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 1495 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.10.2015 02:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Тази вечер Волен Сидеров отново нахлу в НАТФИЗ. Прекъсна новините за следизборната пресконференция, колкото и лоши да са те, с нещо още по-лошо: с новината за повторно безнаказано нахлуване в академична сграда. Някои може цинично да се опитат да сравнят това с Окупациите на Ректората на СУ (а днес се навършват и точно две години от началото на пълната окупация на университетската сграда), но на такива типове има какво да се каже и то не е с думи.
Студентите на НАТФИЗ са напълно безпомощни. Тези момчета и момичета нямат никакъв борбен дух и никакъв инстинкт за самосъхранение. Момчетата нямат добра физика, а момичетата демонстрират по-добро самообладание, но цялостната култура на всички тях е тази на безпомощното търпение на жертвата - остроумни са, не ги е страх, но са кандидат-гандиевци и кандидат-буди пред един разбеснял се бик. Те няма да успеят да спрат Сидеров. Вместо да се изправят срещу него, те се плашат от разгневените граждани, които всъщност започват да се събират в защита на самата Академия. Професорите, Ректорът и председателят на Съюза на артистите са също толкова немощни. Те също не могат и няма да спрат набезите срещу сградата.
Полицията реално не възпира Волен да влиза в сградата, да прекъсва учебните занятия и да прави безобразия вътре. Тя идва и се опитва да го извади отвътре, но той нагло се позовава на неотнетия си имунитет и нахалства вътре заедно с охраната си. Полицията по-скоро има за цел да го отдели от събиращите се граждани.
А тази вечер гражданите определено се събраха. Научих за второто нахлуване на изрода в НАТФИЗ в 22:35. В 22:50 бях при сградата на “Раковски” и там имаше няколкостотин души - студенти в НАТФИЗ, обикновени граждани, преподаватели, полицаи, журналисти. Серозна част от гражданите бяхме готови да влезем в стълкновение веднага. Истината е, че ако не беше полицията, гражданите направо щяхме да линчуваме Волен, охраната му и екипа на “Алфа”. Поне няколко души го заплашвахме не на шега и това може би е ускорило донякъде изваждането му от сградата. Полицията охраняваше излизането на Волен и накрая едва-едва успя да го изкара от НАТФИЗ.
Навън много хора се опитахме да пресечем полицейския кордон. Сидеров беше на няколко крачки пред мен на “Раковски”, но за съжаление не успях да го ударя, защото полицията ме изблъска настрани. Правеше впечатление, че полицаите изблъскват гражданите далеч от Волен, който избяга към БИАД. Поне двама души имаха повече късмет от мен - и поне един от тях беше униформен, а това доста ме зарадва.
Дойде Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя се опита да разговаря и с хората, и със Сидеров. Освиркахме я, защото това, което тя и хората й правят, е едно нищо. Имунитетът на Сидеров трябва да бъде отнет, а той - задържан в постоянен арест, съден и вкаран в затвора, за да остане жив. Ако утре вечер е на свобода, той ще се върне в НАТФИЗ. Явно не изборите, а по-скоро годишнината от университетската Окупация го кара да върши новата си лудост. Може би той ползва повода, за да покаже не само безнаказаност, но и цялостната слабост на българската държава. Това може да бъде много опасно и може да е подбудено от Русия.
Сидеров беше задържан и отведен в Първо РУП, където досега сме нощували доста протестиращи граждани. Но още докато пиша това, научавам, че е пуснат.
Прибрах се у дома по “Раковски”. На спускане в отсечката между “Московска” и “Дондуков”, край Операта, видях двайсетина души да замерят сградата на Воленовата партия “Атака” с някакви предмети. В първия момент се зарадвах и си казах, че може би все пак някои от студентите в НАТФИЗ или поне от разгневените граждани са се насочили правилно. После се сетих, че това може и да са били провокатори от самата партия, които да цапат и/или трошат, за да изкарат вожда си жертва, а не автор на провокации.
Може би трябва да сме цинично благодарни на Сидеров и глупаците му, че създават онази атмосфера, която може да допринесе не само за свалянето на ГЕРБ, но и за окончателна разправа с такива московски слуги като самия белокос престъпник. Той, разбира се, не оценява тази втора част от възможностите.
Във всеки случай, Волен за пореден път демонстрира успешно слабостта на държавата. И също така успешно буди срещу себе си гнева на иначе апатичната София. Това е страшен риск, но и прекрасна възможност.

Ако той дойде отново, ние също трябва да сме там. Je suis НАТФИЗ.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8645827
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5672
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата