Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2021 18:27 - САЩ: разпадане или гражданска война
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 4586 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 29.03.2021 19:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Aмериканците срещу "демокрацията"


Анализ на "Строго секретно"


Анализатори пишат, че САЩ са в Гражданска война № 2.

И 4 на всеки 5 американци казват, че "страната се разпада".

Изводът е, че САЩ са в "гражданска война и се разпадат". Ако е така, това ще бъде събитието на ХХІ век, а и след него.

Да се опитаме да разгледаме този процес в няколко сечения.

Изборите на 3 ноември 2020 г. показаха първото сечение – републикански щати /червени/, срещу демократични щати /сини/.

Сините щати имат всичките пари; червените щати имат цялата храна и гориво.

Така е било в историята, така е и днес, т.е. САЩ са се разпаднали още преди да се съединят.

Кои са червените щати – републиканските: Тексас, Алабама, Арканзас, Аляска, Аризона, Индиана, Канзас, Кентъки, Луизиана, Мисисипи, Мисури, Монтана, Небраска, Оклахома, Южна Каролина, Южна Дакота, Тенеси, Юта, Западна Вирджиния.

Кои са сините щати – на демократите: Калифорния, Колорадо, Кънектикът, Делауеър, Хавай, Илинойс, Мейн, Невада, Ню Джърси, Ню Мексико, Ню Йорк, Северна Каролина, Орегон, Род Айлънд, Върмонт, Вирджиния, Вашингтон.

Недекларирани /според изборите/ са: Флорида, Джорджия, Айдахо, Айова, Мериленд, Масачузестс, Мичиган, Минесота, Ню Хемпшир, Северна Дакота, Охайо, Пенсилвания, Уисконсин, Уайоминг.

Териториите са: Гуам, Вирджински острови в САЩ, Пуерто Рико.

Простият анализ показва, че парите имат сините щати /демократите/, докато червените щати /републиканците/ имат по-голямата част от храната и горивата, т.е. няма да има нужда от нова страшна и кървава гражданска война.

Червените щати могат просто да спрат да продават храна и гориво на сините щати и след което да изчакат няколко седмици.

Сините щати имат по-малко от една седмица хранителни запаси в супермаркетите /3 дни/ и в складовете /от 1 седмица до 10 дни/. Тези сини щати имат само 45 дни резервен бензин, дизелово гориво и отоплително гориво за домовете.

След като червените щати спрат да продават на сините щати, всичко, което трябва да направят, е да изчакат.

В рамките на буквално дни хранителните опашки ще започнат да се формират във всички магазини, в които се продава храна в сините щати.

До края на седмица № 1 опашките ще стават по-дълги и хората ще започват да гладуват. Бунтовете ще избухват в сините щати, най-напред в градовете.

Местните служители ще са безпомощни да спрат безредиците. Местната полиция ще бъде смазана – ако изобщо се появи на работа, защото ще бъде у дома, защитавайки собствените си семейства от разпространяващото се насилие.

С началото на седмица № 2 гладните от градовете ще започнат да формират групи от грабители и ще се отправят към предградията, за да откраднат каквото могат. Но предградията са въоръжени и стрелбата вероятно ще започне веднага. Тъй като насилието ще се разпространява, шофьорите на камиони, чиито превозни средства ще бъдат разграбени, ще спрат доставките в градовете и в целите сини щати.

До края на седмица № 2 сините щати ще започнат да се рушат от липса на храна и от размириците.

През седмица № 3 пречиствателните станции за вода ще започнат да се изчерпват от хлор или озонови химикали за третиране на питейната вода. Болниците ще спрат работа. Бензиностанциите ще останат без гориво.

В седмица № 4 сините щати ще бъдат в пълен граждански колапс, като в Ню Орлиънс десет дни след урагана Катрина – пълна анархия.

В този момент червените щати могат да поискат сините щати да се предадат и капитулират, но сините щати няма да се предадат.

Месец № 2 ще започне с разпространена смърт от глад и с грабежи. Жените ще предлагат секс за консерва с храна.

До шестата седмица сините щати вече няма да бъдат щати. Политическата класа ще спасява собствените си задници и няма да има функционираща инфраструктура.

В този момент червените щати могат да изпратят своите милиции или дори националната си гвардия, за да завладеят сините щати и да заместят правителството на синята държава.

Всичко, което е останало от населението на сините щати, с радост ще се предаде, за да получи храна, прясна вода и мир.

Но и червените щати ще имат проблеми. Предимно финансови. Ако не продават на сините щати, парите ще бъдат ограничени.

Но населението в червените щати има много храна и оръжия, за да се предпазят. И ще се справят. Трябва само да изчакат.

Така че Гражданската война ще е самоубийство за демократите.

В така наречената "диванна аналитика" на САЩ се появиха термини като "националисти" и "глобалисти" или "индустриалци" и "финансистки".

Смята се, че Тръмп и някои от републиканците са индустриалци /националисти/, докато Клинтън /Обама/, Байдън и демократите като цяло са финансисти /глобалисти/.

Но тук се правят сериозни грешки, противопоставяйки някакви измислени характеристики, действия и цели на тези групи. Ето някои от тях.

Отношение към индустрията.

Каква е основната разлика между подхода на "националистите" и на "глобалистите"? В първия случай имаме работа с мечтата да се върне Америка в "добрите стари времена".

Във втория случай е прагматичното разбиране, че в условията на неограничен печат на долара промишлеността в щатите винаги ще бъде обективно нерентабилна. И е възможно само увеличаване на степента на паразитиране на обществото. Промишлеността ще продължи да бяга от страната, независимо кой е президент. В САЩ отдавна няма "чисти капиталисти / индустриалци". Мениджърите на индустриалните компании, дори ако подкрепят декларациите за реиндустриализация на САЩ, на практика извеждат производството в Китай, Мексико и други страни с редки изключения, свързани с военно-промишления комплекс.

Декларациите за "Направете Америка велика отново" са необходими главно за борбата за преразпределение на получените колониални данъци.

По този въпрос няма неразрешими противоречия, между "националисти" и "глобалисти".

"Глобалистите" също обичат да говорят за реиндустриализацията на САЩ чрез шестата технологична система, зелената енергия и роботизацията на производството. А "националистите" също обичат да изнасят производството извън САЩ. На практика няма разлика в отношението към промишлеността между тези групи, т.е. и двете говорят за реиндустриализация, но правят деиндустриализация на САЩ.

Връзката с долара.

Връзката с долара, разбира се, е различна за тези две групи, но не е това, за което пишат повечето анализатори.

"Националистите" се интересуват от някакво постепенно обезценяване на долара, защото им позволява да преразпределят част от колониалните данъци в своя полза.

"Глобалистите" пък се интересуват от някакво постепенно увеличаване на курса на долара, защото това, от своя страна, преразпределя част от дохода в тяхна посока и полза.

Но нито една от страните няма да убие долара заради Америка, или да убие Америка заради долара. И двете се нуждаят от Америка и от долара за да оцелеят. И те ще предпочетат да се обединят и да убият някой друг.

Източник на съществуване.

На пръв поглед източникът за съществуване на индустриалците са добиваните ресурси и производство в щатите.

Всъщност не е съвсем така:

източникът на поминъка за военно-промишления комплекс е бюджетът;
източникът на съществуване за шистовия нефт е пазарът на акции и рисковото кредитиране;
източник на съществуване на строителната индустрия е ипотеката;
източникът за препитание на автомобилната индустрия са автосервизите и лизингът;
хронично дефицитният бюджет и финансовата сфера са преди всичко "заслуга" на печатницата с последваща размяна на "пари" срещу реални външни ресурси.
Това води до критична взаимозависимост на "индустриалците" и "финансистите". "Индустриалците се нуждаят от постоянен приток на колониални данъци от глобализирания свят. Прослойката, която осигурява функционирането на този поток са финансистите. Те паразитират върху това, но това е неизбежен момент.

Получава се симбиоза на два паразита, които могат да съществуват само заедно и само докато е възможно да се източват ресурсите от света към САЩ.

Разбира се, между тях има борба. Но това не е борба за взаимно унищожение, а борба за по-голям /по-малък/ дял от получените колониални данъци и начините за тяхното преразпределение в страната, т.е. никаква гражданска война и в това сечение.

Заради това голяма глупост са твърденията относно намеренията на Тръмп да "унищожи" финансистите, или намеренията на групата Клинтън/Байдън да унищожи националистическите индустриалци. Хората, които наистина имат властта и влиянието не разсъждават по такъв "революционен" начин. Те отлично разбират необходимостта от съжителство и преговори. И самото избиране на Байдън свидетелства за факта, че "индустриалците" и "финансистите" за пореден път са се споразумели за един вид компромис и за принципите на подялбата на колониалния данък. И единствената сила, която може и ще унищожи САЩ е "дълбоката държава", в момента, в който САЩ вече няма да са й необходими.

В един момент, когато входящият външен поток ще е критично намален и ще бъде фундаментално невъзможно да се дели между тези две групи, наистина може да започне безкомпромисна борба. Но този момент все още не е настъпил.

Отношението към САЩ.

Колосална грешка е от името "глобалисти" да се прави изводът, че те по някакъв начин могат да съществуват без САЩ. Те са глобалисти не защото съществуват във вакуум в глобалния свят, а защото паразитират в процеса на прехвърляне на ресурсите от глобалния свят в САЩ. За тях е критично важно както наличието на контролирани ресурси, така и наличието на контролирана Америка, която консумира 40% от световните ресурси.

От друга страна националистическите "индустриалци" по принцип не могат да съществуват извън територията на САЩ и следователно дори не могат да мислят за каквито и да било действия, водещи до унищожаването им. По същия начин глобалистите не могат да съществуват без САЩ и не могат да съществуват без американските индустриалци-националисти.

Следователно и за едните, и за другите първа и основна задача е да запазят САЩ във формата, най-близка до сегашната.

Каква беше опасността от Тръмп за САЩ?

Почти никаква. Защо не му беше позволено следващ мандат? Съвсем не защото сериозно застрашаваше интересите на "глобалистите". Както показа 2020 г., когато Тръмп на 100% се включи в програмата на глобалистите и работеше през цялата година според тяхната методология, сечението вървеше по друга линия – на вътрешен конфликт в американската върхушка.

Заради това може ли да се каже, че Втората гражданска война в САЩ вече беше спечелена от глобалистите, т.е. демократите? Би могло. Просто погледнете бляскавите снимки на говорителя на Камерата Нанси Пелоси (Калифорния), която преглежда строя на Националната гвардия вътре в Капитолия. По-скоро изглежда като лидер на печелившата фракция и се наслаждава на триумфа.

Гласувайки за импийчмънт на президента Доналд Тръмп само седмица преди края на мандата му, демократите се позоваха на езика, използван за обявяване извън закона на победените конфедерати през 1865 г. и че на тези, които са участвали във "въстание" и "бунт" трябва да бъде забранено публичната служба завинаги.

Но вместо на физическите бойни полета, този конфликт се разигра във виртуалното пространство. По-скоро това беше битка за сърцата и умовете, поредица от психологически операции, които се разиграха по медиите. Може би "битка от пето поколение" (5G), където целта е да се победи врагът, преди да е взел пистолета.

По този начин САЩ получават онази "демокрация", която насаждат от десетилетия в чужбина с цветни революции и преврати и с пълен контрол над медиите. За инженерите на тази нова "цветна революция" беше много лесно да прекършат и пренасочат "народната сила".

На хартия САЩ остават конституционна република. Но републиката беше заменена от "демокрация".

Но, както писахме, "демокрацията е строй, "който позволява на няколко мизерници да управляват тълпа от идиоти".

Това е истинското сечение на неизбежната гражданска война в САЩ – народът срещу "демокрацията". Тя едва сега започва.

Трябва да се унищожи системата, в която 655 души имат 40 трилиона долара богатство, а над 200 милиона американци не могат да покрият извънредни разходи от 1000 долара.

И накрая може би най-важното сечение – социалното, т.е. класовото.

За да разберем по-добре ситуацията, нека разгледаме данните, публикувани от Министерството на финансите на САЩ на 10 декември 2020 г. Те показват, че САЩ са похарчили 6,5 трилиона долара през фискалната 2020 г., приключваща на 30 септември, но са могли да направят това само като са взели назаем 3,1 трилиона долара.

Дефицитът за октомври, първият месец на фискалната 2021 г., се е увеличил със 111% на годишна база до 284 милиарда долара.

Като цяло, отчитайки от десетилетия фискалния и търговски дефицит, както и нефинансирани пенсионни задължения, САЩ имат дълг над 200 трилиона долара или над 20 пъти БВП ако не се брои финансирания от дълга БВП.

Така че, ако американците печелят 10 000 долара годишно, но харчат 20 000 долара годишно благодарение на кредитната си карта, и имат над 200 000 долара дълг, ще трябва да похарчат целия си реален доход за над 20 години (и междувременно да умрат от глад), за да платят дълга си.

Нито Тръмп, нито Байдън, нито който и да е друг могат да се справят с този проблем. Американските войски по света ще останат без пари, американците ще претърпят катастрофална загуба на доходи.

Ситуацията вече е толкова ужасна, че над 50 милиона американци нямат адекватен достъп до храна. COVID-19 създаде ситуация, при която 50 милиона американци са на ръба на глада и почти 50% от американския малък бизнес е на ръба на фалита.

Това означава, че паразитната управляваща класа става все по-богата и по-богата, докато всички останали стават все по-бедни и по-бедни.

Това е системната ядрена бомба, заложена още преди 200 години в основите на САЩ и която няма начин да не изгърми в нова гражданска война.

Четири дни след изборите една жена, която се нарича OHMama, публикува "Свърших" на уебсайта на Burning Platform. Това беше най-четената статия на сайта за 2020 г. Много други уебсайтове я публикуваха. Това беше суров и експлозивен гняв. OHMama очевидно беше на края на "въжето си".

В заключителния абзац беше написано:

"Възпитана съм да бъда дама и дамите не псуват, но прецакайте тези кучи синове по дяволите за това, което са направили с мен, и моята страна. Всичко, което американците някога сме искали, е малко парче земя, за да създадем семейство, работа за плащане на сметките и поне някаква илюзия за свобода. Но дори това беше твърде много за тези човешки паразити. Те искат всичко, ум, тяло и душа. По дяволите. По дяволите всички."

OHMama даде глас на онова, което е под повърхността на САЩ – ужасно отвращение, едва сдържана ярост и страх от това, което предстои.




Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4820919
Постинги: 2499
Коментари: 6276
Гласове: 16450
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031