Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2022 13:38 - Екстремистки манифест
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 1852 Коментари: 9 Гласове:
1

Последна промяна: 28.03.2022 13:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По-добре "екстремист", нежели водорасло     

Васко Кръпката, Бог да го поживи, навремето беше изпял:       

Ако ти ка! Ако ти ка! Ако ти ка-жат "екстремист", 
то ти не се разграничавай -  нали не значи "комунист"!       


И си е истина и до днес, само не знам доколко самият Васко го помни. Между другото, дразня се, когато го наричат "динозавър" или "мастодонт", защото според мен е адски жив и свеж мъж, музиката му си остава добра, пък и текстовете му са по-актуални от всякога. Съвсем друг е въпросът дали той сам още вярва в тях. Надявам се да вярва.       

Както и да е - за "екстремизма". Екстремизъм няма. Има практически верни неща, от които не трябва да се боим, нищо че примерно БНТ ще ни обяснява, че не можело то така. Ние, демократите в България имаме голям проблем. Не помним точно тоя Кръпкин текст, който цитирах по-горе, и излишно внимаваме да не минем за "екстремисти". Това значи, че се влияем от това какво говорят руските, бесепарските и герберските свини. Пък не трябва да се влияем.       

Винаги, постоянно и принципно трябва да си спомняме, да гърмим, да шумим, да постоянстваме и да натискаме за следните неща:       

-1. България трябва да се отърве веднага от руска икономическа и особено енергийна зависимост - дори с цената на временна бедност, бъдещето ще е по-добро!       

- 2. в България соцносталгията, съветизмът и комунизмът трябва да се забранят веднага - точно като нацизма. А забраната да се спазва. Това не е нарушение на демократични принципи, защото демокрацията може да се защитава от антидемокрация.       

- 3. От България трябва веднага да се разчистят всички съветски и комунистически паметници. Те не са "история", както ни лъжат руските тролове. Те са белези на един по същество нацистки триумф над българската свобода.       

- 4. От България трябва веднага да се премахнат всички имена на руски, съветски и комунистически дейци от улици и площади, без оглед на периода им. Защото в момента Русия извършва неоправдана, криминална агресия срещу голяма и приятелска държава в Европа, та даже заплашва утре да разшири агресията. Не просто украинската война, а в частност клането, устройвано над Мариупол, е такова историческо престъпление, което завинаги слага петно върху руската история.       

- 5. Всяко забавяне на тези процеси трябва да се инкриминира и преследва като колаборация с агресор.        

- 6. Митрофанова трябва да бъде прогонена незабавно от страната ни. България абсолютно задължително трябва да окаже военна подкрепа на Украйна.       

- 7. ГЕРБ, БСП, ДПС, "Възраждане", "Атака" и други подобни трябва незабавно да се разследват за финансови връзки с Русия и след серия шумни съдебни процеси да има както персонални наказания, така и фактическо разформироване на тези партии. В частност БСП трябва и официално да се забрани заради пряката си приемственост с престъпната БКП.       

- 8. В България най-сетне трябва да се проведе #лустрация на ченгетата от бившата ДС, за да не могат те да заемат никакви публични позиции. Не е късно, все още има активни ченгета и то много.       

- 9. Всякакви русофилски, путинистки, кремлофилски и соцносталгични изяви по медиите, в образованието и в културната сфера трябва да бъдат агресивно обезкуражавани чрез бойкоти, отказ от участие, отказ от покана, системно заглушаване и публичен позор - точно както досега правят с по-свободните автори именно соцнасталгичните администратори в културната сфера. С нацисти не се разговаря.       

- 10. Всякакви уж народняшки, традиционни и сиромахомилски, а всъщност скрито кремълски умиления, събори, носии, хорца и тъпани трябва внимателно да се разглеждат за скрито антидемократична, антиевропейска агенда на организаторите. И ако я има (а я има често, даже обикновено), да им се отнема думата. Ако трябва - и с бой. Никаква толерантност. Българският фолклор не принадлежи на простаците, а злоупотребата с него за политически цели следва да се изкорени.       

- 11. Трябва да се създават събития и платформи, където да се формира и изяви нов български културен, та даже и контракултурен канон - свободен и свързващ ни както с истинската България отпреди 1944, така и със сегашния широк свят. Ние трябва най-сетне да имаме култура, независеща от "имената", тоест от излишната, болна привързаност към "големите наши" от соца. Аман от светлинрусевщина. Парите и славата трябва да стигнат до независимите творци, до хората, виждащи ценността на личната и обществената свобода и способни да предложат нов, независим продукт на публиката. Понеже у нас има иначе стъклен таван над главите на такива хора и обществото остава заблудено, че не съществува друга култура, освен агресивно налаганата от посткомунистическите псевдопатриоти чалга, гарнирана с потури и балалайки. Това трябва да спре. Веднага.       

- 12. В случай на руска или проруска агресия у нас - било чрез преки бойни действия, било чрез тероризъм - дълг на всеки истински български патриот е да се включи като доброволец в отбраната на България и да я защитава дори с оръжие в ръка като свободна, демократична, европейска нация.  Това са не просто моите лични разбирания. Това е прекият, истински интерес на България.  Такава е, ако щете, програмата ми като участник във всякакви публични събития и процеси. 

Който иска и не е ченге, е свободен да прецени дали това му харесва. И дали е способен да действа за това.       

Споделете и ме следвайте за още "екстремизъм".  



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. kossef - Ще те /по/следвам...
28.03.2022 13:59
И ако позволяваш /не одобряваш, не триеш.../ ще опитам да допълня манифеста ти:
Българската църква да се "освободи" окончателно и безвъзвратно от "васализма" си спрямо руската. ДС мекеретата мУтрополити, даже и протежетата им без ДС минало, но с ДС-архипастирско попечителство - на манастирско послушание с труд, а не с демагогско СЛОВОблудство и лицемерие, да си изкарват насъщния. Белким влязат в царството божие, за което са взели ключа и сами не влизат в него но не дават и на другите да влязат. С демагогия и нищоправене в СЛОВОизопачения... Приветствам те!
ПП: Ако през 90-те българското правителство бе прогонило руският послаМЕник Авдеев, "разколниците" / и моя разколническа скромност/ щяха да постигнат отдавна това. За Църквата.
цитирай
2. blog13 - цитат: "пък и текстовете му са ...
28.03.2022 14:12
цитат: "пък и текстовете му са по-актуални от всякога. "

Некои идеи май са изплагиатствани от Максим Горки.
цитирай
3. blog13 - цитат: "-1. България трябва ...
28.03.2022 14:16
цитат: "-1. България трябва да се отърве веднага от руска икономическа и особено енергийна зависимост - дори с цената на временна бедност, бъдещето ще е по-добро! "


Тука не си екстремист, а си си чист терорист. Ама искаш да удариш българите, а не руснците.
цитирай
4. blog13 - цитат: "- 2. в България соц...
28.03.2022 14:26
цитат: "- 2. в България соцносталгията, съветизмът и комунизмът трябва да се забранят веднага - точно като нацизма."

Уж предлагаш денацификация, а всъщност предлагаш именно нацификация. Т.е. ти си фашист.

цитат: "- 2. в България соцносталгията, съветизмът и комунизмът трябва да се забранят веднага - точно като нацизма. А забраната да се спазва. Това не е нарушение на демократични принципи, защото демокрацията може да се защитава от антидемокрация. "

А когато сме имали следната хронология на събитията: 1. СССР гласува на референдум за запазването на съюза; 2. Опит за преврат и идване на Елцин; 3. Референдум за отделяне на Украйна и отделянето и от Елцин, което е противоконстиуционно; 4. Кървав преврат в Киев и сваляне на избрата с избори държавна власт през 2014 г. (целият западен свят подкрепи преврата); 5. Референдум за отделяне от Донбас (т.е. същото което направи Украйна за да се отдели от СССР); 6. Дошлата с преврат държавна власт в Киев забрани рефереднумите и започна терор срещу всички които искат референдуми. Западният свят застана зад антидемократичния, фашистки терор над народа на Украйна.

... Та всичкото това нещо според тебе е защита на деморкацията от антидемокрацията.

... А според мене ти си фалшив фашистки мизерабъл, който се е уплел като пиле в калчища в разни завоалирани мисли и чувства.
цитирай
5. blog13 - цитат:"- 5. Всяко забавяне на ...
28.03.2022 14:33
цитат:"- 5. Всяко забавяне на тези процеси трябва да се инкриминира и преследва като колаборация с агресор."

Такива като тебе, трябва да бъдат денацифицирани. Мислиш си, че можеш ти да ни биеш така ли? Я си спомни, как се беше насрал в университета, когато те бяха накарали да го окупираш и дойде полицията да ти направи реклама, как воюва с тебе? Въпреки че ти бяха обещали, че нищо няма да ти сторят, ти пострада силно, поради страх.



цитирай
6. blog13 - цитат: "- 10. Всякакви уж н...
28.03.2022 14:37
цитат: "- 10. Всякакви уж народняшки, традиционни и сиромахомилски, а всъщност скрито кремълски умиления, събори, носии, хорца и тъпани трябва внимателно да се разглеждат за скрито антидемократична, антиевропейска агенда на организаторите. И ако я има (а я има често, даже обикновено), да им се отнема думата. Ако трябва - и с бой."

Нищожество подло - кого ще биеш бе? Скрии се някъде като червей!
цитирай
7. kossef - Тоя, 13-ката, плаши ли те?...
28.03.2022 16:30
Тоя, 13-ката, плаши ли те?... Не бой се, де - вече няма у устата си повече от 13 дзъба. Чух тука, че щял да маа другите и ... да свирука. Рашънски...
цитирай
8. анонимен - Това путинско кречетало пак ли е ...
28.03.2022 19:08
Това путинско кречетало пак ли е нацвъкало?
Абсолютно подкрепям манифеста.
цитирай
9. blog13 - Това путинско кречетало пак ли е ...
29.03.2022 11:22
blackgenderator написа:
Това путинско кречетало пак ли е нацвъкало?
Абсолютно подкрепям манифеста.


Две изречения, два пъти си употребил думичката Путин. Безнадежден малоумник.
цитирай
10. mglishev - Шумете,
30.03.2022 02:16
шунки и салами :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8646572
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5672
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата