Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2014 19:19 - Технология на унищожението /или как може да се оправдае канибализмът/
Автор: mt46 Категория: Технологии   
Прочетен: 13060 Коментари: 22 Гласове:
34

Последна промяна: 11.02.2014 12:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
  Технология на унищожението « -: 06 Февруари, 2014, 16:23:56 »   image


На нас ни разказват, че цялото прогресивно човечество абсолютно естествено прие гейовете, тяхната субкултура, тяхното право да сключват бракове, да осиновяват деца и да пропагандират своята сексуална ориентация в училища и детски градини. На нас ни казват, че всичко това е естествен ход на нещата.

Нас ни лъжат.

Лъжата за естествения ход на нещата опроверга американският социолог Джоузеф Овертон, описвайки технология, изменяща отношението на обществото към някога принципни за това общество въпроси.

Прочетете това описание и ще ви стане ясно как се легализират хомосексуализмът и еднополовите бракове. Ще ви стане ясно, че легализацията на педофилията и инцеста ще бъде завършена в Европа в близките години. Също така и детската евтаназия.


Какво още може да бъде извадено от там в нашия свят, използвайки технологията, описана от Овертон?

Тя работи безотказно.

***
Джоузеф П. Овертон (1960-2003), старши вицепрезидент в центъра за обществена политика Mackinac Center. Загива в самолетна катастрофа. Формулира модел, променящ представите към даден проблем на общественото мнение, наречен посмъртно Прозорец на Овертон.
***

Джоузеф Овертон описва как съвършено чужди за обществото идеи се изваждат от помийната яма на общественото презрение, измиват се и в края на краищата законодателно се приемат.

Съгласно Прозореца на възможности на Овертон, за всяка идея или проблем в обществото съществува така наречения прозорец на възможностите. В рамките на този прозорец идеята може или не може да се обсъжда, открито да се поддържа, пропагандира, или да се правят опити да се закрепи законодателно. Прозореца се мести, изменяйки по този начин ветрилото от възможности, от стадий «немислимо», тоест съвършено чуждо за обществения морал, напълно неприемливо, до стадий «актуална политика», тоест вече широко обсъждано, прието от масовото съзнание и описано в закон.

Това не е точно промиване на мозъци, а значително по - фина технология. Ефективна е защото е последователна, системно прилагана и незабележима за обществото - жертва.

По-долу ще ви дам пример как стъпка по стъпка обществото започва първо да обсъжда нещо неприемливо, след това започва да го смята за уместно, и в края на краищата се смирява с новия закон, постановяващ и защитаващ някога немислимото.

Нека да вземем за нашия пример нещо абсолютно невъобразимо. Например канибализъм, тоест идеята да се легализира правото гражданите да се изяждат един друг. Достатъчно силен пример ли е?

За всички е ясно, че в момента, днес, през 2014 година не може веднага да се разгърне масова пропаганда на канибализма – обществото веднага ще се възпротиви. Тази ситуация означава, че проблемът с легализацията на канибализма се намира в нулев стадий в прозореца на възможностите. Този етап, съгласно теорията на Овертон, се нарича «Немислимо». Сега ще моделираме как това немислимо ще бъде реализирано, минавайки през всички етапи в прозореца на възможностите.


ТЕХНОЛОГИЯ

Още веднъж повтарям, Овертон описва ТЕХНОЛОГИЯ, която позволява да се легализира абсолютно всяка идея.

Обърнете внимание! Той не предлага концепция, не просто е формулирал своите мисли – той описва работеща технология. Тоест такава последователност от действия, изпълнението на които неизменно довежда до желания резултат. В качеството си на оръжие за унищожаване на човешки общества такава технология може да бъде по-ефективна от термоядрен взрив.


КОЛКО СМЕЛО!

Темата за канибализма все още е отвратителна и съвършено неприемлива в обществото. Тази тема не е прието да се обсъжда нито в пресата, нито още повече в прилична компания. Засега това е немислимо, абсурдно, забранено. Съответно първото движение на Прозореца на Овертон — темата за канибализма да се премести от областта на немислимото в областта на радикалното.

Нали имаме свобода на словото.

Така че защо да не поговорим за канибализма?

На учените по принцип им е разрешено да говорят за всичко подред – за учените няма забранени теми, тяхната работа е да изучават всичко. А щом е така, нека направим етнологически симпозиум на тема «Екзотичните обичаи на племената в Полинезия». На него ще обсъдим историята на предмета, ще го въведем в научните среди и ще получим като факт авторитетно изказване за канибализма.

Разбирате ли, оказва се, че за людоедството може да се направи предметен разговор и същевременно да не се излиза от рамките на научната респектабилност.

Прозорецът на Овертон  вече е преместен. Тоест вече е обозначено преразглеждане на позицията. По този начин се обезпечава преход от непримиримо отрицателно отношение на обществото към отношение по-позитивно.

Едновременно с околонаучната дискусия непременно трябва да се появи някакво «Общество на радикалните канибали». И нека то е представено само в интернет – радикалните канибали обезателно ще бъдат забелязани и ще бъдат цитирани във всички нужни медии.

Първо, това е още един факт на изказване. И второ, скандалните отрепки на този специален генезис са необходими за създаване на образа на радикално плашило. Те ще бъдат «лошите канибали» в противовес на другото плашило — «фашистите, призоваващи да се изгарят на клади всички, които не са като тях». Но за плашилата малко по-късно. За начало е нужно да се публикуват разкази за това какво мислят за людоедството британските учени и радикалните отрепки.

Резултат от първото преместване на Прозореца на Овертон: неприемливата тема е въведена в оборот, табуто е десакрализирано, настъпва разрушаване в еднозначността на проблема – създадена е «градация на сивото».


ЗАЩО ПЪК НЕ?

На следващия етап Прозорецът продължава своето движение и прехвърля темата за канибализма от радикалната област в областта на възможното.

На този стадий продължаваме да цитираме «учените». Нали не трябва да бягаме от знанията? За канибализма. Всеки, който се откаже да обсъжда това, трябва да бъде заклеймен като двуличник и лицемер.

Осъждайки двуличието, обезателно трябва да се измисли ново по-елегантно название на канибализма. За да не смеят всякакви там фашисти да закачат на инакомислещите обидни названия започващи с буквата «К».

Внимание! Създаването на евфемизъм е много важен момент. За легализация на немислимата идея е необходимо да се подмени нейното истинско наименование.

Няма повече канибализъм.

Сега това се нарича, например антропофагия. Но и този термин съвсем скоро ще бъде заменен още веднъж, признавайки и това определение като обидно.

Целта на измислянето на нови названия е да се отклони вниманието от същността на проблема, да се откъсне формата на думата от нейното значение, да се лишат идеологическите противници от възможност за езикова борба. Канибализмът се превръща в антропофагия, а след това в антропофилия, подобно на престъпник, който си сменя имената по паспорт.

Паралелно с играта на имена се създава опорен прецедент – исторически, митичен, актуален или просто измислен, но най-важното е да е легитимиран. Той ще бъде намерен или измислен като «доказателство» на това, че антропофилията принципно може да бъде узаконена.

«Помните ли легендата за самоотвержената майка, която напоила децата си, умиращи от жажда, със собствената си кръв?»

«А историите за античните богове, изяждащи всичко подред – за римляните това е било съвсем нормално!»

«Или пък, по-близките до нас християни, те съвсем нямат никакви проблеми с антропофилията! Те и досега ритуално пият кръвта и ядат плътта на своя бог. Вие нали не обвинявате в нещо християнската църква? Кой сте вие, по дяволите, за да обвинявате църквата?»

Главната задача на вакханалията на този етап е поне частично да се изведе людоедството от углавно наказателно преследване. Поне веднъж, поне в някакъв исторически момент.


ТАКА И ТРЯБВА

След като бъде предоставен легитимиращ прецедент, се появява възможност за преместване на Прозореца на Овертон от територията на възможното в областта на рационалното.

Това е третия етап. С него завършва раздробяването на единния проблем.

«Желанието за изяждане на хора е генетично заложено, то е в природата на човек»
«Понякога е необходимо да бъде изяден човек, понякога съществуват непреодолими обстоятелства.»
«Има хора, които желаят да бъдат изядени.»
«Антропофилите са били провокирани!»
«Забранения плод винаги е по-сладък.»
«Свободния човек има право да решава какво да яде.»
«Не крийте тази информация и нека всеки реши сам за себе си, кой е той – антропофил или антропофоб.»
«А има ли вреда от антропофилията? Няма никакви доказателства за това».

В общественото съзнание изкуствено се създава «бойно поле» за проблема. На крайните флангове се разполагат плашилата – появилите се по специален начин радикални привърженици и радикални противници на людоедството.

Реалните противници — тоест обикновените нормални хора, - нежелаещи да остават безразлични към проблема на разрекламираното людоедство — се опитват да ги съберат заедно с плашилата и да ги запишат в редовете на радикалните противници. Ролята на тези плашила е активно да създават образ на побъркани психопати – на агресивни фашистки борци против антропофилията, призоваващи да бъдат изгаряни живи людоедите, евреите, комунистите и негрите. Присъствие в медиите е обезпечено на всички изброени по-горе, освен на истинските противници на легализацията.

При такова разположение на силите самите атропофили остават по средата между плашилата, на «територията на разума», откъдето с целия патос на «здравомислието и човечността» осъждат «всички фашисти».

На този етап «учени» и журналисти доказват, че човечеството в продължение на цялата си история от време на време се е изяждало помежду си, и това е нормално. Сега темата за антропофилията може да се премести от областта на рационалното, в категорията на популярното. Прозорецът на Овертон се движи по нататък.


В ДОБРИЯ СМИСЪЛ

За популяризиране на темата за канибализма е необходимо тя да бъде подкрепена с поп-съдържание, съчетавайки я с исторически и митични личности, а ако има възможност и със съвременни медиа персони.

Антропофилията масово започва да прониква в новините и шоу програмите. Хората биват изяждани във масови филми, в текстове на песни и във видеоклипове.

Един от начините за популяризация се нарича «Огледайте се около себе си!»

«Вие не знаехте ли, че един известен композитор - онзи?.. антропофил.»

«А един известен полски сценарист — цял живот е бил антропофил, даже е бил преследван.»

«А колко от тях седяха по разни лудници! Колко милиона бяха изгонени и лишени от гражданство!.. Между другото какво мислите за новия клип на Лейди Гага «Eat me, baby»?

На този етап разработваната тема се повдига в ТОП и тя започва автономно да се самовъзпроизвежда в медиите, шоубизнеса и политиката.

Друг ефективен прийом: същността на проблема активно се обсъжда на ниво информационни оператори (журналисти, водещи на телевизионни предавания, общественици и т.н.), отсичайки всякаква възможност да се дискутира от специалисти.


След това в определен момент, когато на всички им става скучно и обсъждането на проблема влиза в задънена улица, идва специално подбран професионалист и казва: «Господа, всъщност всичко е съвсем друго. И работата е не в това, а в това. И трябва да се прави това и това» — и задава съвсем определена посока, тенденциозността на която е предварително определена от движението на «Прозореца».

За оправдаване на съмишлениците на легализацията се използва очовечаване на престъпниците чрез създаване на положителен образ за тях, който не се съчетава с характера на престъплението.

«Но това са творчески хора. Изял е жена си и какво от това?»

«Те искрено обичат своите жертви. Яде – значи обича!»

«Антропофилите имат по-висок коефициент на интелигентност и за всичко останало се придържат към строгите морални ценности.»

«Антропофилите са жертви, те са принудени от живота.»

«Те са така възпитани» и т. н.

Такъв вид извъртания са солта на много популярни токшоута.

«Ние ще ви разкажем трагическата история на една любов! Той искаше да я изяде! А тя искаше да бъде изядена! Кои сме ние, за да ги съдим? Та нали това е любов? Кои сте вие, за да заставате на пътя на любовта?!»


НИЕ СМЕ ВЛАСТТА ТУК

Към петия етап от движението на Прозореца на Овертон се преминава, когато темата е достатъчно подгрята, за да може да бъде прехвърлена от категорията на популярното в сферата на актуалната политика.

Започва подготовка на законодателната база. Лобистките групировки във властта се консолидират и излизат на светло. Публикуват се социологически проучвания, които потвърждават уж високия процент поддръжници за легализацията на канибализма. Политиците започват да пускат пробни публични изказвания за законодателно закрепване на тази тема. В общественото съзнание въвеждат нова догма — «да се забранява яденето на хора е забранено».

Това е фирменото блюдо на либерализма — толерантност като забрана на табу, забрана за корекция и предупреждения на губителни за обществото отклонения.

В последния етап от движението на Прозореца от категория «популярно» в «актуална политика» обществото вече е пречупено. Най-живата част от него все още някак си ще се съпротивлява срещу законодателното приемане на неща, които доскоро са били абсолютно немислими. Но като цяло обществото е вече пречупено. То вече е приело своето поражение.

Приети са закони, изменени (разрушени) са нормите на човешкото съществуване, след това тази тема неизбежно ще стигне и до училищата и детските градини, а това означава, че следващото поколение ще израсне без никакъв шанс да научи какво е нормално и какво не. Така беше с легализацията на педерастията (сега те искат да ги наричаме гейове). Сега Европа се опитва пред очите ни да легализира инцеста и детската евтаназия.


КАК ДА СЧУПИМ ТАЗИ ТЕХНОЛОГИЯ

Описания от Овертон Прозорец на възможностите се движи най-лесно в толерантно общество. В такова общество, което няма идеали и като следствие, няма ясно разбиране за добро и зло.

Вие искате да поговорите за това, че вашата майка е курва? Искате да напечатате по този повод статия в някое списание? Да изпеете песен. Да докажете в края на краищата, че да бъдеш курва това е нормално и даже необходимо? Ето това е описаната по-горе технология. Нейната основна опора е толерантността.

Не на табуто!

Няма нищо свято.

Няма сакрални понятия, чиито обсъждане е забранено, а заиграването с тях да се пресича на момента. Всичко това го няма. А какво има?

Има така наречената свобода на словото, превърната в свобода на обезчовечаването. Пред нас една след друга се разрушават рамките, ограждащи нашето общество от бездната на самоунищожението. Сега пътят натам е отворен.

Мислиш си, че сам нищо не можеш да направиш?

За съжаление, ти си съвършено прав, сам човек абсолютно нищо не може да направи.

Но лично ти си длъжен да останеш човек. А човек е способен да намери решение на всеки проблем. И ако нещо не може да направи сам, ще го направят група хора, обединени от обща идея.

Огледай се наоколо!

Firewall

motivatori.net/index.php


ПП: Умъртвяване  на малък жираф в зоопарк в Дания...

image
fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1620856_10151994052191997_782870167_n.jpg

ПП: Излязла е статия във в. "24 часа" за убийството на жирафа -
www.24chasa.bg/Article.asp





Гласувай:
34


Вълнообразно


1. freeoldmen - Смазваща технология!
10.02.2014 20:11
Виждаме я навсякъде около нас.
"Има така наречената свобода на словото, превърната в свобода на обезчовечаването."
цитирай
2. stela50 - Смразяващо... и снимката... без коментар.
10.02.2014 20:30
...Но лично ти си длъжен да останеш човек.
А човек е способен да намери решение на всеки проблем.
И ако нещо не може да направи сам, ще го направят група хора,
обединени от обща идея...
Важно е...

цитирай
3. mt46 - Да, тази убийствена технология заменя конвенционалните войни...
10.02.2014 20:46
freeoldmen написа:
Виждаме я навсякъде около нас.
"Има така наречената свобода на словото, превърната в свобода на обезчовечаването."

Ето мнението на модератора на сайта, където е публикувана статията:
"Браво! Страхотна тема! Доколкото разбрах темата е била преведена лично от нашия приятел Firewall от английски.
Малко по-късно темата ще бъде преместена на главна страница. Апелирам към стотиците наши редовни читатели, които влизат само като гости на сайта, най-накрая да се регистрират и поне да сложат един плюс или минус на теми като тази, а ако оставят и някакъв свой коментар ще е още по-добре. Нека автори като Firewall видят, че техния труд не остава незабелязан. "
http://motivatori.net/index.php?topic=1404.0
цитирай
4. mt46 - Да, важно е...
10.02.2014 21:46
stela50 написа:
...Но лично ти си длъжен да останеш човек.
А човек е способен да намери решение на всеки проблем.
И ако нещо не може да направи сам, ще го направят група хора,
обединени от обща идея...
Важно е...
Важно е и повече хора да бъдат информирани, знаещи... Защото знаещите са трудни за манипулиране...

цитирай
5. get - - Това е един от основните трикове на PR(Public Relations - Връзки с обществеността) !?
10.02.2014 22:07
- Разработен е за пръв път от Edward Louis Bernays(Едуард Бернайс) племенника на Зигмунд Фройд.

- Цялата същност на метода почива върху идеите на други трима:
а) Густав льо"Бон
б) Уилфред Тротър - тези разработвали "Социална психология" (или още "Психология на тълпата")
в) Зигмунд Фройд, негов чичо

- Вероятно ще ви е интересно да научите, че един от "успехите" му, е да направи реклама на пиеса за проститутки ... което за тогавашното време на пуританска Америка било нещо нечувано. Хитрият (моше) създава фондация за борба с венерическите заболявания ... и вече от нейно име започва да върви рекламата :))

- Междувпрочем за чичо му Фройд съществуват доста убедителни доказателства, че е бил не само любимец, но и на издръжка на съветското ОГПУ(външната разведка) ? ... може би един ден ще ми остане време, за да напише по-пространен пост за пикантериите, около тези наследници на главният Рави(н) на Хамбург (Исаак Бернайс) !?

- Поздрави и с повече усмивка, по отношение на шестващата около нас и-идиотия !
цитирай
6. estirbg - Ужасно, ужасно смутено е бедното ми човешко естество...
10.02.2014 22:09
Срината, поразена и ограбена е човешката ценностна система тотално - това е крайния етап. Моля се Бог да побърза да дойде, за да не бъда свидетелка на поредната сатанинщина.
Знам кой е инициаторът на тази мерзост...
Толкова ни мрази човеконенавистникът, че изпитва сатанинска радост да види поредното си пъклено дело в действие.
Опитвам се да смеля информацията, но....цялото ми същество я отхвърля като error...Сякаш съм влязла в къщата на ужасите.
И все пак...сигурни ли сте, че това не е сценарият на нов вампирски - трилър?...
цитирай
7. mt46 - Мнозина се кланят и служат на Сатаната...
10.02.2014 22:39
estirbg написа:
Срината, поразена и ограбена е човешката ценностна система тотално - това е крайния етап. Моля се Бог да побърза да дойде, за да не бъда свидетелка на поредната сатанинщина.
Знам кой е инициаторът на тази мерзост...
Толкова ни мрази човеконенавистникът, че изпитва сатанинска радост да види поредното си пъклено дело в действие.
Опитвам се да смеля информацията, но....цялото ми същество я отхвърля като error...Сякаш съм влязла в къщата на ужасите.
И все пак...сигурни ли сте, че това не е сценарият на нов вампирски - трилър?...

Сетих се за знаменития герой на Томас Харис д-р Ханибал Лектър...
цитирай
8. mt46 - Благодаря ти за интересния коментар, който допълва темата!...
10.02.2014 22:52
get написа:
- Разработен е за пръв път от Edward Louis Bernays(Едуард Бернайс) племенника на Зигмунд Фройд.

- Цялата същност на метода почива върху идеите на други трима:
а) Густав льо"Бон
б) Уилфред Тротър - тези разработвали "Социална психология" (или още "Психология на тълпата")
в) Зигмунд Фройд, негов чичо

- Вероятно ще ви е интересно да научите, че един от "успехите" му, е да направи реклама на пиеса за проститутки ... което за тогавашното време на пуританска Америка било нещо нечувано. Хитрият (моше) създава фондация за борба с венерическите заболявания ... и вече от нейно име започва да върви рекламата :))

- Междувпрочем за чичо му Фройд съществуват доста убедителни доказателства, че е бил не само любимец, но и на издръжка на съветското ОГПУ(външната разведка) ? ... може би един ден ще ми остане време, за да напише по-пространен пост за пикантериите, около тези наследници на главният Рави(н) на Хамбург (Исаак Бернайс) !?

- Поздрави и с повече усмивка, по отношение на шестващата около нас и-идиотия !

Чел съм само Фройд /"Въведение в психоанализата"/, за последователите му не ми е останало време...
Добре ще е да напишеш нещо...
Явно от идиотиите няма отърване, щом учени, медии, политици, закони ги поощряват и закрилят...
Поздрави!...
цитирай
9. iliada -
11.02.2014 09:04

цитирай
10. mt46 - Коментари по повод убийството на жирафа:
11.02.2014 12:28
Lizabela Hristova Как този жирав да не може да се оправи,колко животни гледаме по телевизията,как ги пращат в защитени територии и там свикват да бъдат диви(мечките в Белица).Най ужасното е че са убили животното пред хора и са го одрали.Нали уж за това са зоологическа градина-да запазят вида,а не да ги убиват.Всички замесени в това убийство трябва да бъдат уволнени и съдени-за нарушаването на ПРАВОТО НА ЖИВОТ НА ВСЯКО ЕДНО ЖИВО СЪЩЕСТВО.
Харесвам · Отговор · 1 · преди 3 часа
Здравка Геориева Ужас!!Това са добрите,хуманните,моралните скандинавци - западно европейци.Когато Св.Св.кирил и Методий са създавали славянската азбука,те са били едни тъпи селяни.
Харесвам · Отговор · 2 · преди 5 часа

Антоанета Великова Според мен и сега не са по-различни .
Харесвам · преди около час
Марин Тачков
Напишете отговор...

Anelia Nikolova Хитлер пред тия изроди,малоумници,дяволски изчадия и ...ряпа да яде!
Харесвам · Отговор · преди 3 минути
Антоанета Великова Бях потресена от видяното . И тези хора от Европа идват , за да ни учат ние как да живеем,учат ни на морал , как ние да възпитаваме децата си . Наистина са психопати , не вярвах , че това се случва пред децата и с нелепите обяснения за "близкородствената" връзка.... Останах без думи от потрес и изумление.
Харесвам · Отговор · преди около час
Bahtiyar Bayramov Izrodi mrasni-stashni evropeici nqma shto.
Харесвам · Отговор · преди около час
Цветана Василева Супер идиоти
Харесвам · Отговор · преди 5 часа
Gold Tina Хипер мега турбо тъпи идиоти и малките им сега гледат и се учат
Харесвам · Отговор · преди 11 часа
Борислав Беров "БРАВО" НА "ЗЕЛЕНО-ХУМАННАТА" ДАНИЯ-"ИСТИНСКИ" ЕКО-ЕВРОПЕЙЦИ?САМО МИЗЕРНИ ИДИОПАТОСЪДИСТИ МОГАТ ДА СЕ ОПРАВДАЯТ ТАКА!
Харесвам · Отговор · 1 · преди 3 часа
Сашо Йорданов Идиотска работа...
Харесвам · Отговор · преди 6 часа
цитирай
11. mt46 - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3226421
11.02.2014 12:35
Вълна от възмущение заля зоопарка в датската столица Копенхаген, след като той умъртви завчера 2-годишното жирафче Мариус въпреки предложенията да бъде откупено или осиновено, както и от събраните 25 000 подписа в негова защита в онлайн петиция.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Ръководството на зоопарка обясни, че решило да умъртви Мариус, който беше в прекрасно здраве, тъй като гените му вече били доста разпространени сред събратята му в Европа и дори да го пратели в друг зоопарк, щяло да се стигне до кръвосмешение. Ако пък го кастрирали, трябвало да продължат да го гледат и той да заема мястото на други здрави жирафи, които можело да имат поколение. И тъй като зоопаркът нямал излишно място, решението било той да бъде умъртвен хуманно.
Специалист обяснява на децата, че това е кракът на жирафа.

Ветеринарите разказаха, че примамили животното навън с любимия му ръжен хляб, след което го застреляли в главата, така че то не е усетило нищо. Използван бил пистолет, а не инжекция, за да не се заразява месото и с него да бъдат нахранени лъвове и други хищници в зоопарка. Агенция Ройтерс разпространи шокиращи снимки, на които се вижда как ветеринарите в зоопарка правят аутопсия на Мариус на открито, а след това разфасоват трупа, заобиколени от семейства с деца, които следят и снимат отблизо всяка стъпка.

Съдбата на Мариус предизвика вълна от протести, като шефовете на зоологическата градина получили дори смъртни заплахи. Няколко зоологически градини в Европа предложиха да го осиновят. Сред тях бе и парк в Йоркшир във Великобритания, който обяви, че има прекрасен подслон за жирафи и нужда от още един мъжки екземпляр.

Богаташ дори предложил да го откупи срещу 500 000 евро

Научният директор на зоопарка Бенгт Холст обаче бе категоричен. “Жирафът не е домашно животно. Не е куче, което може да стане член от семейството. Той е диво животно и трябва да е сред събратята си”, обясни той пред “Ню Йорк таймс”.

Холст бил много изненадан от обществената реакция за Мариус. Според него тя била абсолютно непремерена и дори “ненормална”. “Не го правим, за да сме жестоки, а за да осигурим здраво поколение”, обясни той.

Как се стигна до смъртта на Мариус? Поради огромния интерес зоопаркът в Копенхаген публикува на сайта си въпроси и отговори за съдбата на животното.

Жирафите в зоопарка в Копенхаген са част от международна програма за развъждане на тези животни, обясни Холст. Само зоологически градини, които следват строги правила, можели да са част от програмата. В Европа това били членовете на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите ЕАЗА.

Правилата забраняват продажбата на животните

и налагат пълен контрол при отглеждането на видовете на научна основа. Едно от правилата е да се избягва кръвосмешение. Допуска се сътрудничество единствено между паркове, които са членове на организацията и спазват същите правила.

Зоопаркът обяви, че не дава на жирафите контрацептиви, тъй като там държали те да се развиват в среда, максимално близка до естествената. Освен това контрацептивите имали и странични ефекти. Зоопаркът не можел и да пусне жирафчето на свобода. Според учените Мариус, който бил роден в парка, нямало да може да се приспособи към новия живот.

Зоопаркът имаше обяснение и защо са рязали трупа на Мариус пред зрители. Направили аутопсияна на открито заради размера на трупа, а на семействата било позволено да доведат децата си само ако желаят, като всичко се правело с образователна цел.

Попитан от Си Ен Ен дали децата са плакали, докато са гледали как ветеринарите режат жирафа, Холст отговори: “Хората бяха много ентусиазирани, а децата задаваха добри въпроси”.
цитирай
12. minevv - да
11.02.2014 13:57
страхотен пост
цитирай
13. killu - Големи дивотии са написани тук.
12.02.2014 01:12
А статията за жирафа я пропускам просто като безмислено нещо понеже много от тук пишештите са присъствали на колене на прасе и бруталното му разчленяване без да е намесеня накакъв си Овертон прозорец или тем подобни безмислици.
цитирай
14. batogo - !!!:)))
12.02.2014 07:00
Нищо ново под слънцето. Това е технологията на възникване на всички гадости в житейския път на човечеството, включително фашизма и комунизма, водещи до всякакви форми на разруха и деградация. Но тази технология е възможна само по една причина - повечето хора предпочитат да се оставят да бъдат манипулирани и водени, вместо да живеят будно, да осъзнават житейските процеси сами и да поемат личната отговорност за мислите, действията и житейския си път. Повечето хора са инертни и това ги прави жертви. Тази статия, казвайки много истини, но от целенасочено определен анти-европейски ъгъл, също е умела манипулация за настройване на българите против участието ни в Обединена Европа, от което имат интерес определени русофилски среди... :)
цитирай
15. neshin - !!!
12.02.2014 10:41
Смазваща истина!
цитирай
16. mt46 - Разбира се...
12.02.2014 21:21
minevv написа:
страхотен пост

цитирай
17. mt46 - Клането на прасе /на шиле, на кокошка/ не е обществено събитие, зрелище... Хората го правят, за да се нахранят...
12.02.2014 21:25
killu написа:
А статията за жирафа я пропускам просто като безмислено нещо понеже много от тук пишештите са присъствали на колене на прасе и бруталното му разчленяване без да е намесеня накакъв си Овертон прозорец или тем подобни безмислици.

цитирай
18. mt46 - Мисля, че не е лошо да знаем за тази технология, която манипулира и зомбира хората...
12.02.2014 21:30
batogo написа:
Нищо ново под слънцето. Това е технологията на възникване на всички гадости в житейския път на човечеството, включително фашизма и комунизма, водещи до всякакви форми на разруха и деградация. Но тази технология е възможна само по една причина - повечето хора предпочитат да се оставят да бъдат манипулирани и водени, вместо да живеят будно, да осъзнават житейските процеси сами и да поемат личната отговорност за мислите, действията и житейския си път. Повечето хора са инертни и това ги прави жертви. Тази статия, казвайки много истини, но от целенасочено определен анти-европейски ъгъл, също е умела манипулация за настройване на българите против участието ни в Обединена Европа, от което имат интерес определени русофилски среди... :)

цитирай
19. mt46 - Да, за съжаление!...
12.02.2014 21:34
neshin написа:
Смазваща истина!

цитирай
20. danailvdimitrov - това всъщност е "технологията на сатанизма"
13.02.2014 19:55
да привикнеш с извращенията- после си негов!
цитирай
21. mt46 - Пътят към ада е постлан с добри намерения...
14.02.2014 22:26
danailvdimitrov написа:
да привикнеш с извращенията- после си негов!

цитирай
22. liliyanaandreeva - Овертон само описва стар индийски ...
17.04.2015 15:01
Овертон само описва стар индийски вретенарски факирлък! Нали така от траки станахме тюрки!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19161851
Постинги: 3687
Коментари: 45094
Гласове: 148918
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031