Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2023 16:09 - Ставката
Автор: levitankremlin Категория: Забавление   
Прочетен: 887 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Въоръжените сили на Руската федерация продължават провеждането на специална военна операция. 07.02.2023

💥 В купянското направление удари на щурмова и армейска авиация, артилерийски огън от групата войски „Запад“ поразиха живата сила и техниката на подразделенията на 14-та и 92-ра механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места с. Ивановка, Берестовое, Харковска област и Новоселовское, Луганска народна република. Загубите на противника в това направление през деня възлизат на над 50 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини, четири автомобила и една гаубица Д-30.
 
💥 В Красно-​Лиманското направление, в резултат на удари на оперативно-тактическата и армейската авиация, артилерийски огън, както и тежки огнехвъргачни системи на група войски „Център“, подразделения на 66-та механизирана, 25-а въздушно-десантна, 95-а п. и 81-ва въздушнодесантна бригада от Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Новосадово на Донецката народна република, Невское, Червонопоповка и Червоная Диброва на Луганската народна република, както и Серебрянското горско стопанство. Унищожени са над 100 военнослужещи, три бойни бронирани машини и две автомобила.
 
💥 В Донецко направление, в резултат на комплексно огнево взаимодействие на Въоръжените сили на Украйна, както и настъпателни действия на щурмовите отряди на групата войски „Юг“, над 90 украински военнослужещи, четири бойни бронирани машини, бойна машина Град MLRS и гаубица MSTA-B бяха унищожени за един ден.
Освен това в района на селището Иличовка на Донецката народна република е унищожен склад с артилерийски боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна.
 
💥 В южно-донецкото и запорожското направление артилерията на групировката войски „Восток“ нанесе огневи поражения по живата сила и техниката на 1-ва танкова и 72-ра механизирана бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Угледар и Водяне на Донецката народна република. В районите на населените места Разлив, Доброволие и Новоикономическое на Донецката народна република бяха ударени четири склада с боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна. Общите загуби на противника за денонощие в тези райони възлизат на над 80 украински военнослужещи, един танк, две бойни бронирани машини, две гаубици Д-20, две гаубици Д-30, както и самоходна гаубица „Гвоздика“.
 
💥 В Херсонско направление, в резултат на системно огнево въздействие на артилерия по струпвания на жива сила и техника на противника, до 20 украински военнослужещи, самоходна гаубица „Акация“, както и склада за боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна близо до село Тарас Шевченко, Херсонска област, са унищожени за ден.
 
◽️ Ракетните войски и артилерията на групите войски (сили) на въоръжените сили на Руската федерация за денонощие поразиха 86 артилерийски единици на огневи позиции, жива сила и военна техника в 139 района.
 
◽️ Системите за противовъздушна отбрана унищожиха девет украински безпилотни летателни апарата в районите на населените места Краснореченское, Артемовка, Житловка, Пшеничное, Нововодяное, Червонопоповка на Луганската народна република, Петровске на Донецката народна република и Енергодар на Запорожка област. Освен това са свалени седем реактивни системи за залпов огън HIMARS и Uragan.
 
📊 Общо от началото на специалната военна операция 382 самолета, 206 хеликоптера, 3036 безпилотни летателни апарата, 403 зенитно-ракетни комплекса, 7771 танка и други бойни бронирани машини, 1010 бойни машини с реактивни системи за залпов огън, 4020 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 8282 единици специална военна техника.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - Искаш да кажеш, че агресията на П...
07.02.2023 21:15
Искаш да кажеш, че агресията на Путин продължава. Е все някога ще приключи, но не в полза на Путин.
цитирай
2. levitankremlin - Искам да кажа,
07.02.2023 21:48
че курабийките на Нюланд свършиха.
цитирай
3. raders - Владимир ПутинДнес присъс...
07.02.2023 23:11
Владимир Путин

Днес присъствах на една странна среща, която направо ме извади от равновесие. Видях на живо Владимир Путин. Не, не е историята с онази бабичка, която видяла на живо Владимир Илич, поради което я залюбил някакъв Альоша от конницата на Будьони - друга е. Значи отбих се в офиса на моя издател и ми направи впечатление наличието на неопределен брой аквариуми, в които плуваха всевъзможни рибки; за съжаление, не забелязах между тях златни. Окей, ама единият от аквариумите беше празен, само някакъв излинял дребен рибок се влачеше по дъното. На въпроса защо така този клетник са го отделили от другите, човекът обясни с максимална сериозност: „Ааа - това е Владимир Путин“. И като видя изумлението ми добави: “Този екземпляр е вечно гладен и се научи да яде другите риби. Това е може би единственият случай в биологията, когато противно на всеобщото правило, по-малката риба изяжда по-голямата. Страда от някакъв своеобразен канибализъм и нищо не може да му се опре.“
Аз продължавах да глупея и той доуточни: „Значи, почти половината риби от аквариума бяха изядени и въпреки това този пущиняк не расте на размери, а превръща всичко в говна. Дори оцеля след няколко атентата, които му устроиха приближените му риби - опасявах се, че е станал безсмъртен и ще унищожи цялата популация. Тогава го кръстихме Владимир Путин и го преместихме сам в другия аквариум. Там му е мястото.“
цитирай
4. levitankremlin - ?
08.02.2023 00:19
Това ли изсмука празната главица?
Браво!
цитирай
5. raders - :) Видях го твоето военно комюнике. ...
08.02.2023 13:56
:) Видях го твоето военно комюнике. Сериозна работа. По старанието си личи, че си човек на пагона. Пропуснал си само нещо дребно. Че е невъзможно Русия да се окаже победителка в тази война, защото възможностите не са на нейна страна. Освен това няма да и стиска да употреби ядрено оръжие, а само плаши гаргите. Ще се наложи да се премахне Путин и да се прекрати войната, за свърши тази агония, от която никой не печели. Следователно е нужен подходящ човек, който да слепи счупените грънци. Не зная кой е - може би Навални... Жалко за Русия и Украйна - братски народи, които се намразиха, заради тъпото кремълско копеле.
цитирай
6. levitankremlin - съгласен съм - жалко
08.02.2023 17:44
иначе бай бабо дълъг живот на жожето
щото наследникът мое да има баскет_болен ръст..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: levitankremlin
Категория: Забавление
Прочетен: 72020
Постинги: 38
Коментари: 48
Гласове: 65
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031