Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2023 21:01 - © Когато мъглата е зад очите ти, непременно ще сбъркаш пътя
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1321 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 09.06.2023 21:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.06.2023г.

     На 2–ри юни държавният секретар Антъни Блинкен произнесе реч в "Хелзинки Сити Хол" в столицата на Финландия Хелзинки, озаглавена в сайта на Държавния департамент "Стратегическият провал на Русия и сигурното бъдеще на Украйна"
image

Речта му е публикувана и в сайта на посолството на Руската федерация за да могат руснаците  да се запознаят с предстоящият им провал като държава, защото се казва за "стратегическият провал на Русия", а не за провалът на диктатора Путин и неговата клика – Лавров, Шойгу, Мишустин, Песков, Захарова, Владимир Соловьов, Павел Зарубин и други апологети, за да се подготвят психически за провала, а не "да изпаднат в дупка", както беше след разпадането на Съветския съюз, за което съветският народ не беше подготвен.
В 37 минутната му реч думата "Путин" се среща 48 (Четиридесет и осем пъти), по 1,30 пъти на минута, което говори за тежка форма на Обсесивно–компулсивно разстройство повече клонящо към Параноя у държавния секретар Антъни Блинкен.
Думата "Русия" е употребена 91 пъти, а думата "Украйна" 71 пъти, което означава, че за Блинкен провалът на Русия е по–важен от "сигурното бъдеще на Украйна". И 2 пъти СССР.
А бе, тоя Съветски съюз откога се спомина, а още разни некрофаги му тропат кокалите.
С болезнената зависимост на Блинкен от Владимир Владимирович няма да се занимавам – ще видя какво е намислил за Руската федерация и руския народ :
"Това което искам да направя днес, е да изложа този и многото други начини, по които агресивната война на Путин срещу Украйна е (била) (has been) стратегически провал, значително намалявайки силата на Русия, нейните интереси и влиянието ѝ за години напред. И също така ще споделя нашата визия за пътя към справедлив и траен мир", дума той.
Тука следва да обърнем внимание на израза "е (била)", защото Ограничената специална санитарна хуманитарна операция на Руската федерация по демилитаризация, денацификация, деНАТОфикация, дезинсекция, дератизация, дезинфекция, обезпаразитяване на Украйна и дедоларизация на световната икономика още не е приключила. Така че … .
"Днес, благодарение на откритото обявяване на своите имперски амбиции и поставянето на храни и гориво в оръжие, президентът Путин намали руското влияние на всеки континент". Това "на всеки континент" включва Азия, Африка и Латинска Америка.
Тези думи на Блинкен ме подсетиха за професионалния лъжец Джеймс Рубин, специалният пратеник на Държавния департамент, който координира противодействието срещу опитите за чуждо влияние чрез дезинформация, гост на "120 минути", за който скоро писах.
"Ние не се стремим към сваляне на руското правителство и никога не сме го правили. Бъдещето на Русия зависи от руснаците", декларира държавният секретар.
Любопитно е кои са тези "ние", защото има едни правителствени и неправителствени организации, като Националния фонд за подкрепа на демокрация (The National Endowment for Democracy (NED), Форум на свободните народи на Русия, радио "Гласът на Америка", радио "Свобода", щедро финансирани от Държавния департамент, които правят "цветни революции" по света и работят за разчленяването на Руската федерация.
И пряко се обръща към народите на Руската федерация (то и затова речта е поместена на сайта на посолството) : "Позволете ми (че кой може да ти забрани) да кажа това директно на руския народ : Съединените щати не са ваш враг. В мирния край на Студената война ние споделихме надеждата, че Русия ще се появи в едно по–светло бъдеще, свободна и отворена, напълно интегрирана със света. Повече от 30 години работихме за постигането на стабилни отношения на сътрудничество с Москва, защото вярвахме, че една мирна, сигурна и просперираща Русия е в интерес на Америка – всъщност в интерес на света. И днес вярваме в това … Ние не можем да изберем вашето бъдеще вместо вас и няма да се опитаме да го направим. Но също така няма да позволим на президента Путин да наложи волята си на други нации".
Мда–а–а! Как ще да възпрепятстват "президента Путин" като руснаците си го харесват и си го избират. Харесват го и по света, на който той за разлика от Съединените щати не налага "волята си на други нации".
"Това също означава, че членството на Украйна в НАТО ще бъде въпрос, който трябва да решат съюзниците и Украйна, а не Русия. Пътят към мира ще бъде изкован не само чрез дългосрочната военна мощ на Украйна, но и чрез силата на нейната икономика и нейната демокрация. Това е в основата на нашата визия за пътя напред : Украйна трябва не само да оцелее, но и да процъфтява. За да бъде достатъчно силна, за да възпира и да се защитава срещу агресори отвъд нейните граници, Украйна се нуждае от жизнена, просперираща демокрация в рамките на своите граници", вае розовото бъдеще на Незалежната янкито.
Ясно! Според перспективата на Блинкен Руската федерация ще загуби от Украйна и съответно от Колективния Запад с туш, с нокаут, с 0 : 3 и прочие класически поражения.
"Справедливият и траен мир трябва да подкрепи реконструкцията и възстановяването на Украйна, като Русия ще плати своя дял", постановява държавният секретар.
А така–а–а! Руската федерация я очакват репарации и контрибуции. Как ли ще ги вземат?
Антъни Блинкен започна речта си така : "Благодаря! Благодаря ви много! И да, днес изпитвам по–голямо чувство на щастие, каквото не съм изпитвал от много време".
Щастлив бил, че ще говори за "стратегическият провал на Русия".
А кои са щастливи? – "Щастливи са само [умствено] ограничените хора", пиша на страница 50–та в Книгата ;–). Че държавният секретар е умствено ограничен се вижда от речта му : Когато казваш "президентът Путин положи значителни усилия, за да покаже (на кого?), че Русия може да бъде ценен партньор на Китай" без да знаеш за историческите отношения между Китай и Руската империя и след това Съветския съюз, без да виждаш обективно създадената необходимост, дори с участието на самите Съединени щати, от сътрудничество между Руската федерация и Китайската народна република, си е повърхностно и ограничено възприемане на действителността, съчетано със собствени измислици. Искал да покаже? Ама на кого и защо? Той и китайците ги вижда като повърхностни хора, ласкаещи се от ухажването и вниманието на един психически неуравновесен човек, за какъвто самият той смята Владимир Путин – "основната цел на президента Путин – всъщност неговата мания – беше да изтрие самата идея за Украйна – нейната идентичност, нейните хора, нейната култура, нейната държава, нейната територия".
Да твърдиш, че Специалната военна операция на Руската Федерация в Украйна е резултат и е предизвикана от "неговата [на Путин] мания", си е умствено късогледство или дебела политическа лъжа. Изречена пак поради ограниченост с увереността, че ще ти повярват.
Същото потвърждава и следното : "президентът Путин години наред се опитваше да раздели Запада от останалите, твърдейки, че Русия защитава най–добрите интереси на развиващия се свят". Всеизвестно е, че имперският принцип "Разделяй и владей" е присъщ на външната политика и дипломацията на Съединените щати още от началото на XIX–ти век.
Историкът Доналд Майниг казва, че имперското поведение за САЩ датира най–малкото от покупката на Луизиана, което той описва като "имперска придобивка" – имперска в смисъл на агресивното навлизане на един народ на територията на друг, в резултат на подчиняването на хората на чужда власт. Политиката на САЩ към американските индианци, казва той, "има за цел да ги моделира в нещо по–подходящо, съобразено с подчиняването на имперските желания".
Бедата на буржоазно ограниченият Колективен Запад и на Блинкен в частност е, че "Който не може да познае действителността, той не може и да я промени" (страница 55–та от Книгата).

https://www.state.gov/russias-strategic-failure-and-ukraines-secure-future/
https://ru.usembassy.gov/secretary-blinken-russias-strategic-failure-and-ukraines-secure-future/
https://www.ned.org/
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%BA%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%9B%D1%83%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%B0

© Красимир Говедаров, експерт




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. mt46 - ===
09.06.2023 22:15
И Блинкен е печен измамник, както доста от политиците...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
09.06.2023 22:50
Тоя е доста психо. Писал съм.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761741
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34185
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031